Τετάρτη, 10 Αύγουστος 2016 16:59

Παλαίμαχοι Πανιώνιου και Απόφοιτοι Ορφανοτροφείου έπαιξαν για φιλανθρωπικό σκοπό

Γράφτηκε από τον

Το κοινωνικό τους πρόσωπο έδειξαν προχθές οι Παλαίμαχοι του Πανιωνίου (φωτό) και οι απόφοιτοι του Ορφανοτροφείου Καλαμάτας "Μαύρα Χελιδόνια". Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν μεταξύ τους σε φιλικό ματς στο "Γ. Λουκαρέας" προκειμένου να ενισχύσουν  τα παιδικά χωριά SOS. 


Ο Γιώργος Τσινόρεμας εκ των διοργανωτών του φιλικού, πριν την έναρξη του παιχνιδιού προσέφερε τιμητική πλακέτα στον Μηνά Σφακιανάκη για την απεριόριστη αγωνιστικότητα του, την καλή διαβίωση των τροφίμων, την αποκατάσταση των αποφοίτων ορφανοτροφείου, καθώς επίσης και για τη μεγάλη συμβολή του στη δημιουργία των παιδικών χωριών SOS. Επίσης ένα αναμνηστικό κύπελλο για τη διεξαγωγή του αγώνα, προσέφερε στον κ. Σφακιανάκη και ο αρχηγός των παλαιμάχων του Πανιώνιου Παναγιώτης Κουμουνδούρος. Στο γήπεδο βρέθηκαν και αρκετοί φίλοι των αποφοίτων του ορφανοτροφείου, ενώ εθελοντικά προσέφεραν τις υπηρεσίες τους, το διαιτητικό τρίο και ο γιατρός του αγώνα Μανώλης Μάκαρης.
Στο αγωνιστικό σκέλος οι παλαίμαχοι του Πανιωνίου επικράτησαν με 5-3.  Στο 6' ο Γιακουμής με σουτ άνοιξε το σκορ. Στο 10' ο Μαλαπέτσας με φαλτασριστό συρτό σουτ έκανε το 2-0. Ένα λεπτό μετά ο Ζαχαρόπουλος με φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή μείωσε σε 2-1.
 Στο 17' η μπάλα από το σουτ του Ζουζούνη κτύπησε στη ρίζα, σχεδόν, του κάθετου δοκαριού και έφτασε στην απέναντι πλευρά στον Παναγιωτόπουλο, ο οποίος με διαγώνιο σουτ πέτυχε το 3-1. Στο 21' η μπάλα από το συρτό σουτ του Ζαχαρόπουλου κτύπησε στη ρίζα του κάθετου δοκαριού και κατέληξε άουτ. Στο 26' είχαμε την απόκρουση του αγώνα, όταν ο Καλόμαλος, από τη γραμμή σχεδόν της μεγάλης περιοχής έκανε το δυνατό σουτ, όμως ο Σφακιανάκης έπεσε στην πορεία της μπάλας και σχεδόν πάνω στη γραμμή απέκρουσε αρχικά και στη συνέχεια την μπλόκαρε. Στο 35' ο Ζαχαρόπουλος με πλασέ έκανε το 3-2. Στο 41' οι Καλόμαλος, Αντωνόπουλος συνδυάστηκαν άψογα και ο πρώτος με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή "έγραψε" το 4-2. Στο 43' ο Γιακουμής με ψηλοκρεμαστό σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή σημείωσε το 5-2. Δύο λεπτά μετά ο Τσινόρεμας ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Καλόμαλο και ο Μακρής σφύριξε αμέσως το πέναλτι. Ο Τσινόρεμας με άψογη εκτέλεσε διαμόρφωσε το τελικό 5-3. Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Στάθης Μακρής με βοηθούς διαιτητές τους Γιώργο Ρουμελιώτη, Δημήτρη Τάγαρη.
Με τους παλαίμαχους του Πανιώνιου στην αρχική 11άδα ξεκίνησαν οι Παναγιώτης Κουμουνδούρος, Νίκος Νίκας, Ηλίας Ηλιόπουλος, Γιώργος Αλεβίζος, Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, Μανώλης Κουσταράκης, Παναγιώτης Καλόμαλος, Παναγιώτης Αντωνόπουλος, Παναγιώτης Ζουζούνης, Νίκος Γιακουμής, Γιάννης Μαλαπέτσας. Επαιξαν και οι Στέλιος Παπαδόπουλος, Μιχάλης Τόδρι.
Με τους απόφοιτους του Ορφανοτροφείου Καλαμάτας «Μαύρα Χελιδόνια» στην αρχική 11άδα ξεκίνησαν οι Μηνάς Σφακιανάκης, Μανώλης Γιαννόπουλος, Δέσποινα Δημητρακοπούλου, Θεόδωρος Δημητρακόπουλος, Μιλτιάδης Ζαχαρόπουλος, Γιώργος Λυκούσης, Παναγιώτης Λυκούσης, Ντορίτα Μαυροειδή, Σταύρος Διονυσόπουλος, Γιώργος Τσινόρεμας, Στέλιος Καλαντωνέας. Επαιξαν και οι Βασίλης Λυκούσης, Αντωνία Πουλακίδα, Κώστα Θεοδωρακόπουλος, Παναγιώτης Γουρνάς.