Κυριακή, 03 Απρίλιος 2016 22:18

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Σε δύσκολη θέση παρά την εύκολη νίκη

Γράφτηκε από τον

Η Καλαμάτα ξέσπασε σήμερα κόντρα στον υποβιβασμένο ΑΟ Λεβάντε, ωστόσο η 22η αγωνιστική δεν την έφερε σε καλύτερη θέση από ό,τι ήταν πριν.

Το 4-0 με το οποίο επικράτησε η "Μαύρη Θύελλα" την διατήρησε απλά στο -4 από την Ερμιονίδα και στο -5 από την Χαλκίδα, αφού και οι δύο ομάδες που κυνηγούν οι Μεσσήνιοι κατάφεραν να πετύχουν εντός έδρας νίκες, κόντρα μάλιστα σε δυνατούς αντιπάλους όπως ο Αιολικός και η Δόξα.
Έτσι η υπόθεση παραμονή έγινε ακόμη πιο δύσκολη για τους Μεσσηνίους, καθώς λιγοστεύουν οι αγωνιστικές αφού απομένουν μόλις 4 για το φινάλε του πρωταθλήματος.
Την προσεχή αγωνιστική η Καλαμάτα θα έχει μια τελευταία ευκαιρία να πλησιάσει την ζώνη του υποβιβασμού καθώς θα υποδεχθεί την Χαλκίδα και θα μείνει ζωντανή μόνο με νίκη. Στην συνέχεια η Καλαμάτα θα παίξει εκτός με Σπάρτη, μέσα με Βάρδα και έξω με Βύζαντα. Μετά τα χθεσινά αποτελέσματα, ίσως η Καλαμάτα να χρειαστεί 4 νίκες στα τελευταία 4 ματς και πάλι η κατάσταση δεν θα είναι απόλυτα στα δικά της χέρια.
Όσον αφορά την εικόνα του αγώνα, οι Μεσσήνιοι έχοντας το πρόσφατο παράδειγμα από το εντός έδρας παιχνίδι με τον υποβιβασμένο Κανάρη Νενήτων όπου κινδύνευσαν με γκέλα, χθες μπήκαν δυνατά στο ματς αποφασισμένοι να το καθαρίσουν γρήγορα. Το γρήγορο γκολ (μόλις στο 7') βοήθησε πολύ σε αυτό, με τους Μεσσηνίους να κυριαρχούν απόλυτα και να φτάνουν εύκολα και δίκαια στο τρίποντο με τέρματα των Οττα, Κασμερίδη, Ραχίμ και Τορεζάνι.
Ο κόσμος ήταν και πάλι λίγος στο Δημοτικό Στάδιο, όπου οι θεατές δεν ξεπερνούσαν τους 300.

Το φιλμ του αγώνα

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την Καλαμάτα που ήθελε ένα γρήγορο γκολ για να διώξει το άγχος και το πέτυχε στην πρώτη επίσκεψη της στην αντίπαλη εστία. Ηταν το 7' όταν ο Λιόλιος έβγαλε μια ωραία πάσα από αριστερά στον Οττα, αυτός απέφυγε με ωραία κίνηση τον Τζιαφέρη και με ψύχραιμο πλασέ έδωσε από νωρίς προβάδισμα στην Καλαμάτα γράφοντας το 1-0.
Το γκολ απελευθέρωσε τους παίκτες της Καλαμάτας που συνέχισαν να πιέζουν και δεν άργησαν να φτάσουν στο 2-0. Ηταν το 20' όταν ο Ραχίμ έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Καλαντζής με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, όμως η μπάλα πήγε στον Γκίνο που την έστρωσε στον Κασμερίδη και αυτός με πλασέ πέτυχε το 2-0.
Η Καλαμάτα κυριαρχούσε στο γήπεδο και στο 30' ήταν η σειρά του Ραχίμ να σκοράρει. Ο Τορεζάνι έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Τζιαφέρης έδιωξε προσωρινά προ του Καλαντζή αλλά ο επερχόμενος Ραχίμ και δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής πέτυχε το 3-0.
Στην συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου, ο Τορεζάνι προσπάθησε σε δύο περιπτώσεις να χριστεί σκόρερ χάνοντας σπάνιες ευκαιρίες. Στο 35' ο Ραχίμ έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Τορεζάνι έπιασε μόνος από κοντά την κεφαλιά αλλά έχασε ένα εύκολο γκολ στέλνοντας την μπάλα άουτ. Και στο 37' ο Ραχίμ και πάλι βρήκε τον Τορεζάνι στην περιοχή αλλά αυτός πλάσαρε άουτ.
Το σκορ θα μπορούσε να πάρει τεράστιες διαστάσεις στο ξεκίνημα της επανάληψης όταν οι Καλαντζής (48'), Τορεζάνι (52') και Ραχίμ (55') έχασαν κλασικές ευκαιρίες.
Οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν για πρώτη φορά επιθετικά στο 58', όταν ο Κολομπάκης βρήκε τον Μαρούδα που σούταρε λίγο άουτ από καλή θέση.
Τελικά στο 65' ο Τορεζάνι έκλεψε την μπάλα από τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων και με ωραία ενέργεια και πλασέ πέτυχε το 4-0.
Τσουλάκος και Μπεγκλετζής είχαν δύο καλές ευκαιρίες στο τελευταίο 10λεπτο με το τελικό 4-0 να μένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.
Διαιτητής ήταν ο Ιωαννίδης, βοηθοί οι Κοτζαμανίδης, Φαγκρίδας (Πειραιά)
Κίτρινη κάρτα πήρε ο Μπινιχάκης (21').
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Σταυράκης, Γαλανόπουλος, Λιόλιος, Τσόπελας, Κασμερίδης, Κολημήτρας (46' λ.τ. Τσιμικλής), Ραχίμ, Γκίνο, Καλαντζής (59' Μπεγκλετζής), Τορεζάνι (70' Τσουλάκος), Οττα.
Α.Ο. ΛΕΒΑΝΤΕ: Χαραλαμπίδης, Κολομπάκης, Οικονομόπουλος, Τζιαφέρης (78' Πυλαρινός), Δουμούρας, Μαρίνος, Νινιός, Μπινιχάκης (84' Π. Μαρούδας), Μ. Μαρούδας, Στούπης, Κομιώτης (46' Πατσιαβούρας).