Δευτέρα, 14 Μάρτιος 2016 14:28

ΤΟΠΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Τι ισχύει για άνοδο και υποβιβασμό

Γράφτηκε από τον

Το πρωτάθλημα της Γ' τοπικής στην Μεσσηνία τελείωσε ενώ σιγά σιγά πλησιάζουν προς το τέλος και τα υπόλοιπα πρωταθλήματα.

Αρχικά η Β' τοπική που θέλει δύο αγωνιστικές, στην συνέχεια η Α1 τοπική που θέλει τέσσερις αγωνιστικές και τέλος η Α' τοπική που θέλει έξι αγωνιστικές ακόμη για να ολοκληρωθεί. 

Η μάχη της ανόδου και της παραμονής συνεχίζεται σε όλες τις κατηγορίες με τις ομάδες να έχουν βγάλει τα… κομπιουτεράκια και να κάνουν τους υπολογισμούς για την επίτευξη των στόχων τους. 

Ωστόσο σε καμιά κατηγορία δεν είναι ακόμη γνωστός ο ακριβής αριθμός των ομάδων που θα ανέβουν και θα υποβιβαστούν. Αυτό θα εξαρτηθεί από δύο παράγοντες. Από το αν θα ανέβει στην Γ' εθνική ο πρωταθλητής της Α' τοπικής και από το αν θα μείνει στην Γ' εθνική η Καλαμάτα. Ο πρωταθλητής Μεσσηνίας θα παίξει στα μπαράζ ανόδου με τους πρωταθλητές Αρκαδίας, Λακωνίας και Αργολίδας σε όμιλο τεσσάρων ομάδων όπου οι δύο πρώτοι θα παρούν το εισιτήριο για την Γ' εθνική. Από πλευράς Μεσσηνίας είτε ο πρωταθλητής είναι ο Τσικλητήρας (που είναι πλέον το ακλόνητο φαβορί) είτε ο Πάμισος ή η Κυπαρισσία θα παίξουν στα μπαράζ με καλές πιθανότητες ανόδου. Όσον αφορά την Καλαμάτα, η παραμονή έγινε αρκετά δύσκολη. Η "Μαύρη Θύελλα" είναι τρεις βαθμούς κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού ενώ απομένουν 8 αγωνιστικές ενώ έχει μπροστά της και αρκετά δύσκολο πρόγραμμα. Η πιθανότητα υποβιβασμού είναι λοιπόν αρκετά μεγάλη. 

Άς δούμε όμως αναλυτικά τι προβλέπεται για άνοδο και υποβιβασμό σε κάθε κατηγορία και πως επηρεάζονται οι θέσεις από την άνοδο του πρωταθλητή Μεσσηνίας και την παραμονή της Καλαμάτας. 

Α' ΤΟΠΙΚΗ

Η πρώτη ομάδα του βαθμολογικού πίνακα έχει τη δυνατότητα μετά από αγώνες μπαράζ με τις πρωταθλήτριες ομάδες άλλων Ενώσεων να ανέλθει στη Γ΄ Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία.

Υποβιβάζονται στην Α1 Κατηγορία:

α. Δύο ομάδες αν ο Πρωταθλητής της Α΄ Κατηγορίας ανέλθει στη Γ΄ Εθνική και δεν υποβιβασθεί στην Α΄, ομάδα της Γ΄ Εθνική.

β. Τρεις ομάδες σε όλες τις άλλες περιπτώσεις

Α1 ΤΟΠΙΚΗ

Ανέρχονται στην Α΄ Τοπική: 

Δύο  ομάδες στην περίπτωση που δεν ανέλθει στη Γ΄ Εθνική ο Πρωταθλητής της Α΄ και υποβιβαστεί ομάδα της Γ΄ Εθνικής.

Τρεις ομάδες σε όλες τις άλλες περιπτώσεις.

Υποβιβάζονται στην Β΄ τοπική: 

α. Τρεις ομάδες αν ο Πρωταθλητής της Α΄ Κατηγορίας δεν ανέλθει στη Γ΄ Εθνική και υποβιβαστεί ομάδα της Γ΄ Εθνικής.

β. Δύο ομάδες σε όλες τις άλλες περιπτώσεις

Β' ΤΟΠΙΚΗ

Από Β΄ Κατηγορία ανέρχονται στην Α1΄:

α) Τρεις ομάδες (ο πρώτος κάθε ομίλου και ένας εκ των δεύτερων μετά από αγώνα μπαράζ σε ουδέτερο γήπεδο), εάν δεν υποβιβασθεί ομάδα της Γ΄ Εθνικής και ανέλθει στη Γ΄ Εθνική ο πρωταθλητής της Α.

β) Δύο ομάδες ( οι πρωταθλητές των ομίλων) σε όλες τις άλλες περιπτώσεις.

Υποβιβάζονται στην Γ΄ κατηγορία δύο  ομάδες (ο τελευταίος κάθε ομίλου).

Γ΄ ΤΟΠΙΚΗ

Ανέρχονται στη Β΄ Κατηγορία: Τόσες ομάδες ώστε να συμπληρωθεί

στην κατηγορία αυτή ο αριθμός 26 ομάδων ήτοι:

Πέντε ομάδες (οι δύο πρώτοι των ομίλων και ο ένας τρίτος μετά από αγώνα μπαράζ σε ουδέτερο γήπεδο), σε περίπτωση που ανέλθει ο Πρωταθλητής της Α΄Κατηγορίας και δεν υποβιβαστεί ομάδα της

Γ΄ Εθνικής. 

Τρεις ομάδες (οι δύο Πρωταθλητές των ομίλων και ο ένας δεύτερος μετά από αγώνα μπαράζ σε ουδέτερο γήπεδο) σε περίπτωση που δεν ανέλθει ο Πρωταθλητής της Α΄ Κατηγορίας στη Γ΄ Εθνική και

υποβιβαστεί ομάδα της Γ΄Εθνικής.

Τέσσερις ομάδες (οι δύο πρώτοι των ομίλων) σε όλες τις άλλες περιπτώσεις.