Κυριακή, 25 Αύγουστος 2013 17:50

Υπό το βλέμμα Παπαδόπουλου ο Μεσσηνιακός 2-1 τη Σπάρτη

Γράφτηκε από τον
Υπό το βλέμμα Παπαδόπουλου ο Μεσσηνιακός 2-1 τη Σπάρτη

Μετά τον Εθνικό Μελιγαλά (2 φορές) και τους νέους του Αστέρα Τρίπολης, ο Μεσσηνιακός νίκησε σήμερα και τη φιλόδοξη Σπάρτη σε φιλικό ματς που έγινε στη Λακωνία. Οι "πράσινοι" επικράτησαν 2-1 χάρη σε τέρματα των Χελά (6') και Μέλο (82'), ενώ οι γηπεδούχοι είχαν ισοφαρίσει προσωρινά με τον Γκέρτσο στο 40΄.


Ο Μεσσηνιακός έκανε πολύ καλή εμφάνιση, ειδικά στο α' μέρος και έδειξε πως όσο περνά ο καιρός θα βελτιώνεται. Θετικές εντυπώσεις άφησε και η Σπάρτη που ενισχύθηκε αισθητά αυτό το καλοκαίρι και είναι το μεγάλο φαβορί για την άνοδο στη Γ' εθνική. Ενδεικτικό ότι έχει στις τάξεις της παίκτες, όπως οι Μοσχογιάννης και Γκέρτσος. Χρειάζεται όμως ακόμα πολύ δουλειά για να είναι έτοιμη.
Το ίδιο ισχύει φυσικά και για το Μεσσηνιακό που αγωνίστηκε υπό το βλέμμα του Σταύρου Παπαδόπουλου. Ο χρηματοδότης του καλαματιανού συλλόγου ταξίδεψε και στη Σπάρτη για να δει την νέα ομάδα που χτίζει ο Δημήτρης Τσάκωνας με τους συνεργάτες του Γιώργο Κατσούλη και Ελβιο Μάνα.
Ο κ. Τσάκωνας χρησιμοποίησε και πάλι δύο διαφορετικές 11άδες, με αυτή του δευτέρου να είναι αρκετά νεανική. Ο Βραζιλιάνος Βιτάλι έκανε καλό παιχνίδι και όλα δείχνουν ότι θα αποκτηθεί. Δεν έπαιξαν μόνο ο Κυριακόπουλος λόγω ενός μικρού προβλήματος στο χέρι, ο Μπιμπίρης που μόλις έχει ξεκινήσει προπονήσεις και οι Τσουκάλης, Γαβράς που είναι στο στάδιο της αποθεραπείας.
Το φιλικό ξεκίνησε με γκολ για το Μεσσηνιακό. Στο 6' ο Χελάς εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Γαρόζη στο σουτ του Σπανού και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Εξι λεπτά αργότερα η Σπάρτη "άγγιξε" την ισοφάριση. Ο Αράπογλου εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Χοτζάι με κεφαλιά "σημάδεψε" το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 18' από μπαλιά του Τσουλάκου ο Χελάς βρέθηκε σε θέση βολής, όμως ο Γαρόζης πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ.
Καλή στιγμή και τους Λάκωνες στο 36' με το γύρισμα του Μάρση μέσα από την περιοχή, στο οποίο δεν βρέθηκε κάποιος συμπαίκτης του να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.
Κάτι που έγινε στο 40'. Ο Αράπογλου εκτέλεσε κόρνερ, η άμυνα αδράνησε και ο Γκέρτσος με πλασέ έγραψε το 1-1.
Στην επανάληψη τόσο ο Κ. Γραμματικάκης, όσο και ο Δ. Τσάκωνας έκαναν πολλές αλλαγές με συνέπεια να χαθεί ο ρυθμός και να λείψουν οι πολλές φάσεις.
Στο 65' ο Μπεγέτης είχε φάουλ που έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Χρανιώτης, ενώ στο 69' ο Σπυροπάλι είχε σουτ άουτ.
Στο 82' έγινε το 1-2. Ο Μερκούρης με τον Πουλάκο συνεργάστηκαν άψογα και ο Μέλο που ήταν ο τελικός αποδέκτης της μπάλας έδωσε με σουτ μέσα από την περιοχή τη φιλική νίκη στο Μεσσηνιακό.
Να σημειωθεί πως πριν τον αγώνα ο πρόεδρος της λακωνικής ομάδας Δημήτρης Νικόλαρος έδωσε ανθοδέσμη στον Σταύρο Παπαδόπουλο για την πρόσφορά του στο ποδόσφαιρο. Ανθοδέσμη πήρε και ο Ελβιο Μάνα από το γενικό αρχηγό της Σπάρτης Γιώργο Ρασσιά, καθώς ο κ. Μάνα έχει αγωνιστεί στη Λακωνία.
Το φιλικό παρακολούθησε και ο δήμαρχος Σπάρτης Σταύρος Αργειτάκος, καθώς και η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Ντία Τζανετέα.
Το φιλικό διαιτήτευσε ο Νίκος Ανούσος με βοηθούς την Ελένη Παυλερού και τον Αλέξανδρο Αγρανιώτη.
ΣΠΑΡΤΗ: Γαρόζης (46' Χρανιώτης), Π. Σπυρόπουλος (52'  Ι. Σπυρόπουλος), Αδαμόπουλος (69' Πρασσάς), Μοσχογιάννης (85' Παντόπουλος), Μάρσης, Χοτζάι, Χαλίλι (52' Σπυρόπαλι), Τσούκλης, Γκέρτσος (69' Ηλιόπουλος), Αράπογλου (59' Μποροδήμος), Κοθρούλας (78' Κελεμένης).
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Κόκκαλης (46' Ζησιμάτος), Αργυρόπουλος (61' Μερκούρης), Δασκαλάκης (66' Μπιζίμης), Κουρεντζής (66' Κουρέας), Μπαστακός (46' Πετρόγιαννης), Μπεγέτης (69' Μανωλόπουλος), Νινιός (46' Κουλουράς, 71' Σταματελόπουλος)), Σπανός (59' Πουλάκος), Τσουλάκος (59' Κουκούτσης)) Χελάς (46' Μέλο), Βιτάλι. (46' Περέιρα).