Σάββατο, 30 Απρίλιος 2016 11:44

ΣΤΟ… ΛΑΒΥΡΙΝΘΟ: Το παραμύθι περί αναδιάρθρωσης και η... μαγική λέξη που δεν λέει ο Ράλλης

Γράφτηκε από τον

 

Η ποδοσφαιρική... ανάσταση της «Μαύρης Θύελλας» με τη... σταύρωση είναι βέβαια το θέμα που αναμένεται να μονοπωλήσει τις συζητήσεις των Μεσσήνιων φιλάθλων το φετινό Πάσχα.

Οσο κι αν τα προηγούμενα χρόνια είχαμε συνηθίσει να κουβεντιάζουμε ποδοσφαιρικά πιο αισιόδοξα αυτήν την περίοδο, φέτος το μέλλον της ασπρόμαυρης ομάδας φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο μετά τον εξευτελιστικό υποβιβασμό στο Τοπικό πρωτάθλημα της Μεσσηνίας.

Στο ντεμπούτου του Γιάννη Ζαπρόπουλου στον πάγκο η Καλαμάτα επικράτησε άνετα με 3-0 του ΠΑΟ Βάρδας με τους ποδοσφαιριστές απελευθερωμένους από την πίεση για κατάκτηση βαθμών να βγάζουν πολύ καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο.

Αυτή ακριβώς η ανάγκη για νίκες από τον περασμένο Φεβρουάριο και μετά αποδείχθηκε ανίκητος αντίπαλος για τη φετινή «Μαύρη Θύελλα».

Με το φίλαθλο κόσμο να έχει... χωνέψει πλέον τον υποβιβασμό το βλέμμα τώρα στρέφεται στο μέλλον και στο πως η ασπρόμαυρη ομάδα θα βρει τη δύναμη να επιστρέψει στις εθνικές κατηγορίες.   

Στο τραπέζι και η ιδέα εταιρίας λαϊκής βάσης από Δημοτικό Σύμβουλο

Την ιδέα δημιουργίας εταιρίας λαϊκής βάσης με τη στήριξη του Δήμου Καλαμάτας έριξε στο... τραπέζι για το μέλλον της «Μαύρης Θύελλας» ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ελληνική Δράση» Γιώργος Δημητρούλιας.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο Δημητρούλιας ζήτησε από τη δημοτική αρχή να πάρει στα χέρια της τη μεγάλη ομάδα της πόλης, με τη βοήθεια των Καλαματιανών φιλάθλων, σε ένα αρκετά καινοτόμο, όσο και πρωτοποριακό εγχείρημα.

Από τη στιγμή, δηλαδή, που οι ισχυροί οικονομικοί παράγοντες της μεσσηνιακής πρωτεύουσας δεν δείχνουν να συγκινούνται, να βάλει όλος ο κόσμος από κάτι και ο Δήμος Καλαμάτας τα περισσότερα, ώστε η ασπρόμαυρη ομάδα να ξαναβρεθεί σε τροχιά ανάκαμψης.

Το σχέδιο του Γιώργου Δημητρούλια αντιμετωπίστηκε θετικά από τους Μεσσήνιους φιλάθλους στο διαδίκτυο, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πόσο μεγάλη θα είναι η οικονομική συνεισφορά τους σε περίπτωση που οι διαδικασίες προχωρήσουν.

Ανάλογη επιθυμία είχε εκφράσει κατά το παρελθόν και ο σημερινός πρόεδρος της Καλαμάτας Γιώργος Ράλλης, όταν η «Μαύρη Θύελλα» ανέβηκε το καλοκαίρι του 2011 από τη Δ’ στη Γ’ Εθνική, όμως το σχέδιο εγκαταλείφθηκε σύντομα με τη δικαιολογία της οικονομικής κρίσης που είχε ξεσπάσει στη χώρα μας δύο χρόνια νωρίτερα.

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας δεν έδειξε, πάντως, να δίνει και τόσο μεγάλη σημασία στα λεγόμενα του Δημητρούλια, καθώς θεωρεί (όπως άλλωστε και όλοι σχεδόν οι προκάτοχοί του) ότι τα όρια ενασχόλησης της δημοτικής αρχής με το ντόπιο ποδόσφαιρο εξαντλούνται με τον Αθλητικό Φορέα του Δήμου Καλαμάτας.       

Το παραμύθι περί αναδιάρθρωσης

Η... τιμητική 10η θέση, ώστε να πέσει με το κεφάλι ψηλά, που είχε τεθεί πριν από τον αγώνα με τη Βάρδα σαν στόχος για το κλείσιμο της σεζόν είναι πλέον οριστική για τη «Μαύρη Θύελλα» και ορισμένοι (προφανώς για τους δικούς τους λόγους) συντηρούν το παραμύθι της αναδιάρθρωσης, μέσω της οποίας η ασπρόμαυρη ομάδα θα μπορούσε να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Πληροφορίες της στήλης από κορυφαίο στέλεχος της αθλητικής ποδοσφαιρικής ηγεσίας αναφέρουν πως αυτό το ενδεχόμενο δεν υπάρχει ούτε καν σαν σκέψη, συνεπώς οι εμπνευστές μίας ακόμα κακόγουστης φάρσας θα πρέπει να σταματήσουν να αναπαράγουν τέτοια σενάρια. 

Δεν είναι δύσκολο, άλλωστε, να φανταστούμε ποιοι κρύβονται πίσω από όλα αυτά. Ας αναλογιστούμε ποιους θα βόλευε περισσότερο η αποφυγή του υποβιβασμού...

Παράθυρο παραμονής από τον απερχόμενο πρόεδρο

Ο Γιώργος Ράλλης μπορεί με τα δικά του διοικητικά λάθη να οδήγησε τη «Μαύρη Θύελλα» σε οδυνηρό υποβιβασμό στο Τοπικό Μεσσηνίας και να καταλαβαίνει πως το κλίμα πλέον δεν τον σηκώνει, αποφεύγει ωστόσο να ξεκαθαρίσει τι προτίθεται να κάνει στη Γενική Συνέλευση που όπως όλα δείχνουν θα πραγματοποιηθεί εντός του Μαϊου.

Μιλώντας στο «Νotosport» ο απερχόμενος πρόεδρος του «Π.Σ. Η Καλαμάτα» δεν είπε τη... μαγική λέξη που αναμένει η πλειοψηφία των Μεσσήνιων φιλάθλων. «Δεν σκοπεύω να συνεχίσω. Πρέπει να δούμε όμως την εικόνα στην Γενική Συνέλευση για να μιλήσουμε με βεβαιότητα για το μέλλον» ανέφερε χαρακτηριστικά, επαναφέροντας με τρόπο το γνωστό... ποίημα των τελευταίων ετών πως δεν υπάρχει κανείς άλλος που να ενδιαφέρεται. Προκειμένου να πάει, δηλαδή, ο σύλλογος στο Πρωτοδικείο για ορισμό νέας διοίκησης, θα έκανε την... καρδιά του πέτρα και θα συνέχιζε...

Το γεγονός που αποδεικνύει ότι ο νυν πρόεδρος άλλα λέει κι άλλα θέλει να κάνει έχει να κάνει με την υπόσχεση που έδωσε στο Γιάννη Ζαπρόπουλο πως θα παραμείνει στην τεχνική ηγεσία και τη νέα σεζόν στο Τοπικό! Προκειμένου να... δελεάσει τον νεαρό κόουτς και πρώην αμυντικό της ασπρόμαυρης ομάδας να καθίσει στον πάγκο για τα δύο τελευταία ματς της χρονιάς, του υποσχέθηκε πως η συνεργασία τους θα συνεχιστεί και του χρόνου, κάτι που σίγουρα δεν θα έκανε ένας πρόεδρος που σκέπτεται να τα παρατήσει.

Ακόμα και στο κείμενο παραίτησης της διοίκησης την επόμενη του διασυρμού στη Σπάρτη και του ταπεινωτικού υποβιβασμού, ο νυν πρόεδρος απέφυγε να χρησιμοποιήσει εκφράσεις που θα παρέπεμπαν σε δεδομένη αποχώρησή του από τη διοίκηση της «Μαύρης Θύελλας».

 

Οπως έχουμε ξαναγράψει ο Ράλλης ελπίζει πως μέχρι τη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης δεν θα έχει εμφανιστεί κάποιος άλλος ενδιαφερόμενος, όμως το παραγοντικό του προφίλ έχει δεχθεί τέτοιο πλήγμα, που είναι αμφίβολο αν θα καταφέρει να βρει ανθρώπους για να τον πλαισιώσουν σε ένα επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο. Ολοι όσοι συμμετείχαν, άλλωστε, στη διοίκηση την τελευταία εξαετία έχουν διαχωρίσει τη θέση τους, με εξαίρεση το Βασίλη Μουζάκη και τον Κώστα Γυφτέα που βοηθούν εξωδιοικητικά.