Πέμπτη, 02 Ιούνιος 2016 17:21

Στο εδώλιο ο Μέσι για φοροδιαφυγή

Γράφτηκε από τον

Ενώπιον των δικαστικών Αρχών βρέθηκε ο Μέσι ώστε να καταθέσει για τη γνωστή υπόθεση φοροδιαφυγής. Αποδοκιμάστηκε ο Αργεντινός σούπερ σταρ κατά την άφιξη του.

Η περιπέτεια του Λιονελ Μέσι με τις δικαστικές Αρχές της Ισπανίας με φόντο τη υπόθεση φοροδιαφυγής ξεκίνησε. Η ακροαματική διαδικασία έχει ξεκινήσει από την περασμένη Τρίτη (31/5) με τον Αργεντινό σούπερ σταρ να αφήνει την προετοιμασία της εθνικής του ομάδας και να μεταβαίνει στην Ισπανία.

Ο Μέσι εμφανίστηκε στο δικαστήριο μαζί με τον πατέρα του τον οποίο οι συνήγοροι του Αργεντινού έχουν υποδείξει ως υπεύθυνο για τη φοροδιαφυγή.

Υπενθυμίζουμε ότι ο άσος της Μπαρτσελόνα κατηγορείται για φοροδιαφυγή μεγαλύτερη από τέσσερα εκατομμύρια ευρώ. Το συγκεκριμένο νούμερο προέκυψε από έλεγχο που έγινε στις αποδοχές του την περίοδο 2007-2009.

Εκείνη την περίοδο η εταιρία που διατηρεί ο πατέρας του είχε αποκρύψει ένα σημαντικό ποσό το οποίο και ανακαλύφθηκε μέσα από έρευνες. Αμφότεροι αντιμετωπίζουν τρεις κατηγορίες για οικονομικά εγκλήματα και για απόκρυψη ενός ποσού που ανέρχεται στα 4.100.000 ευρώ και αφορούν πώληση των δικαιωμάτων της εικόνας του άσου της Μπαρτσελόνα σε χώρες που βρίσκονται στη Λατινική Αμερική. Ο Μέσι κατηγορείται για συνέργεια και συναυτουργία σε απάτη και καλείται να αποδείξει πως δεν γνώριζε για τις ενέργειες του πατέρα του. Αυτή ήταν και η εισήγηση που έκανε ο εισαγγελέας με τον δικαστή να την απορρίπτει. Τόσο ο Αργεντινός όσο και ο πατέρας του κινδυνεύουν με ποινή φυλάκισης έως και 22 μήνες και φυσικά ο άσος της Μπαρτσελόνα δεν θέλει να γλιτώσει μόνο τον εαυτό του αλλά και τον πατέρα του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η στάση του δικαστή είναι ιδιαίτερα σκληρή απέναντι στον Μέσι τονίζοντας πως υπάρχουν όλες οι απαραίτητες ενδείξεις ότι γνώριζε πλήρως τις δραστηριότητες της συγκεκριμένης εταιρίας και είχε πλήρη γνώση των παράνομων πράξεων. Σύμφωνα με τις έρευνες έχουν χρησιμοποιηθεί εταιρίες στην Ουρουγουάη, την Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο ώστε να αποκρυφτούν τα συγκεκριμένα ποσά.

Αποδοκιμασίες κατά την άφιξη

Στα αξιοσημείωτα της μέχρι τώρα διαδικασίας είναι και το γεγονός ότι ο Μέσι αυτή τη φορά αποδοκιμάστηκε κατά την άφιξη του στο δικαστήριο. Τον Σεπτέμβριο του 2013 όταν είχε κληθεί ο Μέσι να καταθέσει είχαν βρεθεί αρκετοί υποστηρικτές του έξω από το δικαστήριο.

Αυτή τη φορά πέρα από τους δημοσιογράφους υπήρχαν και περίπου 50 άτομα τα οποία αποδοκίμασαν τον αστέρα του ποδοσφαίρου. Κάποιοι από αυτούς του φώναξαν "Πήγαινε να παίξεις στον Παναμά μ@@@@" αναφερόμενοι στην εμπλοκή του στο "Panama papers".

Μάλιστα, υπήρχαν και αυξημένα μέτρα ασφαλείας αφού όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες και το βίντεο που ακολουθούν υπήρχαν αρκετοί άνδρες της προσωπικής του φρουράς τριγύρω του.

Πηγή: sport24.gr