Παρασκευή, 15 Απρίλιος 2016 12:59

Τρεις συνεχόμενες ανόδους η Αναγέννηση Παραλίας! - Μετά από 16 χρόνια στην Α' τοπική

Γράφτηκε από τον

 

 

Κάθε χρόνο και... άνοδος. Η Αναγέννηση Παραλίας κατάφερε κάτι σπάνιο, αφού σε τρία χρόνια πανηγύρισε ισάριθμες ανόδους. Το 2013-14 από τη Γ' στη Β' τοπική. Το 2014-15 από τη Β' στην Α1 τοπική και  φέτος στην Α' τοπική, όπου επιστρέφει μετά από 16 ολόκληρα χρόνια. 

 

Η Αναγέννηση τερμάτισε στη δεύτερη θέση με 58 βαθμούς, έχοντας μόλις ένα βαθμό λιγότερο από την πρωταθλήτρια Εράνη, την οποία νίκησε στα Φιλιατρά με 1-2 και αναδείχθηκε ισόπαλη στην Καλαμάτα με 2-2. 

Συνολικά είχε 17 νίκες, 7 ισοπαλίες και 2 ήττες από Χανδριναϊκό και Αβία. Το αξιοσημείωτο ότι στις πρώτες πέντε αγωνιστικές μέτρησε μόλις δύο νίκες, αλλά με τις μεταγραφές έκανε στη συνέχεια πορεία πρωταθλητισμού και πήρε ένα από τα εισιτήρια για τη μεγάλη κατηγορία.

"Η πορεία της ομάδας οφείλεται κατά πρώτο λόγο στη διοίκηση Σερεμέτη, γιατί πήρε την ομάδα στη Γ' τοπική και με μείον βαθμούς και κατάφερε μέσα σε τρία χρόνια να την φέρει στην Α' τοπική. Κάτι που δείχνει σωστή διοίκηση και σωστές αποφάσεις. Πιστεύω ότι αυτό είναι κατόρθωμα για τη Μεσσηνία", λέει στο "Notosport" ο Γιώργος Μηλίτσης, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία στον πάγκο μόλις μία εβδομάδα πριν την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Ο έμπειρος τεχνικός έχει πανηγυρίσει ακόμα άνοδο με τον Τέλλο Αγρα στη Δ' εθνική (την πρώτη στην ιστορία του συλλόγου) τη σεζόν 1995-96. Με τη Σπερχογεία πήρε το πρωτάθλημα το 1999-2000, όπως και με τον Πάμισο το 2000-01 και την άνοδο στη Δ' εθνική.

Για τη φετινή επιτυχία ο Γ. Μηλίτσης τονίζει ότι: "Ηταν πολύ σημαντική η συμβολή της διοίκησης, ενώ και οι παίκτες έκαναν υπέρβαση και τους βγάζω το… καπέλο. Διότι το ρόστερ ήταν μικρό και σε πολλά ματς αν και τραυματίες έσφιξαν τα δόντια και αγωνίστηκαν. Είχαμε διάρκεια και δίκαια ανεβήκαμε κατηγορία".  Ο προπονητής της Αναγέννησης έπλεξε το εγκώμιο και των άλλων ομάδων που έλαβαν μέρος στο πρωτάθλημα της Α1.

"Η ομάδα ήταν νεοφώτιστη και είχε να ανταγωνιστεί την Εράνη που έπαιζε για πρώτη φορά στην Α1, την Κορώνη, την Αβία και άλλες αξιόλογες ομάδες, όπως η Ομόνοια, ο Αίαντας, το Ασπρόχωμα. Ηταν ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, όπου ο τελευταίος μπορούσε να κόψει βαθμούς από τον πρώτο. Πιστεύω ότι έγινε ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα και εύχομαι να ανέβει και ο Τσικλητήρας, ώστε να ανέβει η Αβία. Αξίζουν συγχαρητήρια και στην Κορώνη που έδωσε μάχες".

 

Ο Γ. Μηλίτσης ευχαρίστησε ακόμα τους συνεργάτες του και τον Γιώργο Μπαρδουνιώτη για την συνεργασία. Οσον αφορά για τη νέα σεζόν, ακόμα δεν έχει γίνει κάποια επαφή με τη διοίκηση, αλλά υπάρχει θετικό κλίμα.