Τετάρτη, 06 Ιούλιος 2016 14:41

ΕΠΣΜ: Ακουσε τα σωματεία, ετοιμάζει τις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων

Γράφτηκε από τον

Νέα συνάντηση με τα σωματεία της δύναμής της είχε τη Δευτέρα  η Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας στην αίθουσα του Αθλητικού Κέντρου της Ενωσης στον Κορδία.

Είχε προηγηθεί η ενημερωτική συνάντηση στους Γαργαλιάνους. Ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Λεωνίδας Οικονομίδης και οι συνεργάτες του ενημέρωσαν τους παράγοντες των ομάδων για τα όσα ειπώθηκαν στην πρόσφατα γενική συνέλευση της ΕΠΟ και συζήτησαν για τον τρόπο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων.
Αυτό που βγαίνει από τη συνάντηση είναι ότι στη Β' τοπική θα έχουμε τη νέα σεζόν 28 αντί για 26 ομάδες, ενώ η Γ' τοπική θα γίνονται πιθανότατα σε έναν όμιλο των 14 ομάδων. Οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν στο συμβούλιο της Ενωσης εντός της ομάδες και στη συνέχεια θα ανακοινωθούν οι προκηρύξεις των τοπικών πρωταθλημάτων. Για να γνωρίζουν δηλαδή άμεσα οι ομάδες τι θα ισχύσει για άνοδο και υποβιβασμό. Οσον αφορά την κλήρωση, κυπέλλου και πρωταθλημάτων, θα γίνει πιθανότατα στις 8 Αυγούστου. Να σημειωθεί ότι μεταξύ άλλων, στη προχθεσινή συνάντηση ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Καλαμάτας Ηλίας Παπακωνσταντίνου ζήτησε από την ΕΠΣΜ να προχωρήσει σε έκτακτη γενική συνέλευση, ώστε να καταθέσουν οι ομάδες τις προτάσεις τους και αυτές να μεταφερθούν από την Ενωση στην Ομοσπονδία. Το "παρών" στη προχθεσινή συνάντηση έδωσαν ακόμα οι Γιάννης Μανωλόπουλος (Ομόνοια), Δημήτρης Τσάκωνας (Καλαμάτα), Σταύρος Χριστόπουλος (Μεσσηνιακός), Δημήτρης Μαυροειδής (Κεραυνός), Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος (Αίαντας/ Βέργα), Δημήτρης Βασιλόπουλος, Αλέκος Γαλέας (Πανιώνιος), Παναγιώτης Κομπότης, Μιχάλης Κουτίβας (Ηρακλής Καλαμάτας), Γιώργος Καπερώνης (Ακαδημία Πάμισος), Γιώργος Μπιστόλας (ΑΠΣ Αρις).
Από την Ενωση ήταν ακόμα οι Αντώνης Τουρλομούσης, Ηλίας Αλεξανδρόπουλος, Νίκος Λιόγας, ο προπονητης Αγγελος Σκαφιδάς και από το χώρο της διαιτησίας οι Ηλίας Αλεξέας,  Χρήστος Κότσαρης Παναγιώτης Μανωλόπουλος, οι οποίοι ενημέρωσαν επιγραμματικά για αλλαγές στους κανονισμούς διαιτησίας.