Πέμπτη, 17 Μάρτιος 2016 19:40

ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Η κούραση έφερε αποκλεισμό στα πέναλτι για το 1ο ΓΕΛ Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Η κούραση στο απογευματινό σημερινό ματς του 1ου ΓΕΛ Καλαμάτας στο γήπεδο των Αμυκλών στην Λακωνία έπαιξε σημαντικό ρόλο στον αποκλεισμό της Μεσσηνιακής ομάδας από την επόμενη φάση του πανελλήνιου σχολικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος.


Η ομάδα του 1ου ΓΕΛ το πρωί νίκησε εύκολα με 4-0 το ΓΕΛ Άστρους, οι παίκτες "ξεκουράστηκαν" 2-3 ώρες μέσα στο λεωφορείο τους και στην συνέχεια έδωσαν νέο νοκ άουτ αγώνα με το ΓΕΛ Λουτρακίου, οι παίκτες του οποίου ήταν ξεκούραστοι αφού δεν είχαν παίξει το πρωί. Το τελικό 0-0 οδήγησε το ματς στην διαδικασία των πέναλτι όπου η ομάδα του Λουτρακίου επικράτησε με 5-3 και πήρε την πρόκριση.
Η Μεσσηνιακή ομάδα πλήρωσε έτσι τον προγραμματισμό των αγώνων που σε καμιά περίπτωση δεν αποδίδει ισονομία, αφού έβαλε την μια ομάδα να παίξει δύο ματς σε μια μέρα και την άλλη ένα.
Μάλιστα, αν κέρδιζε σήμερα το 3ο ΓΕΛ Καλαμάτας και το δεύτερο ματς, αύριο το πρωί θα έπαιζε και τρίτο ματς σε 24 ώρες, απέναντι στην ομάδα της Σπάρτης που αύριο θα δώσει το πρώτο της ματς, αντιμετωπίζοντας τελικά το Λουτράκι!
Το ΓΕΛ Σπάρτης επρόκειτο σήμερα να παίξει με το σχολείο της Αργολίδας, το οποίο όμως αποκλείστηκε από την διοργάνωση λόγω επεισοδίων στον τελικό του νομού του. Έτσι, ευνοήθηκε η Σπάρτη σε μια διοργάνωση που κανονικά θα έπρεπε να εξασφαλίζει απόλυτη ισονομία για τις ομάδες.
Στον αγώνα που έγινε το πρωί η ομάδα του 3ου ΓΕΛ Καλαμάτας αντιμετώπισε την ομάδα του ΓΕΛ Άστρους και επικράτησε εύκολα με 4-0.
Τα τέρματα σημειώθηκαν στο 2' και στο 65' από τον Μαργέλη στο 50' από τον Μάριο Μάντη  (με πέναλτι) και στο 68' από τον Κώστα Κoστρίβα
Στην 11άδα ήταν οι Γεωργουλάκος, Κ. Κoστρίβας. Δ. Κoστρίβας, M. Mάντης, Λέκκας, Μπέρμπερης, Μαργέλης, Λεμπέσης, Παλιατσέας, Θεοδωρόπουλος, Φιλίππου.
Ως αλλαγή αγωνίστηκαν οι Ψυχογιάννης, Μαρκόπουλος, Π. Μάντης.
Η ίδια ακριβώς 11άδα έπαιξε και το απόγευμα ενώ οι ίδιοι παίκτες έπαιξαν και ως αλλαγή.
Μετά το 0-0 στην κανονική διάρκεια, για το Λύκειο της Καλαμάτας ευστόχησαν στα πέναλτι οι Παλιατσέας, Φιλίππου, αστόχησαν οι Θεοδωρόπουλος, Κ. Κοστρίβας ενώ δεν χρειάστηκε να εκτελεστεί το τελευταίο πέναλτι. Προπονητής της Μεσσηνιακής ομάδας ήταν ο Παναγιώτης Φλαούνας.