Τετάρτη, 25 Μάιος 2016 12:02

Ξεκίνησαν τα τεστ αξιολόγησης του ΠΑΟΚ στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

Δεκάδες παιδιά από Μεσσηνία, Ηλεία, Λακωνία και Ζάκυνθο βρέθηκαν χθες στο γήπεδο του Μεσσηνιακού για τα τεστ αξιολόγησης του ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα από το μικροσκόπιο των υπεύθυνων ακαδημιών του Δικεφάλου του Βορρά, πέρασαν παίκτες που έχουν γεννηθεί από το 2000 έως το 2003 και σήμερα τη σκυτάλη θα πάρουν παιδιά γεννημένα από το 2004 έως το 2007. Μια πραγματική παρέλαση.. ταλέντων, από τη στιγμή που η ομάδα της Θεσσαλονίκης αποφάσισε να ρίξει δίχτυα και στη Μεσσηνία.
". Είναι χαρά μας που είμαστε εδώ. Η Πελοπόννησος ήταν για εμάς άγνωστη. Ο Αντώνης (σ.σ. Μαυρέας) μας μεταφέρει κάθε τόσο τα καλύτερα για όλους. Παρακολουθούμε τις μικτές γιατί μόνο από εκεί μπορούμε να δούμε κάποια από τα παιδιά σας. Και βλέπουμε
ότι κάθε χρόνο οι μικτές, προχωράνε φθάνουνε στα τελικά, παίρνουν τίτλους και πολλά παιδιά φεύγουν", λέει ο Κώστας Λαγωνίδης. Ο υπεύθυνος σκάουτινγκ του ΠΑΟΚ τόνισε στη συνέχεια ότι η ομάδα του ρίχνει μεγάλο βάρος στα τμήματα υποδομής και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι το μπάτζετ του χρόνου μόνο για τις ακαδημίες θα ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια ευρώ! "Εχουμε τη διαταγή εδώ και τρία χρόνια που έχει αναλάβει ο κ. Σαββίδης να δείχνουμε ενδιαφέρον για τις μικρές ηλικίες. Θέλουμε λοιπόν να έρθουμε πιο κοντά στο ποδόσφαιρο της Μεσσηνίας. Να γνωρίσουμε τα παιδιά και αυτά που δεν ήταν στις μικτές. Να δώσουμε ένα κίνητρο στα παιδιά της περιοχής.  Δεν δεσμεύουμε κανένα παιδιά. Θέλουμε να μεταφέρουμε τις παραστάσεις που έχουμε από το εξωτερικό, διότι ο ΠΑΟΚ έχει καλή ακαδημία και πολλά παιδιά της πρώτης ομάδας έχουν ξεκινήσει από αυτήν.
Θα πρέπει να πω ότι τα παιδιά της επαρχίας παρότι υπάρχουν οι αλάνες έχουν ένα μείον από τα παιδιά της πόλης. Και αυτό είναι το Facebook και το Ιντερνετ. Τα παιδιά κλείνονται στο σπίτι και κουρκουτιάζει το μυαλό τους. Πρέπει να έρθουν κοντά στον αθλητισμό"


"Πολλά κοινά με την Καλαμάτα"


Ο Κώστας Λαγωνίδης μίλησε στη συνέχεια με τα καλύτερα λόγια για την πόλη και την ομάδα της Καλαμάτας,
"Εχουμε πολλά κοινά. Τα χρώματα, οι πατριώτες σας που ζουν στη Θεσσαλονίκη, αλλά και οι δικοί μας που μένουν εδώ, Εχουμε μεγάλη συμπάθεια και αν μπορούμε να βοηθήσουμε σε επίπεδο τεχνογνωσίας θα το κάνουμε. Γιατί είναι λυπηρό που οι ομάδες της πόλης δεν προχωράνε.  Θέλουμε να ανταλλάξουμε απόψεις και να έχουμε μια συνεργασία. Και απευθύνω ανοιχτή πρόσκληση, ανεξάρτητα από τη συνεργασία, να έρχονται όσοι προπονητές θέλουν να εκπαιδεύονται στη Θεσσαλονίκη".


Ανταλλαγή αναμνηστικών

Μαζί με τον Κώστα Λαγωνίδη, ήταν και ο Κώστας Μαλιούφας, αλλά και ο Αντώνης Μαυρέας που αποτελεί το συνδετικό κρίκο του ΠΑΟΚ με τη Μεσσηνία.
Οι άνθρωποι της ομάδας της Θεσσαλονίκης ευχαρίστησαν τους παράγοντες του Μεσσηνιακού για τη φιλοξενία και την παραχώρηση του γηπέδου. Μάλιστα έδωσαν στους "πράσινους" μια μπλούζα του ΠΑΟΚ και ένα αναμνηστικό λάβαρο και ο Μ.Γ.Σ. αναμνηστικό και ένα πάπυρο με την ιστορία του συλλόγου.  Μετά τις ανταλλαγές αναμνηστικών ξεκίνησε η δουλειά με δεκάδες παίκτες να ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους στον αγωνιστικό χώρο.
Το "παρών" έδωσαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Λεωνίδας Οικονομίδης, οι προπονητές Αγγελος Σκαφιδάς, Αλεκος Τσατάς, ο Γιάννης Ζαπρόπουλος που κοουτσάρισε στο φινάλε του πρωταθλήματος την Καλαμάτα, ο ποδοσφαιριστής Αρις Γαλανόπουλος και αρκετοί ακόμα άνθρωποι του ποδοσφαίρου.