Τρίτη, 07 Ιούνιος 2016 19:07

Πήρε τη... ρεβάνς η Εθνική στη Μελβούρνη (1-2)

Γράφτηκε από τον

Υπό το βλέμμα 33.622 θεατών στο «Έτιχαντ Στέιντιουμ» της Μελβούρνης, η Εθνική Ανδρών επικράτησε 2-1 της αντίστοιχης της Αυστραλίας στη δεύτερη φιλική αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έπιασε καλή απόδοση στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα της Τρίτης (7/6), έβαλε δύο γκολ στο ξεκίνημα και έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας στους Έλληνες φιλάθλους.

 

Η ελληνική ομάδα παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές στο αρχικό της σχήμα σε σχέση με το προ ημερών τεστ στη Σίδνεϊ, όπου ηττήθηκε 1-0 με γκολ στις καθυστερήσεις, καθώς ο Σκίμπε έδωσε φανέλα βασικού σε Καπίνο, Τζαβέλλα, Μπακασέτα, Χολέμπα και Μάνταλο. Μάλιστα ο τελευταίος πέτυχε το παρθενικό του γκολ με τα γαλανόλευκα στο 8ο λεπτό, δίνοντας το προβάδισμα στην Εθνική μας ομάδα. Εξαιρετικής ομορφιάς και έμπνευσης ήταν το 0-2 που πέτυχε ο Γιάννης Μανιάτης με λόμπα πίσω από τη σέντρα! Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Χοσέ Χολέμπας πλησίασε σε γκολ με νέα λόμπα, όμως η μπάλα πέρασε άουτ, προτού οι Αυστραλοί αντιδράσουν με δύο σουτ από τους Ρόγκιτς (38’) Μόουι (41’). Το δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου επεφύλασσε μερικά σκληρά μαρκαρίσματα, εξ ου και οι τρεις κίτρινες κάρτες, οι οποίες χαρακτηρίζονται πολλές για ματς φιλικού χαρακτήρα.

Η Αυστραλία μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά η Ελλάδα έμελλε να χάσει την πρώτη ευκαιρία για γκολ, όταν στο 56ο λεπτό ο Βασίλης Τοροσίδης σημάδεψε το αντίπαλο δοκάρι με τρομερό σουτ.

Τελικά, οι γηπεδούχοι μείωσαν με τον Σέινσμπερι στο 58’ και, πλέον, η Εθνική κλήθηκε να αποδείξει ότι μπορεί να διατηρήσει μέχρι τέλους το προβάδισμα. Αυτό συνέβη με χαρακτηριστική άνεση, δεδομένου ότι οι πολλές αλλαγές έριξαν αισθητά τον ρυθμό της αναμέτρησης, το τέλος της οποίας άφησε μία νότα αισιοδοξίας στους φιλάθλους της «γαλανόλευκης».

Φυσικά, ο Μίχαελ Σκίμπε έχει πολλή δουλειά μπροστά του και, ταπεινή άποψη, θα μπορούσε να δώσει λίγο χρόνο συμμετοχής στον Βασίλη Μπάρκα, ο οποίος ταξίδεψε άρον-άρον από την άλλη άκρη του κόσμου για να καλύψει το κενό του τραυματία Ορέστη Καρνέζη.

 

Διαιτητής: Ρόμπερτ Μάντλεϊ (Αγγλία), Βοηθοί: Σάιμον Μπένετ (Αγγλία), Σίντζι Ότσι (Ιαπωνία), Τέταρτος: Τζαμπέι Ιίντα (Ιαπωνία).

 

Κίτρινες: 27’ Λέκι, 45+1’ Γκέρσμπαχ, 63’ Μόουι – 34’ Παπασταθόπουλος, 65’ Μανιάτης.

 

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Άγγελος Ποστέκογλου): Φεντερίτσι, Μακ Γκόβαν (66’ Ντέγκενεκ), Γκέρσμπαχ (66’ Σμιθ), Ράιτ, Σάινσμπερι, Μίλιγκαν, Ρόγκιτς, Μόουι (72’ Γιάννου), Κρούσε, Κέιχιλ, Λέκι (77’ Οικονομίδης).

 

ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Καπίνο, Μανιάτης (70’ Τζιόλης), Τζαβέλλας, Βέλλιος (83’ Παπάζογλου), Σταφυλίδης, Μπακασέτας, Τοροσίδης, Μάνταλος, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας (65’ Χριστοδουλόπουλος), Σάμαρης.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR