Σάββατο, 12 Μάρτιος 2016 19:39

Ο ΠΑΣ Γιάννινα 2-0 στη Μυτιλήνη, καταδίκασε σε υποβιβασμό την Καλλονή

Γράφτηκε από τον

Σκοράροντας από μία φορά στο τέλος κάθε ημιχρόνου, ο ΠΑΣ επικράτησε 2-0 της Καλλονής στο σαββατιάτικο (12/3) ματς του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης για την 26η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

 

 

Η ομάδα των Ιωαννίνων προηγήθηκε με τον Θέμη Τζημόπουλο στο 43ο λεπτό και αφού άντεξε στην πίεση των γηπεδούχων προς το φινάλε, «χτύπησε» εκ νέου στο 90’ (με τον Μιχάλη Μανιά) και πήρε τους τρεις βαθμούς.

 

Τρίτη συνεχόμενη νίκη για τον ηπειρωτικό σύλλογο, ο οποίος πλησίασε στο -4 τον πέμπτο ΠΑΟΚ (σ.σ. με ματς περισσότερο), ενώ αντίθετα η Καλλονή χρειάζεται πλέον τέσσερις νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές και αντιστοίχως τόσες ήττες του Ατρομήτου για να παραμείνει στην κατηγορία.

 

 

Το πρώτο ημίχρονο δεν επεφύλασσε πολλές συγκινήσεις, αφού με εξαίρεση μία κλασική ευκαιρία των φιλοξενούμενων στο 7ο λεπτό, οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ήταν ελάχιστες. Από εκτέλεση κόρνερ στο 43ο λεπτό προήλθε το γκολ που έδωσε το προβάδισμα στον ΠΑΣ (κοντινή προβολή του Τζημόπουλου, έπειτα από σουτ του Λίλα και κόντρες στα καρέ της Καλλονής).

 

 

Εν αντιθέσει με το πρώτο μέρος που ήταν παντελώς ακίνδυνη, η Καλλονή επισκέφθηκε ουκ ολίγες φορές τα καρέ του Περιστερίδη προς το φινάλε του αγώνα. Οι αλλαγές του Νίκου Καραγεωργίου βελτίωσαν την εικόνα των γηπεδούχων, οι οποίοι πίεσαν, κέρδισαν κόρνερ κι έχασαν δύο καλές ευκαιρίες, αλλά η τελευταία λέξη άνηκε και πάλι στους φιλοξενούμενους. Με τη συμπλήρωση 90 λεπτών αγώνα, ο Μανιάς μπήκε από αριστερά στην περιοχή, πλάσαρε, έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα, δίνοντας ουσιαστικά στην Καλλονή τη χαριστική βολή.

 

Διαιτητής: Φωτιάδης (Σερρών). Βοηθοί: Σίπκας (Πέλλας), Κασσαβέτης (Αιτωλοακαρνανίας). Τέταρτος: Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας).

 

Κίτρινες: 25’ Μανιάς, 54’ Σκόνδρας, 57’ Ναδάλες, 88’ Περιστερίδης.

 

ΚΑΛΛΟΝΗ (Νίκος Καραγεωργίου): Δαύκος, Τσαμπούρης, Αναστασιάδης, Μίκιτς, Γκόλιας, Μπλάζιτς, Καλτσάς, Φαβάλι (77’ Γουερέ), Γεωργίου, Μανούσος, Μάρκοβιτς (66’ Κάρλσον).

 

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Στρούνα, Μπέριος, Τζημόπουλος, Ναδάλες (76’ Καρανίκας), Σκόνδρας, Λίλα, Τσουκαλάς, Γιάκος (79’ Ηλιάδης), Ίλιτς (71’ Κοζορώνης), Μανιάς.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR