Δευτέρα, 09 Μάιος 2016 12:29

Στην κόψη του ξυραφιού ο τελικός

Γράφτηκε από τον

Η τοποθέτηση του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή που εμφανίζεται αρνητικός για διεξαγωγή του στις 15 Μαΐου και η απάντηση της ΕΠΟ για τις ημερομηνίες.

Η ΕΠΟ όρισε τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας την Κυριακή 15 Μαϊου, ο Σταύρος Κοντονής δηλώνει ότι με την απόφαση που πήρε την προηγούμενη Παρασκευή απαγορεύεται η διεξαγωγή του τουλάχιστον μέχρι τις 17/5 και έτσι η. γιορτή του ποδοσφαίρου είναι ξανά στον αέρα.

Οι όποιες εξελίξεις θα δρομολογηθούν μετά την επίσημη τοποθέτηση του υφυπουργού Αθλητισμού που αναμένεται εντός της ημέρας. Ο Σταύρος Κοντονής πάντως, δηλώνει αρνητικός στην διεξαγωγή του τελικού στις 15 Μαΐου καθώς υποστηρίζει ότι παραβιάζεται η απόφαση του για 10ημερη τουλάχιστον αναβολή.

Από την ΕΠΟ απαντούν ότι δεν υπάρχουν άλλες ημερομηνίες. Ότι ο τελικός για παράδειγμα δεν μπορεί να διεξαχθεί αργότερα, στις 18 Μαΐου για παράδειγμα «γιατί τότε θα διεξαχθεί ο τελικός του Europa League και απαγορεύεται οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα σε εθνικό επίπεδο και θα έπεφτε ο ένας αγώνας πάνω στον άλλον» (η SuperLeague πάντως, έχει ορίσει κανονικά αγωνιστική των play off). Ούτε στις 22 Μαϊου όμως, τονίζουν ότι μπορεί να διεξαχθεί γιατί είναι μεγάλο το διάστημα της αγωνιστικής απραξίας για τον Ολυμπιακό. Δηλώνουν δε, αποφασισμένοι να τραβήξουν το σχοινί στα άκρα σημειώνοντας ότι αν δεν διεξαχθεί τελικός στις 15 Μαΐου, αφενός δεν θα γίνουν τα playoffs και οι ομάδες θα δηλωθούν στην Ευρώπη με βάση την επικυρωμένη βαθμολογία και αφετέρου θα επανέλθει το σενάριο του Grexit. Μπάχαλο δηλαδή.

Σήμερα πάντως, η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας πρέπει να ορίσει τους διαιτητές για την πρεμιέρα των play offs που είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 11/5 και όπως όλα δείχνουν θα διεξαχθεί κανονικά. Οι υπόλοιπες αγωνιστικές όμως, είναι αμφίβολο.

Ο Γιώργος Μποροβήλος δε, για αύριο Τρίτη 10/5 έχει συγκαλέσει σύσκεψη των Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Πανιώνιου που παίρνουν μέρος στα play offs αλλά και του Ολυμπιακού που παίζει στον τελικό.

Πηγή: sport24.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ