Κυριακή, 24 Ιούλιος 2016 12:44

Στην ΑΕΚ ο Γιάννης Σαρδέλης! - ο ταλαντούχος μέσος μιλά στο "Notosport"

Γράφτηκε από τον

Παίκτης της ΑΕΚ είναι και τυπικά από την Πέμπτη ο Γιάννης Σαρδέλης.

Ο 16χρονος μέσος του Πατίστα υπέγραψε στην Κ -17 της Ενωσης  με μεγάλο στόχο να κερδίσει στο μέλλον μια θέση στην ανδρική ομάδα, βαδίζοντας στα χνάρια των Νίκου και Σωτήρη Λυμπερόπουλου, Νίκου Γεωργέα, Σωκράτη Παπασταθόπουλου, Στάθη Κάππου και άλλων μεσσήνιων.
Ο Σαρδέλης πέτυχε φέτος 17 γκολ με τον Πατίστα στο πρωτάθλημα της Β' τοπικής και 14 πέρυσι, παρότι παίζει ως αριστερό χαφ ή πίσω από τον φορ, ενώ ήταν βασικό στέλεχος στις μικτές Μεσσηνίας τόσο στους παίδες, όσο και στους νέους.  Πρόκειται για έναν από τους πιο ταλαντούχους παίκτες του νομού, που έχει παραστάσεις και από μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ παίρνοντας μέρος στις προπονήσεις της Μπάγερν Μονάχου και της της Γκενκ. Πλέον κάνει το άλμα στην καριέρα του πριν καν κλείσει τα 16 (γεννημένος στις 3 Νοεμβρίου του 2000) και στις πρώτες του δηλώσεις στο "Notosport" δεν κρύβει τις φιλοδοξίες του.
"Είμαι πολύ ευχαριστημένος, που πήρα μεταγραφή σε μια μεγάλη ομάδα. Το περίμενα γιατί προσπαθώ όλα αυτά τα χρόνια να δουλεύω σωστά. Θέλω πρώτα απ' όλα να καθιερωθώ, να παίξω στη συνέχεια στην  Κ -20 και στη συνέχεια στην ανδρική ομάδα της ΑΕΚ. Ευχαριστώ πολύ τον προπονητή μου στον Πατίστα Νίκο Κακαλέτρη και τους Αγγελο Σκαφιδά, Αλέκο Τσατά και Παναγιώτη Δρούγα στις μικτές ομάδες". 
Ο Γιάννης Σαρδέλης κατάγεται από τη Μεθώνη, όπου ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο. Σε ηλικία 11 ετών μεταπήδησε στον Πατίστα και πλέον από Δευτέρα θα μεταβεί για μόνιμη εγκατάσταση στην Αθήνα, προκειμένου να ενταχθεί στην ΑΕΚ.

Χαρούμενος ο Κακαλέτρης

Για τη μεταγραφή του Σαρδέλη στον "Δικέφαλο" μίλησε στο "Notosport" και ο προπονητής του στον Πατίστα και νυν τεχνικός του Τσικλητήρα Πύλου Νίκος Κακαλέτρης.
"Με μεγάλη χαρά ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του Γιάννη Σαρδέλη στην ΑΕΚ. Είναι ένας χαρισματικός αθλητής που έχει όλα τα εχέγγυα να παίξει ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο. Του εύχομαι να είναι υγιής και να καθιερωθεί γρήγορα στην πρώτη ομάδα της ΑΕΚ".