Σάββατο, 14 Μάιος 2016 12:04

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Οι τέσσερις λύσεις για την επόμενη μέρα

Γράφτηκε από τον
"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Οι τέσσερις λύσεις για την επόμενη μέρα

 

Με τη φετινή σεζόν να έχει ολοκληρωθεί και επίσημα και το τοπίο εν όψει της επόμενης περιόδου να αποκρυσταλλώνεται σιγά, σιγά έχει ενδιαφέρον να γράψουμε ορισμένα πράγματα για την επόμενη μέρα, όπως αυτά προκύπτουν μέσα από τις πραγματικές εξελίξεις.

 

Το μόνο σίγουρο είναι πως η ποδοσφαιρική Καλαμάτα δεν θα μείνει ακέφαλη διοικητικά αν φύγει ο Ράλλης, αλλά ούτε και πρόκειται να φτάσει στο απροχώρητο (διοίκηση Πρωτοδικείου), καθώς υπάρχει ήδη ενδιαφέρον από αρκετές πλευρές.

Η πιο... ηχηρή περίπτωση είναι αυτή των Τζανετάκου, Καούνου που έχουν ήδη ασχοληθεί με την επόμενη μέρα. Οι δύο πρώην ποδοσφαιριστές που έγιναν... κολλητοί την εποχή που αμφότεροι ήταν συμπαίκτες στα ασπρόμαυρα αποδυτήρια, διατηρούν μέχρι σήμερα στενή σχέση, καθώς είναι συνέταιροι στις επαγγελματικές τους δραστηριότητες.

Το παραπάνω δίδυμο έχει ήδη στα χέρια του τον κατάλογο με τα 73 μέλη που θα κληθούν να ψηφίσουν στις προσεχείς αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης και οι πληροφορίες τους θέλουν να έχουν προχωρήσει σε μία πρώτη... σφυγμομέτρηση.

Ο Τζανετάκος που κατά το πρόσφατο παρελθόν έχει ασχοληθεί διοικητικά με το Αιγάλεω φιλοδοξεί να δημιουργήσει και στη «Μαύρη Θύελλα» μία ανάλογη κατάσταση με οργανωμένες ακαδημίες, όπου και θα πέσει το μεγαλύτερο βάρος.

Το μόνο... αρνητικό στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πως αμφότεροι διατηρούν άριστες σχέσεις με το Γιώργο Ράλλη και δεν είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν αν ο απερχόμενος πρόεδρος δεν αποχωρήσει οριστικά. Κάτι που αυτή τη στιγμή φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο, παρά τις δημόσιες περί του αντιθέτου τοποθετήσεις του τελευταίου.

Ο Ράλλης δεν θέλει να φύγει από την ποδοσφαιρική Καλαμάτα αλλά γνωρίζει πολύ καλά πως βρίσκεται σε δύσκολη θέση μετά τον υποβιβασμό. Ο λόγος που δεν ορίζει ακόμα τη Γενική Συνέλευση είναι ότι περιμένει να δει πως θα εξελιχθεί το σενάριο ενδεχόμενης αναδιάρθρωσης, ελπίζοντας πως αν η ασπρόμαυρη ομάδα γλιτώσει (έστω και από το... παράθυρο) την πτώση στο Τοπικό, οι αντιδράσεις του κόσμου θα μετριαστούν. Σε αντίθετη περίπτωση είναι υποχρεωμένος να αναζητήσει σαν... όχημα για την παραμονή στο κουμάντο και την προεδρία κάτι πολύ δυνατό, καθώς μόνος του δεν έχει καμία τύχη. Σύμφωνα, μάλιστα, με ιντερνετικά δημοσιεύματα ετοιμάζεται να βάλει... μπροστά του σαν ασπίδα μία μεγάλη εταιρία μπαχαρικών, μήπως και καταφέρει να πείσει τα μέλη να του δώσουν μία ακόμα ευκαιρία, αλλά ακόμα και έτσι η δημοτικότητά του στις τάξεις των Μεσσήνιων φιλάθλων παραμένει πάρα πολύ χαμηλά.   

Από ‘κει και πέρα ένα ακόμα όνομα που ακούγεται έντονα το τελευταίο διάστημα είναι αυτό του γνωστού Καλαματιανού λογιστή Θανάση Αλιφέρη, ο οποίος τυγχάνει ένθερμος υποστηρικτής της «Μαύρης Θύελλας». Οπως έχει γίνεται γνωστό ο τελευταίος έχει καταφέρει να πείσει Μεσσήνιο ομογενή από τις ΗΠΑ να επενδύσει στην ασπρόμαυρη ομάδα και τηρεί στάση αναμονής περιμένοντας τις εξελίξεις, ακόμα και τυχόν άλλους ενδιαφερόμενους, ώστε να ενώσουν όλοι μαζί τις δυνάμεις τους.  

Η τρίτη λύση έχει να κάνει με επιχειρηματία που μένει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Αθήνα, αλλά έχει μεσσηνιακή καταγωγή και ενδιαφέρεται να οδηγήσει την Καλαμάτα σε ένα καλύτερο «αύριο». Για τη συγκεκριμένη υπόθεση οι πληροφορίες είναι ελάχιστες λόγω απόστασης, ωστόσο ακόμα και από αυτά τα λίγα που έχουν διαρρεύσει, το ενδιαφέρον είναι υπαρκτό.  

Το τέταρτο και τελευταίο ενδεχόμενο για την επόμενη μέρα αφορά τον Σταύρο Παπαδόπουλο και την προσπάθεια των παλαιμάχων να βρεθεί σημείο επαφής μαζί του, ώστε να επιστρέψει. Ο ίδιος ο Παπαδόπουλος, πάντως, τα τελευταία χρόνια παραμένει απομακρυσμένος, αρνούμενος κάθε ανάμιξη και επικαλείται την προχωρημένη ηλικία του που όπως λέει δεν του επιτρέπει πολλές συγκινήσεις...