Σάββατο, 28 Μάιος 2016 12:17

ΣΤΟ… ΛΑΒΥΡΙΝΘΟ: Η έλευση του Παπαδόπουλου, η προεδρίνα από το Γύθειο και η ατάκα του Μπιστικέα

Γράφτηκε από τον

Με την έλευση του Σταύρου Παπαδόπουλου οι διεργασίες για την επόμενη μέρα στη «Μαύρη Θύελλα» μπαίνουν στην τελική ευθεία.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο οι συναντήσεις με τους συνεργάτες του θα κορυφωθούν και πιθανότατα από Δευτέρα θα πάρουμε μία πρώτη γεύση γύρω από τη στελέχωση του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Αμέτρητα τα σενάρια που κυκλοφορούν, όπως άλλωστε συνέβαινε και τότε, τις καλές εποχές του παρελθόντος με το ενδιαφέρον του κόσμου να έχει αυξηθεί κατακόρυφα την τελευταία εβδομάδα.

Οπως ο ίδιος ο Παπαδόπουλος ξεκαθάρισε μοναδική βέβαιη παρουσία σε αυτό το νέο εγχείρημα θα πρέπει να θεωρείται αυτή του Δημήτρη Τσάκωνα. Ολα τα υπόλοιπα βρίσκονται σε φάση ανάλυσης, ώστε να γίνουν οι όσο το δυνατόν πιο ωφέλιμες επιλογές.

Για τη θέση του προπονητή το όνομα που ακούστηκε πιο έντονα είναι αυτό το Ελβιο Μάνα, που πιθανότατα θα έχει θέση στο νέο τεχνικό τιμ, είτε σαν πρώτος τεχνικός, είτε σαν συνεργάτης. Από ‘κει και πέρα προβάλει σαν γερό αουτσάιντερ και ο Παναγιώτης Δρούγας. Ποδοσφαιρικό παιδί του Παπαδόπουλου ο «Μαραντόνα», έζησε σαν παίκτης τις κορυφαίες στιγμές στην ιστορία της ασπρόμαυρης ομάδας, η οποία του άνοιξε διάπλατα το δρόμο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Στα συν του Δρούγα το γεγονός ότι γνωρίζει άριστα τη νέα φουρνιά των Μεσσήνιων ποδοσφαιριστών, καθώς τα τελευταία χρόνια οδήγησε αήττητες τις μικτές στο Ενωσιακό πρωτάθλημα της Πελοποννήσου.

Το κομμάτι των ακαδημιών ενδιαφέρει πάρα πολύ τον Παπαδόπουλο που αρχικά θα στηρίξει τη νέα αυτή προσπάθεια σε ντόπια παιδιά διαφόρων ηλικιών. Σε ό,τι έχει να κάνει, πάντως, με τα τμήματα υποδομής δεν αποκλείεται να αποφασιστεί μία πρωτοποριακή συνεργασία με σχολές της Μεσσηνίας που έχουν προϋπηρεσία σε αυτό το κομμάτι. 

Τη... ραχοκοκαλιά της καινούργιας «Μαύρης Θύελλας» την οποία θα παρακολουθήσουμε του χρόνου στο Τοπικό, θα αποτελούν ποδοσφαιριστές που σχημάτιζαν τα τελευταία χρόνια τον... πυρήνα του Μεσσηνιακού (Τσουλάκος, Αργυρόπουλος, Μπεγέτης, αδελφοί Καλογερόπουλοι), ενώ διατεθειμένος να βοηθήσει είναι και ο Χρήστος Καλαντζής, αναβάλλοντας για την ώρα το τέλος της καριέρας του.     

Σε ό,τι αφορά τα νέα πρόσωπα στο καινούριο διοικητικό σχήμα, τα πάντα είναι ρευστά. Επιθυμία του Παπαδόπουλου είναι να έχει δίπλα του και ορισμένους ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν και το έχουν κάνει κατά το παρελθόν, όπως ο Θόδωρος Παπαθεοδωρίδης και ο Ηλίας Παπακωνσταντίνου.

Πέπλο... μυστηρίου καλύπτει και το όνομα εκείνου που θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία, καθώς ο Παπαδόπουλος άφησε να εννοηθεί πως δεν σκοπεύει να είναι ο ίδιος. Και πάνω σε αυτό το ζήτημα οι πληροφορίες είναι αρκετές και έρχονται από διάφορες κατευθύνσεις. Ως πιο επικρατέστερο σενάριο φαντάζει η ανάληψη της προεδρίας από τον Ντάνι Παπαδόπουλο, με την προοπτική να πάρει αυτός το τιμόνι στα χέρια του μετά από μερικά χρόνια, όταν ο πατέρας του αποφασίσει να... συνταξιοδοτηθεί από το ποδόσφαιρο. 

Η προεδρίνα  που έβαλε... μπουρλότο στην Πύλο!

Μία παρανόηση της προέδρου του Ολυμπιακού Γυθείου Κατερίνας Κολοκοτρώνη λίγο έλειψε να οδηγήσει σε χοντρά επεισόδια μετά το τέλος της αναμέτρησης του Τσικλητήρα Πύλου με τους «ερυθρόλευκους» της Λακωνίας.

Ολα ξεκίνησαν με τον πανηγυρισμό του Σωτήρη Τσάτσου αμέσως μετά το γκολ που έκρινε το συγκεκριμένο παιχνίδι. Ο πολύπειρος άσος κάτι είπε σε συγκεκριμένο φίλαθλο από την Πύλο, ο οποίος τον είχε αποδοκιμάσει νωρίτερα και η προεδρίνα του Ολυμπιακού Γυθείου νόμισε πως απευθυνόταν στην ίδια, με αποτέλεσμα να... εκραγεί αργότερα στα αποδυτήρια!

Η κυρία Κολοκοτρώνη εκτόξευσε ουκ ολίγες απειλές κατά των παικτών της ομάδας της Πύλου και οι φωνές της λίγο έλειψε να οδηγήσουν σε γενική σύρραξη, αλλά ευτυχώς η παρέμβαση των Κακαλέτρη και Παλαμάρα ήταν καταλυτική και άμεση κι έτσι η κατάσταση δεν ξέφυγε. 

«Θεέ μου σε ευχαριστούμε για το θαύμα»!

Σε πελάγη... ποδοσφαιρικής ευτυχίας ζει τις τελευταίες ημέρες ο Γιώργος Μπιστικέας, όπως άλλωστε και όλοι οι υποστηρικτές της «Μαύρης Θύελλας» μετά τις ιδιαίτερα θετικές εξελίξεις.

Ο παλαίμαχος άσος μας έστειλε την παρακάτω επιστολή: «Παντοδύναμε Θεέ σε ευχαριστούμε για το θαύμα. Ο Σταύρος Παπαδόπουλος, ένας εκ των μεγαλύτερων ηγετών του ελληνικού ποδοσφαίρου ξαναπαίρνει στα χέρια του τη «Μαύρη Θύελλα» για να την ξανακάνει μεγάλη.

Φαίνεται πως έπιασαν τόπο οι φωνές μας μαζί με το Μάκη Μουτεβελή που είχαμε επισημάνει εδώ και πολύ καιρό ότι η «Μαύρη Θύελλα» βουλιάζει. Ευτυχώς, όμως όλα αυτά ανήκουνε στο παρελθόν, από τη στιγμή που ο μεγάλος Σταύρος Παπαδόπουλος αποφάσισε να ξαναγυρίσει στην αγαπημένη μας ομάδα. Με οργάνωση, που είμαστε σίγουροι ότι θα φέρει, αλλά και την πανστρατιά των Μεσσήνιων φιλάθλων θα είμαστε σε τρία χρόνια στην Α’ Εθνική. Ολοι μαζί δίπλα στην ομάδα και τον πρόεδρο για να πανηγυρίσουμε νέες μεγάλες επιτυχίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο».   

Τα... παραμυθάκια και το αθλητικό κέντρο που πάει πίσω

Ενα από τα... παραμυθάκια που προσπαθούν εντέχνως ορισμένοι να περάσουν στο Σταύρο Παπαδόπουλο πριν ακόμα αναλάβει... δράση στη «Μαύρη Θύελλα» είναι πως ο «Π.Σ. Η Καλαμάτα» έχει αυτή τη στιγμή διοίκηση, κάτι που φυσικά δεν ισχύει.

Υπενθυμίζουμε πως η διοίκηση Ράλλη υπέβαλλε την παραίτησή της την επομένη της ντροπιαστικής ήττας στη Σπάρτη και μοναδική της υποχρέωση είναι να οδηγήσει ομαλά το σύλλογο στην τακτική Γενική Συνέλευση που σύμφωνα με το νόμο πρέπει να πραγματοποιηθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου. Ακριβώς τότε λήγει τυπικά η θητεία του πιο πρόσφατου Δ.Σ. που εξελέγη πριν από δύο καλοκαίρια.

Με την απερχόμενη διοίκηση, λοιπόν, να έχει υποβάλει δημοσίως και εγγράφως παραίτηση αυτή τη στιγμή η «Μαύρη Θύελλα» είναι ουσιαστικά ακέφαλη. Ακόμα, όμως κι αν υποθέταμε ότι υπήρχε ένα διοικητικό σχήμα, δεν μπορούμε να φανταστούμε ένα διαφορετικό εκλογικό αποτέλεσμα εκτός από την απόλυτη νίκη του Παπαδόπουλου στις επικείμενες αρχαιρεσίες. Με την υποψηφιότητά του και μόνο είναι ικανός να πάρει αυτές τις εκλογές.    Το μοναδικό... ψεγάδι από τις αρχικές εξαγγελίες του πρώην και μελλοντικού διοικητικού ηγέτη της ασπρόμαυρης ομάδας έχει να κάνει με την έλλειψη ενός νέου αθλητικού κέντρου από τα προσεχή πλάνα του.

Η δημιουργία του... σπιτιού της ασπρόμαυρης ομάδα αποτελεί επιτακτική ανάγκη, καθώς αποτελεί τα τελευταία χρόνια ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια ώστε να έρθουν καλύτερες ημέρες.

Υποθέτουμε πως μελλοντικά ο Σταύρος Παπαδόπουλος θα ασχοληθεί και με αυτό το ζήτημα που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης, καθώς ο ίδιος κατά το παρελθόν παρείχε τις καλύτερες συνθήκες προετοιμασίας στους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ. Αξίζει, μάλιστα, να θυμίσουμε ότι δεν πρόλαβε να κάνει το μεγαλύτερο δώρο που ετοίμαζε στη «Μαύρη Θύελλα», ένα υπερσύγχρονο ποδοσφαιρικό στάδιο που φυσικά θα της ανήκες. Το οικόπεδο που προοριζόταν για το σκοπό αυτό είχε ήδη αγοραστεί στη Νέα Είσοδο και ο χώρος είχε ξεκινήσει να διαμορφώνεται, πριν το έργο μπλοκάρει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.    

 

Αυτή τη στιγμή διαθέσιμος χώρος υπάρχει στα Παλιάμπελα, ο Δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας έχει ήδη ανακοινώσει πως θα... προικοδοτήσει τη νέα διοίκηση με το συγκεκριμένο οικόπεδο, συνεπώς το πρώτο βήμα έχει γίνει.