Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016 20:01

Πέρασε και από τη Βέροια (0-1) ο Πλατανιάς που βλέπει... Γιουρόπα Λιγκ!

Γράφτηκε από τον
Πέρασε και από τη Βέροια (0-1) ο Πλατανιάς που βλέπει... Γιουρόπα Λιγκ!

Έχει ανεβάσει ταχύτητα και πάει στο φινάλε για το colpo grosso... Ο Πλατανιάς για δεύτερη σερί αγωνιστική πήρε διπλό και κατάφερε να σκαρφαλώσει στην έκτη θέση που ίσως οδηγήσει ακόμη και στην Ευρώπη, αν ο Πανιώνιος δεν καταφέρει να πάρει άδεια.

 

Οι Χανιώτες κράτησαν το μηδέν σε τρίτο σερί ματς και με γκολ του Μενδρινού από νωρίς πήραν αυτό που ήθελαν. Το εντυπωσιακό, μάλιστα, είναι πως τελευταία φορά που είχε σκοράρει στη Σούπερ Λίγκα ο Μενδρινός ήταν τη σεζόν 2012-13 ξανά στο ίδιο γήπεδο και τότε ο Πανιώνιος είχε νικήσει τη Βέροια με 1-0 έχοντας ως προπονητή τον νυν τεχνικό της «Βασίλισσας του Βορρά» Δημήτρη Ελευθερόπουλο.

Η μεγάλη διαφορά των δύο ομάδων ήταν ότι ο Πλατανιάς ήξερε τι ζητούσε στο γήπεδο. Είναι ομάδα με ξεκάθαρο πλάνο και γνωρίζει πώς να πάρει αυτό που θέλει. Όλα ξεκινούν από το πώς λειτουργούν οι χαφ της ομάδας και το πόσο εύκολα κυκλοφορούν την μπάλα.

Όσο για τους γηπεδούχους, είναι εντυπωσιακό το πόσο κακοί παρουσιάζονται στο γήπεδό τους και κυρίως το πόσο αναποτελεσματικοί είναι. Σαν τη μύγα μέσα στο γάλα ξεχώριζε ξανά ο Ανάκογλου, ο οποίος δεν είχε στηρίγματα.

Σχεδόν ιδανικά ξεκίνησε το παιχνίδι για τον Πλατανιά. Μόλις στο 2' άγγιξε το γκολ με τον Μενδρινό. Η επιβεβαίωση της ανωτερότητάς του ήρθε στο 14' όταν ο Μενδρινός έκανε πάλι κάθετη κίνηση και άνοιξε το σκορ ύστερα από ασταθή επέμβαση του Λόπεθ. Όλα λάθος έγιναν στην άμυνα της Βέροιας σε αυτή τη φάση.

Το γκολ έδωσε όχι μόνο αυτοπεποίθηση στους φιλοξενούμενους, αλλά και τη δυνατότητα να κοντρολάρουν το παιχνίδι όπως ήθελαν. Δεν ρίσκαραν, περίμεναν όταν χρειαζόταν και προσπαθούσαν να βγάζουν φάσεις με τους Ράμος και Ανγκούλο.

Το παιχνίδι είχε ελάχιστες φάσεις στα επόμενα λεπτά και μόνο μία εξ αυτών ήταν για τους Χανιώτες, ένα σουτ του Αποστολόπουλου. Ωστόσο, κυκλοφορούσαν καλά την μπάλα και κατάφερναν να κρατούν τη Βέροια μακριά από την περιοχή τους.

Όσο για τους Ημαθιώτες, ήταν σχεδόν ακίνδυνοι. Περίμεναν τα πάντα από τον Ανάκογλου. Έτσι δεν είχαν καθόλου παιχνίδι από τα άκρα. Κακός ο Γιουσούφ, δεν βολευόταν ο Μαγιέφσκι αριστερά, ενώ εκτός παιχνιδιού ήταν ο Καϊκούτ.

Εντελώς μονότονο ήταν το δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο φάνηκε για άλλη μία φορά τη φετινή σεζόν το τεράστιο πρόβλημα που έχει η Βέροια στο να δημιουργήσει φάσεις. Δεν έχει, άλλωστε, τυχαία τη χειρότερη εντός έδρας επίθεση του πρωταθλήματος.

Η είσοδος του Αμπντούν δεν έδωσε τίποτα. Ο Αλγερινός προσπάθησε να πάρει προσπάθειες πάνω του χωρίς να του βγαίνουν κι επί της ουσίας έκανε κακό στους Ημαθιώτες, ενώ ούτε ο Ναζλίδης έκανε αισθητή την παρουσία του, άφου δεν του είναι εύκολο να παίζει μακριά από την περιοχή.

Ο Πλατανιάς έκανε αυτό που ξέρει αρκετά καλά, να κυκλοφορεί δηλαδή την μπάλα και έτσι να κρατά μακριά από την εστία του τη Βέροια. Δεν ήταν επικίνδυνος, δεν είχε ιδιαίτερη διάθεση για να επιτεθεί, αλλά πετύχαινε τον αρχικό του στόχο, να κρατά απαραβίαστη την εστία του.

Στα τελευταία λεπτά η Βέροια πίεσε όσο μπορούσε, αλλά δεν είχε κανένα σαφές πλάνο για το πώς θα σκοράρει. Ούτε από τα πλάγια αναπτυσσόταν σωστά, ούτε από τον άξονα μπορούσε να απειλήσει. Έτσι το 0-1 έμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης και ο Πλατανιάς έφυγε για πρώτη φορά με διπλό από την Ημαθία στην ιστορία του στη Σούπερ Λίγκα.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας), βοηθοί οι Γεωργαράκος (Αθηνών) και Δουδούμης (Φθιώτιδας), ενώ τέταρτος ο Γκράνας (Θράκης).

Κίτρινες: 32' Μαραγκός, 41' Γιαννούλης - 28' Ανγκούλο, 43' Ράμος

ΒΕΡΟΙΑ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Λόπεθ, Μαλόν (68' Νέτο), Όστοϊτς, Μαραγκός, Γιαννούλης, Σιόντης (46' Αμπντούν), Άρτσε, Ανάκογλου, Μαγιέφσκι (68' Ναζλίδης), Γιουσούφ, Καϊκούτ.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Σωτήριου, Αποστολόπουλος, Μπανανά, Σελίν, Βάντερσον, Γκνιάτιτς, Μενδρινός (60'+1 Μιλούνοβιτς), Μουνάφο (90'+3 Γουνδουλάκης), Στανισάβλιεβιτς, Ράμος (60' Βαλεριάνος), Ανγκούλο.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR