Σάββατο, 14 Μάιος 2016 17:55

ΣΤΟ… ΛΑΒΥΡΙΝΘΟ: Οι εξελίξεις στη "Μαύρη Θύελλα" και η πρόκληση της Πύλου

Γράφτηκε από τον

Με ήττα στα Μέγαρα από το Βύζαντα ολοκληρώθηκε η φετινή εφιαλτική σεζόν για τη «Μαύρη Θύελλα», οι ποδοσφαιριστές της οποίας έχουν ήδη αναχωρήσει για καλοκαιρινές διακοπές.

Οι περισσότεροι εξ’ αυτών, άλλωστε, δεν πρόκειται να παραμείνουν την επόμενη σεζόν, όπως και ο Γιάννης Ζαπρόπουλος που βρέθηκε για τα δύο τελευταία ματς στον πάγκο, εκτός κι αν ο Ράλλης συνεχίσει.

Σε πρώτο πλάνο μπαίνει πλέον η Γενική Συνέλευση που θα κρίνει πολλά για το μέλλον και μέχρι τότε θα έχουν διαμορφωθεί και οι τάσεις γύρω από την ασπρόμαυρη ομάδα και την επόμενη μέρα που θα τη βρει στο Τοπικό πρωτάθλημα της Μεσσηνίας.

Αγωνιστικά δεν μένει σχεδόν τίποτα για να κρατήσουμε από την ποδοσφαιρική χρονιά που ολοκληρώθηκε. Παρ’ ότι η Καλαμάτα ξεκίνησε τη σεζόν με δύο νίκες στην έδρα της, η συνέχεια ήταν πραγματικά τραγική. Την κατάσταση επιδείνωσαν ακόμα περισσότερο οι συχνές αλλαγές προπονητών και ποδοσφαριστών, αλλά και η διοικητική ανυπαρξία και κάπως έτσι η μεγάλη κυρία του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου ξαναβρίσκεται στο σημείο... μηδέν. 

Οταν ακόμα και ο συνήθως ήπιων τόνων Χρήστος Καλαντζής κάνει λόγο για περίεργα πράγματα και αφήνει ξεκάθαρα υπόνοιες κατά των συμπαικτών του και τη συμπεριφορά που είχαν στον αγώνα με τη Σπάρτη είναι προφανές πως η... σαπίλα στη «Μαύρη Θύελλα» έχει φτάσει μέχρι το κόκκαλο κι ευτυχώς που οι σημερινή κατάσταση ευνοεί τις μεγάλες αλλαγές. 

Θα αποφασίσουν μόνο οι 73;

Μόλις 73 ονόματα περιλαμβάνει η λίστα των μελών του «Π.Σ. Η Καλαμάτα» και όσα από αυτά είναι ταμειακώς τακτοποιημένα θα έχουν δικαίωμα ψήφου στη Γενική Συνέλευση που είναι ακόμα άγνωστο πότε θα πραγματοποιηθεί.

Ο παραπάνω αριθμός είναι ελάχιστος μπροστά στην πλατιά μάζα των Μεσσήνιων φιλάθλων και υποστηρικτών της «Μαύρης Θύελλας» που μπορεί να μην έχουν πια το... κουράγιο να πάνε στο γήπεδο, ωστόσο δεν έπαψαν να ενδιαφέρονται για την τύχη της.

Με τα χρονικά περιθώρια μέχρι τη Γ.Σ. να στενεύουν το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει είναι θα αφήσουμε εμείς οι υπόλοιποι τους 73 (ή και ακόμα λιγότερους) να διαμορφώσουν τις μελλοντικές εξελίξεις; Το κόστος της ετήσιας συνδρομής δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο (περίπου 60 ευρώ) και καλό θα ήταν η λίστα των μελών να μεγαλώσει και να ανανεωθεί. Δεν θα πρέπει, άλλωστε, να ξεχνάμε πως όσο λιγότεροι ψηφίσουν, τόσο πιο εύκολα ελέγχονται και είναι κοινό μυστικό πως ο νυν πρόεδρος Γιώργος Ράλλης έχει πολύ σημαντική επιρροή στην πλειοψηφία των ήδη υπαρχόντων μελών.

Οσοι λοιπόν αναζητούν μία καλύτερη μέρα για τη «Μαύρη Θύελλα» αντί να φωνάζουν και να... κλαψουρίζουν μπορούν με το ποσό που αναφέραμε να μετέχουν στις εξελίξεις και να διαμορφώσουν το τοπίο μετά τις αρχαιρεσίες όπως επιθυμούν. 

Τέσσερα χρόνια χωρίς το «λιοντάρι» της Ανδρούσας

Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται την προσεχή Τετάρτη 18 Μαϊου χωρίς το Βασίλη Μαλαφέκα που ξεκίνησε πρόωρα, σε ηλικία 50 ετών, το δρόμο για το μεγάλο ταξίδι.

Ο πρώην αμυντικός ογκόλιθος της «Μαύρης Θύελλας», της Παναχαϊκής και της Εράνης είναι ένα από τα πρόσωπα που λείπουν πολύ από την ποδοσφαιρική πιάτσα της Καλαμάτας αλλά θα παραμείνει αθάνατος ως σύμβολο ήθους, ανδρείας και καθολικής προσήλωσης στην ασπρόμαυρη ομάδα που αγάπησε με πάθος.

Δεν είναι τυχαίο ότι στα δύσκολα ο Μαλαφέκας ήταν πάντοτε παρών βάζοντας... πλάτη. Υπηρέτησε την ποδοσφαιρική Καλαμάτα από κάθε δυνατό πόστο (ποδοσφαιριστής, προπονητής, γενικός αρχηγός, μέλος του τεχνικού τιμ), ενώ ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμβολή του στην ανάδειξη σπουδαίων Μεσσήνιων ποδοσφαιριστών.

Το γκολ που είχε πετύχει με σουτ από τη... σέντρα του δημοτικού σταδίου κόντρα στον Άρη Νικαίας (Γ’ Εθνική) είναι από εκείνα που θα μείνουν για πάντα στην ιστορία, καθώς πολύ δύσκολα στο μέλλον θα ξαναδούμε κάτι ανάλογο μέσα στο γήπεδο.

Σε θέση... προσπέρασης η Πύλος

Η ώρα της αλήθειας σχεδόν έφτασε για τον φετινό πρωταθλητή Μεσσηνίας Τσικλητήρα Πύλου, που ρίχνεται αύριο στη μάχη των πλέι οφ με στόχο ένα από τα δύο εισιτήρια για την επόμενη Γ’ Εθνική.

Οι «ροσονέρι» της Πύλου έχουν ήδη γράψει ιστορία με την κατάκτηση του τίτλου, όμως τους ενδιαφέρει πάρα πολύ η άνοδος στη Γ’ Εθνική. Σε μία τέτοια περίπτωση το... ταβάνι τους θα ψηλώσει ακόμα περισσότερο, καθώς θα είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος του νομού στις εθνικές κατηγορίες, κάτι που σίγουρα κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πριν από 2-3 χρόνια.

Εχοντας εξασφαλίσει την πρωτιά εντός μεσσηνιακών συνόρων εδώ και δύο περίπου μήνες, η ομάδα του Νίκου Κακαλέτρη έχει εστιάσει την προσοχή της στα πλέι οφ, παρατώντας ακόμα και το Κύπελλο ερασιτεχνών. Ακόμα και η χειμερινή μεταγραφική ενίσχυση εκεί αποσκοπούσε, στην ποιοτική ενδυνάμωση ενόψει αυτής της μίνι διοργάνωσης.

 

Ο Τσικλητήρας που υποδέχεται στο εναρκτήριο ματς την Ενωση Λέρνας θα αντιμετωπίσει ακόμα στη μάχη για την άνοδο τον Ολυμπιακό Γυθείου και τη Δόξα Μεγαλόπολης σε έξι διαδοχικές αναμετρήσεις όλοι εναντίον όλων εναλλάξ εντός, εκτός.