Δευτέρα, 21 Μάρτιος 2016 13:55

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ 0-0: -Χ-αμένοι και οι δύο στο ντέρμπι παραμονής

Γράφτηκε από τον

Ισόπαλο χωρίς γκολ (0-0) έληξε το ντέρμπι παραμονής μεταξύ του Απόλλωνα Καλαμάτας και του Διαβολιτσίου, αφήνοντας και τις δύο ανικανοποίητες. 

Το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο σε ένα μέτριο έως κακό ποιοτικά ματς, το οποίο παρακολούθησαν 350 θεατές.

Στο -5 από τη 13η θέση 

Η "λευκή" ισοπαλία κράτησε και τους δύο αντιπάλους στη ζώνη του υποβιβασμού και μάλιστα στο -5 από την 13η θέση που οδηγεί στη σωτηρία.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα και είχαν δύο καλές στιγμές στο πρώτο 10λεπτο με τον Μουρούσια, όμως μετά το 20' ο Απόλλωνας πήρε τα ηνία και είχε τρία δοκάρια (τα δύο στην ίδια φάση) μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου, όντας πολύ άτυχος.

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι πήγε στη δύναμη, τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο και δεν σημειώθηκε ούτε μια κλασική φάση μέχρι το φινάλε.

Εν τέλει ο Απόλλωνας έμεινε χωρίς νίκη στο γήπεδο του για πάνω από 4 μήνες και μετρά μόνο δύο άσους σε 12 ματς στο "Γ. Λουκαρέας"!

Από την άλλη ο ΑΟΔ παρέμεινε κι αυτός χωρίς διπλό στο πρωτάθλημα και έχει 4 ισοπαλίες σε 12 αναμετρήσεις.

Δύο ευκαιρίες με Μουρούσια 

Η ομάδα του Αντώνη Μαυρέα μπήκε πιο καλά στο ματς και στο 8' μετά από κόρνερ του Παλιά ο Μουρούσιας έκανε το γυριστό σουτ που έφυγε ένα μέτρο πάνω από την εστία.

Δύο λεπτά αργότερα ο Παπαλέξης σέντραρε από αριστερά, 

με τον Μουρούσια να πλασάρει χωρίς να βρει στόχο. 

Άτυχοι οι γηπεδούχοι που είχαν 3 δοκάρια!

Μετά το 20λεπτο οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους και στο 21' έχασαν διπλή κλασική ευκαιρία… Ο Ντόκο με εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι… Στην εξέλιξη της φάσης ο 

Τσουλάκος σέντραρε και ο Σκιάς πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να χτυπά και πάλι στο οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει άουτ.

Στο 29' ο εξαιρετικός Ντόκο έκανε το γέμισμα, ο Μπαρμόσα τροφοδότησε τον Τσουλάκο που αστόχησε (σουτ ψηλά άουτ) από το σημείο του πέναλτι.

Η ομάδα του Γιώργου Γρηγορόπουλου στάθηκε και πάλι άτυχη στο

41' σε μία φάση καρμπόν με του 21ου λεπτού, όταν το φάουλ του Ντόκο τράνταξε και πάλι το οριζόντιο δοκάρι!

Στο β' ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε ακόμη περισσότερο, με τους γηπεδούχους να είναι ελαφρά καλύτεροι μέχρι το 70' και το Διαβολίτσι να ισορροπεί στο τελευταίο 20λεπτο.

Μόνο δύο καλές στιγμές έγιναν σε αυτό το διάστημα και οι δύο για λογαριασμό του Απόλλωνα… Στο 63' ο Τσουλάκος με κάθετη πάσα βρήκε στον Ντο Σάντος που πλάσαρε, όμως ο Σταθάς απέκρουσε.

Πέντε λεπτά πριν το 90' ο Ντόκο έκανε το κόρνερ και ο Κλουβάτος πήρε την κεφαλιά που έφυγε ψηλά άουτ.

Καλή ήταν η διαιτησία του Ψηλοπαναγιώτη και των βοηθών του Καστανά και Βρυώνη, σε ένα ματς με εκατέρωθεν διαμαρτυρίες οι περισσότερες εκ των οποίων δεν είχαν βάσει. 

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Αντωνόπουλος, Μιγκάκης, Μαργιόλης, Κλουβάτος, Σκιάς, Πανταζής, Ζέππος, Μπαρμπόσα (67' Τρικουράκης), 

Ντόκο (85' Λάζαρης), Ντο Σάντος, Δ. Τσουλάκος.

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ: Σταθάς, Κωστόπουλος, Παπαλέξης, Κουτίβας, Γερμάνης, Γ. Παπαγεωργίου, Μπεγέτης (72' Ν. Παπαγεωργίου), Παλιάς (88' Αριστομενόπουλος), Χριστόπουλος (52' Βουρνάς), Μουρούσας, Μάρης.