Πέμπτη, 28 Απρίλιος 2016 13:15

Απορρίφθηκαν οι εφέσεις της ΑΕΚ και του Ατρομήτου

Γράφτηκε από τον

Απορρίφθηκαν οι εφέσεις της ΑΕΚ και του Ατρομήτου και ως εκ τούτου μένει η ποινή των τριών βαθμών για τις δυο ομάδες μετά τα επεισόδια στο Περιστέρι. Ξεκινά με δυο βαθμούς η Ένωση στα πλέι οφ, πώς διαμορφώνεται η βαθμολογία των πλέι οφ.

Η επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε τις εφέσεις των ΑΕΚ και Ατρομήτου για την ποινή των τριών βαθμών μετά τα επεισόδια των οπαδών τους στο ματς πρωταθλήματος στο Περιστέρι και ως εκ τούτου η τιμωρία παραμένει για τις δυο ομάδες.

Αυτή που επηρεάζεται περισσότερο, είναι η Ένωση, που χάνει έναν βαθμό στην ειδική βαθμολογία των πλέι οφ και ξεκινάει με δυο αντί με τρεις που θα είχε σε περίπτωση που δικαιωνόταν. Έτσι, λοιπόν, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός έχουν από δυο βαθμούς, ενώ ο ΠΑΟΚ και ο Πανιώνιος ξεκινούν με μηδέν.

Βέβαια, να τονιστεί ότι το "τριφύλλι" είναι πάνω από την ΑΕΚ σε περίπτωση ισοβαθμίας, διότι τερμάτισε έναν πόντο πάνω από την "Ένωση" στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

Θυμίζουμε ότι πέρα από το -3, κάθε ομάδα είχε τιμωρηθεί με δυο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, η ΑΕΚ είχε φάει πρόστιμο 70.750 ευρώ και ο Ατρόμητος 71.750 ευρώ.

Αναλυτικά οι αποφάσεις:

"Η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την τελευταία της συνεδρίαση έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις.

-Με την υπ’ αριθμόν 37/27-4-2016 απόφασή της δέχεται τυπικά την έφεση της ΠΑΕ ΑΕΚ κατά της υπ' αριθμόν 112/2016 απόφασης του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της  SUPER LEAGUE. Απορρίπτει  κατ' ουσία.

-Με την υπ’ αριθμόν 38/27-4-2016 απόφασή της δέχεται τυπικά την έφεση της ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ κατά της υπ' αριθμόν 111/2016 απόφασης του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της  SUPER LEAGUE. Απορρίπτει  κατ' ουσία".

Πηγή: www.sport24.gr