Τετάρτη, 15 Ιούνιος 2016 14:59

Φανταστικό (;) σενάριο με Καλαμάτα στη Γ' εθνική...

Γράφτηκε από τον
Φανταστικό (;) σενάριο με Καλαμάτα στη Γ' εθνική...

 

Η επιστροφή του Σταύρου Παπαδόπουλου στην "Μαύρη Θύελλα" σίγουρα είναι το ποδοσφαιρικό γεγονός του καλοκαιριού στην Μεσσηνία.

Η οικονομική άνεση και η οργάνωση που δεδομένα θα υπάρξει, δίνουν ένα άλλο αέρα στην Μεσσηνιακή ομάδα που προέρχεται από τον οδυνηρό υποβιβασμό στο τοπικό πρωτάθλημα. 

Αυτό το τελευταίο, η συμμετοχή στο τοπικό δηλαδή, είναι το αρνητικό για τους «μελανόλευκους» που θα παίξουν σε μια πολύ πιο χαμηλή κατηγορία από αυτή που αρμόζει στην δυναμική τους αλλά και στις νέες δυνατότητες που δίνει πλέον η παρουσία του Παπαδόπουλου.

Το ιδανικό θα ήταν δηλαδή η επιστροφή Παπαδόπουλου να συμβάδιζε με την Γ' εθνική. Με την οικονομική άνεση του Παπαδόπουλου θα υπήρχε μια Καλαμάτα που θα μπορούσε να πάει εκ του ασφαλούς, παίρνοντας δηλαδή μερικούς από τους καλύτερους παίκτες του περσινού 3ου ομίλου της Γ' εθνικής και να τους πλαισιώσει με τους κορυφαίους Μεσσήνιους (έμπειρους και μικρούς), φτιάχνοντας μια ομάδα που θα μπορούσε να μαζέψει ξανά πολύ κόσμο στο γήπεδο και φυσικά να πάει άμεσα για πρωτάθλημα. 

Στο τοπικό όπως και να το κάνουμε η δημιουργία μιας ομάδας επιπέδου Γ' εθνικής είναι πολυτέλεια και ούτε φυσικά η συμμετοχή της ομάδας στην κατηγορία αυτή θα… συγκινήσει τόσο πολύ την πλατιά μάζα των φίλων της ομάδας, όπως θα συνέβαινε αν ήταν στην Γ' εθνική. 

Για αυτό και όπως φαίνεται - από τις μέχρι τώρα κινήσεις και πληροφορίες - θα δημιουργηθεί μια ομάδα αντίστοιχου επιπέδου, η οποία θα είναι σε θέση να πάρει εύκολα τον τίτλο στο τοπικό. 

Το φανταστικό σενάριο της Γ' εθνικής που προαναφέρθηκε θα ήταν το ιδανικό. Μπορεί να γίνει πραγματικότητα; Υπάρχει μια πιθανότητα, όχι μεγάλη, αλλά υπαρκτή. Πως μπορεί να γίνει αυτό; 

 

Από τη μια το ενδεχόμενο διεύρυνσης της Γ' εθνικής (μην ξεχνάμε ότι τον Οκτώβριο έχουμε και εκλογές στην ΕΠΟ) που ίσως επιφέρει ριζικές αλλαγές. Αυτό είναι κάτι που θα φανεί πιο καθαρά στη συνέλευση της ΕΠΟ στο τέλος του μήνα. Και από την άλλη, η Καλαμάτα παρακολουθεί το αν θα είναι όλες οι ομάδες σε θέση να δηλώσουν συμμετοχή (είναι κάποιες που έχουν προβλήματα) μήπως και επωφεληθεί...