Δευτέρα, 09 Μάιος 2016 14:53

ΔΟΞΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ: Θέλει να επιστρέψει στη Γ' εθνική μετά από 34 χρόνια!

Γράφτηκε από τον

 

Τον τίτλο της πρωταθλήτριας Αρκαδίας για 9η χρονιά κατέκτησε η Δόξα Μεγαλόπολης μετά τη νίκη της στον αγώνα μπαράζ, που διεξήχθη στο γήπεδο του Αστέρα Τρίπολης στις 23 Απριλίου, επικρατώντας του συνδιεκδικητή της Πανθυρεατικού με 3-1.

Η ομάδα της Μεγαλόπολης την ερχόμενη Κυριακή ξεκινάει τους αγώνες μπαράζ για την άνοδο στη Γ' εθνική, αντιμετωπίζοντας τις πρωταθλήτριες Λακωνίας (Ολυμπιακός Γυθείου), Μεσσηνίας (Τσικλητήρας Πύλου) και Αργολίδας (Ενωση Λέρνας). Σε περίπτωση που καταφέρει να πάρει το ένα από τα δύο εισιτήρια, που οδηγούν στη Γ' κατηγορία, τότε θα είναι η 4η φορά που θα συμμετάσχει στην εν λόγω κατηγορία. Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στη Γ' εθνική τις περιόδους 1977-1978, 1979-1980 και τελευταία φορά το 1981-1982, δηλαδή πριν από 34 χρόνια!

Εκτός από τα 9 πλέον πρωταθλήματα (1976-1977, 1978-1979, 1980-1981, 1982-1983, 1985-1986, 1992-1993, 1994-1995, 2005-2006 και φέτος), η Δόξα Μεγαλόπολης έχει στεφθεί και 8 φορές κυπελλούχος Αρκαδίας. Μάλιστα η μεγαλύτερη επιτυχία της ήταν η κατάκτηση του κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας το 2007 όπου στο τελικό που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Στάδιο Λαμίας επικράτησε 1-0 του Κιλκισιακού. Αυτή ήταν η 2η φορά που αγωνίστηκε σε τελικό κυπέλλου Ερασιτεχνών, καθώς και το 1978 ήταν φιναλίστ και στο παιχνίδι που διεξήχθη στο γήπεδο του Ταύρου έχασε με 1-0 από τον Πανασπροπυργιακό. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι από τις ελάχιστες ομάδες που έχουν καταφέρει να αγωνιστούν δύο φορές στον τελικό μιας τέτοιας πανελλαδικής διοργάνωσης. 

N. Λυμπερόπουλος και Αντώνακας περιμένουν αμφίρροπο όμιλο

Μια εβδομάδα πριν από την έναρξη του μίνι πρωταθλήματος που θα οδηγήσει σε άνοδο στη Γ' εθνική, μιλήσαμε με δύο εκ των πρωταγωνιστών της φετινής πορείας της Δόξας Μεγαλόπολης, τον πρώτο σκόρερ της ομάδας (αλλά και του πρωταθλήματος) με 21 γκολ, τον 31χρονο επιθετικό Νίκο Λυμπερόπουλο και τον 24χρονο αμυντικό (δεξιός μπακ) και εκ των αρχηγών της ομάδας Παναγιώτη Αντώνακα. Οι δύο παίκτες σε έναν μίνι απολογισμό αναφέρθηκαν στην πορεία της ομάδας τους μέχρι την κατάκτηση του τίτλου, ενώ μας είπαν και δύο λόγια για τα μπαράζ ανόδου.

Σχετικά με το φετινό πρωτάθλημα οι δύο παίκτες στις δηλώσεις τους μας είπαν:

Ν.Λ.: «Ετσι όπως εξελίχθηκε το πρωτάθλημα, ήταν ανταγωνιστικό για δύο ομάδες, τη Δόξα και τον Πανθυρεατικό. Σε γενικές γραμμές θεωρώ ότι ήμασταν λίγο καλύτεροι, αλλά το τάιμινγκ που έγιναν τα δύο ματς στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος δεν μας βοήθησε ώστε να μπορέσουμε να τα κερδίσουμε και να εξασφαλίσουμε το πρωτάθλημα πιο νωρίς και έτσι κρίθηκε στον αγώνα μπαράζ. Σε αυτό το παιχνίδι παρουσιαστήκαμε όπως έπρεπε αγωνιστικά και φανήκαμε πιο διψασμένοι για τον τίτλο».

Π.Α.: «Πιστεύω ότι δίκαια η ομάδα μας έφτασε στα μπαράζ. Ημασταν καλύτερη ομάδα και αυτό φάνηκε στο γήπεδο. Σίγουρα θα μπορούμε να κριθεί πιο νωρίς στη διάρκεια του πρωταθλήματος, αλλά πιστεύω ότι στα παιχνίδια με τον Πανθυρεατικό δεν παρουσιαστήκαμε όπως έπρεπε. Στο παιχνίδι μπαράζ δείξαμε ότι ήμασταν καλύτερη ομάδα, το θέλαμε πιο πολύ και από την εικόνα μας μέσα στο γήπεδο δείξαμε ότι αξίζαμε το πρωτάθλημα».

Στη συνέχεια οι δύο ποδοσφαιριστές μας μίλησαν και για τα παιχνίδια μπαράζ για την άνοδο στη Γ' εθνική.

Ν.Λ.: «Από τη στιγμή που έχει ανακοινωθεί ότι ανεβαίνουν δύο ομάδες, αυξάνονται οι πιθανότητες και θα αγωνιστούμε μέχρι το τέλος για να διεκδικήσουμε την άνοδο. Από αυτά που έχω ακούσει για τους αντιπάλους μας, η ομάδα της Πύλου είναι πιο δυνατή».

Π.Α.: «Είναι ένα μίνι πρωτάθλημα δύσκολο και για τις 4 ομάδες, τα παιχνίδι είναι Κυριακή Τετάρτη θα υπάρχει κούραση και ένταση. Όλες οι ομάδες έχουν πιθανότητες για την κατάκτηση των δύο θέσεων. Εμείς έχουμε καλό πρόγραμμα και θα πρέπει να το εκμεταλλευθούμε. Βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και αυτή την εβδομάδα το μυαλό είναι στραμμένο στον Ολυμπιακό Γυθείου. Εύχομαι καλή επιτυχία και στις 4 ομάδες του μίνι πρωταθλήματος και ευελπιστώ να είμαστε η μία από τις δύο ομάδες που θα ανέβουν».

Στην τελική ευθεία εν όψει Γυθείου

Στην τελική ευθεία της προετοιμασίας της για τα μπαράζ ανόδου μπαίνει από αύριο η Δόξα Μεγαλόπολης.

 

Η πρωταθλήτρια Αρκαδίας, μετά την κατάκτηση του τίτλου στον αγώνα μπαράζ με τον Πανθυρεατικό, έχει ξεκινήσει μίνι προετοιμασία για τις αναμετρήσεις μπαράζ που οδηγούν σε άνοδο στη Γ' εθνική. Μάλιστα από αύριο θα ξεκινήσει η προετοιμασία για το πρώτο παιχνίδι, που είναι εκτός έδρας με τον Ολυμπιακό Γυθείου, για το οποίο ο προπονητής της ομάδας Βασίλης Κούβαλης δήλωσε στο "Notos": «Αυτή την περίοδο δουλεύουμε εντατικά, πραγματοποιώντας μια μίνι προετοιμασία. Όλα κυλούν ομαλά, βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Την Τρίτη (σ.σ. αύριο) θα μπούμε στην τελική ευθεία της προετοιμασίας μας ενόψει του πρώτου αγώνα των μπαράζ ανόδου, που είναι εκτός έδρας με τον Ολυμπιακό Γυθείου. Αγωνιστικά δεν υπάρχουν προβλήματα και όλοι οι ποδοσφαιριστές συμμετέχουν κανονικά στο καθημερινό πρόγραμμα των προπονήσεων».