Τρίτη, 22 Μάρτιος 2016 10:47

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Τώρα ελπίζει σε παραμονή - "Τελικός" την Κυριακή με Παναρκαδικό

Γράφτηκε από τον
"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Τώρα ελπίζει σε παραμονή - "Τελικός" την Κυριακή με Παναρκαδικό

Εκεί που η Καλαμάτα φαινόταν βαθμολογικά και ψυχολογικά καταδικασμένη, το -4 από την ζώνη του υποβιβασμού έγινε -1 μετά τα παιχνίδια της 20ης αγωνιστικής που έγιναν το Σαββατοκύριακο και την ξαναέβαλαν ξανά γερά στο κόλπο της παραμονής στην Γ' εθνικής. 

Η νίκη επί του Κανάρη Νενήτων και η ήττα της Ερμιονίδας από τον Παναργειακό έφεραν τους Μεσσήνιους σε απόσταση μόλις ενός βαθμού από την Ερμιονίδα ενώ απομένουν έξι αγωνιστικές για το φινάλε του πρωταθλήματος. 

Η παραμονή πλέον δεν είναι εύκολη ωστόσο αποτελεί πια εφικτό στόχο για τους Μεσσήνιους που βέβαια πρέπει να αποφύγουν τα λάθη προηγούμενων αγώνων και να έχουν όσο το δυνατό λιγότερες απώλεις στην συνέχεια του πρωταθλήματος. 

Η Καλαμάτα έχει να παίξει διαδοχικά με Παναρκαδικό εκτός, Λεβάντε εντός, Χαλκίδα εντός, Σπάρτη εκτός, Βάρδα εντός και Βύζαντα εκτός. Ενα σχετικά καλό πρόγραμμα με τους Μεσσήνιους όμως να ψάχνουν για 5 νίκες στα 6 ματς ώστε να είναι σχεδόν σίγουροι για την παραμονή. Πολλά κα κριθούν την προσεχή Κυριακή στην Τρίπολη, όπου η Καλαμάτα θα φιλοξενηθεί από τον Παναρκαδικό ενώ την ίδια ώρα η Ερμιονίδα θα παίρνει ξεκούραστο τρίποντο στα χαρτιά από τον Ηρακλή Ψαχνών. Αν η Καλαμάτα πάρει το διπλό και κρατήσει το -1 την Κυριακή, στην συνέχεια θα έχει την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί τα δύο εντός έδρας παιχνίδια που έχει και πιθανότατα να περάσει στην βαθμολογία την Ερμιονίδα. 

Αντίθετα, σε περίπτωση ήττας στην Τρίπολη τα πράγματα θα γίνουν ξανά πολύ δύσκολα. "Τελικός" στην κυριολεξία δηλαδή την Κυριακή στην Τρίπολη. 

Κυνηγά την Ερμιονίδα, ίσως και Βάρδα, Χαλκίδα...

Για να αποφύγει τον υποβιβασμό η Καλαμάτα φαίνεται πως κυνηγά την Ερμιονίδα από την οποία είναι ένα βαθμό πίσω. Πάντως η ομάδα της Αργολίδας έχει καλό πρόγραμμα το οποίο βέβαια δεν γνωρίζουμε αν θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί. Η Καλαμάτα ωστόσο παρακολουθεί και την πορεία της Βάρδας με την Χαλκίδα. Οι δύο ομάδες είναι 6 και 5 βαθμούς μπροστά αντίστοιχα, με την Βάρδα μάλιστα να έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο, με τον Αιολικό εκτός έδρας. 

Η Καλαμάτα θα υποδεχθεί και τις δύο ομάδες στο Δημοτικό Στάδιο οπότε σε περίπτωση που της κερδίσει θα της πλησιάσει αρκετά. Για αυτό λέμε ότι ενδεχομένως στην πορεί να μην κυνηγήσει μόνο την Ερμιονίδα αλλά και μια από τις δύο ομάδες που προαναφέρθηκαν, αν βέβαια κάποια από αυτές κάνει κάποιες γκέλες εκτός προγράμματος. 

Δεν αναφέρουμε καν την Δόξα Νέας Μανωλάδας, η οποία έχει μεν 31 βαθμούς, όμως έχει πολύ εύκολο πρόγραμμα αλλά και ένα ματς να πάρει στα χαρτιά και δεν πρόκειται να έχει πρόβλημα. 

Ας δούμε λοιπόν και το πρόγραμμα της Βάρδας με την Χαλκίδα.

Η Βάρδα θα παίξει διαδοχικά με Σπάρτη εντός, Ηρακλής Ψαχνών παίρνει τρίποντο στα χαρτιά, Βύζα εκτός, Δόξα εντός, Καλαμάτα εκτός, Λουτράκι εντός. Ενώ εκκρεμεί και το εξ αναβολής εκτός έδρας με Αιολικό.

Η Χαλκίδα θα παίξει με Βύζα εκτός, Δόξα εντός, Καλαμάτα εκτός, Λουτράκι εκτός, Παναργειακό εντός, Ερμιονίδα εκτός. 

Δύο επιστροφές με Παναρκαδικό

Στον αγωνιστικό τομέα, η Καλαμάτα θα προετοιμαστεί για το ματς με τον Παναρκαδικό με τον Κώστα Κλαογιαννίδη να υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του αφού εξέτισαν την ποινή τους και επιστρέφουν οι Γκίνο και Λιόλιος. 

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

21η αγωνιστική

Παναρκαδικός - Καλαμάτα

22η αγωνιστική

Καλαμάτα - ΑΟ Λεβάντε

23η αγωνιστική

Καλαμάτα - Χαλκίδα

24η αγωνιστική

Σπάρτη - Καλαμάτα

25η αγωνιστική

Καλαμάτα - Βάρδα

26η αγωνιστική

Βύζας Μεγάρων - Καλαμάτα

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

21η αγωνιστική

Ηρακλής Ψαχνών - Ερμιονίδα

22η αγωνιστική

Ερμιονίδα - Αιολικός

23η αγωνιστική

Κανάρης Νενήτων - Ερμιονίδα

24η αγωνιστική

Ερμιονίδα - Παναρκαδικός

25η αγωνιστική

ΑΟ Λεβάντε - Ερμιονίδα

26η αγωνιστική

Ερμιονίδα - Χαλκίδα

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Σπάρτη 26-14 40

-. Παναργειακός 32-18 40

3. Παναρκαδικός 30-14 36

4. Αιολικός 34-18 34

5.  Λουτράκι 26-18 32

6. Δόξα Ν. Μανωλάδας 24-22 31

-. Βάρδα 26-20 31

8. Χαλκίδα 22-11 30

9. Ερμιονίδα 24-22 26

10. Καλαμάτα 20-17 25

11. Βύζας Μεγάρων 18-37 21

2. Λεβάντε 15-41 14

13. Κανάρης Νενήτων 13-33 13

14. Ηρακλής Ψαχνών 7-26 10

• Αιολικός, ΠΑΟ Βάρδας, Κανάρης Νενήτων και ΑΕ Σπάρτης έχουν ένα ματς λιγότερο.

• Ο Ηρακλής Ψαχνών αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα.

 

• Ο πρωταθλητής ανεβαίνει στη Β' εθνική, ενώ υποβιβάζονται οι 5 τελευταίες ομάδες.