Παρασκευή, 25 Μάρτιος 2016 13:25

Κωνσταντινέας: «Νομοσχέδιο… διαφάνειας»

Γράφτηκε από τον

Το τελευταίο αθλητικό Νομοσχέδιο σχολιάζει ο Μεσσήνιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας, ο οποίος τόνισε πως εντείνονται τα βήματα για διαφάνεια και τόνισε πως η αντιμετώπιση της διαπλοκής αποτελεί καθήκον της κυβέρνησης.

«Στο τελευταίο ψηφισθέν Νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ασκήθηκε ισχυρή πίεση, ούτως ώστε τα βήματα που αποσκοπούν στη διαφάνεια των αθλητικών Ενώσεων να ενταθούν περισσότερο.

Η αποκατάσταση της χρηματοδότησης του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης Ντόπινγκ (Ε.Σ.ΚΑ.Ν.), η οποία τεχνηέντως είχε κατακερματιστεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, έδωσε το σήμα προς άμεση εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με τις διατάξεις της WADA ( World Anti-Doping Agency). Η παρουσία των Ελλήνων αθλητών στην ερχόμενη Ολυμπιάδα θεωρείται πλέον δεδομένη, αν αναλογιστεί κανείς ότι από το 2013 υπήρχε θεσμικό κενό.

Όμως οι σημαντικότερες διατάξεις, οι οποίες βάζουν τέλος στην υπονόμευση των πτυχιούχων των Τμημάτων Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) και στην κατασπατάληση των δημοσίων χρημάτων, είναι οι εξής:

Θεσπίζεται πλέον ηλεκτρονικό μητρώο στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, με το οποίο μπαίνει τέλος στην κρατική χρηματοδότηση σε σωματεία "φαντάσματα", και

Γίνεται άμεση αναγνώριση των πτυχιούχων των Τ.Ε.Φ.Α.Α. ως προπονητών ποδοσφαίρου, χωρίς την "δουλικής" μορφής αντιμετώπισή τους από τους μηχανισμούς της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η οποία αναγνώριζε μόνο όσους πιστοποιούσε η ίδια, έναντι χρημάτων.

 

Η αντιμετώπιση φαινομένων διαπλοκής από την Κυβέρνηση αποτελεί το ύψιστο ηθικό της καθήκον. Από πλευράς μου, θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις ώστε να σπάσουμε αποστήματα δεκαετιών».