Σάββατο, 27 Αύγουστος 2016 11:29

Πρεμιέρα στο Κύπελλο Μεσσηνίας - Ξεχωρίζουν τα ματς σε Γαργαλιάνους και Μεσσήνη

Γράφτηκε από τον
Πρεμιέρα στο Κύπελλο Μεσσηνίας - Ξεχωρίζουν τα ματς σε Γαργαλιάνους και Μεσσήνη

 

Με τα πρώτα ματς της β' φάσης του Κυπέλλου Μεσσηνίας ξεκινά επίσημα σήμερα και αύριο η ποδοσφαιρική αγωνιστική περίοδος 2016-2017 στο Νομό μας.

Το πρόγραμμα των αγώνων περιλαμβάνει αρκετά ενδιαφέρονται ματς, στα οποία οι ομάδες θα προσπαθήσουν να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση, μιας και σε αυτή τη φάση οι αγώνες είναι διπλοί. Οι επαναληπτικοί θα γίνουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 3-4 Σεπτεμβρίου. Σήμερα θα διεξαχθούν οκτώ παιχνίδια ενώ το πρόγραμμα θα συμπληρωθεί αύριο με την διεξαγωγή έξι αναμετρήσεων. Άνευ αγώνα προκρίνονται στους «16» του θεσμού το Δώριο και η Χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά φέτος δεν δήλωσε συμμετοχή καμιά ομάδα Β' και Γ' τοπικής και έτσι το Κύπελλο θα γίνει μόνο με τις ομάδες της Α' και Α1 τοπικής, όπου η συμμετοχή είναι άλλωστε υποχρεωτική. Λόγω του μικρού αριθμού των σωματείων που συμμετέχουν η α' φάση έμεινε χωρίς αγώνα και τυπικά η έναρξη του θεσμού γίνεται σήμερα απευθείας με την β' φάση.

Το ενδιαφέρον σε Γαργαλιάνους και Μεσσήνη

Στα πρώτα ματς που θα γίνουν το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στους Γαργαλιάνους και στην Μεσσήνη. Ο Τέλλος Άγρας θα υποδεχθεί αύριο την "Μαύρη Θύελλα" που επιστρέφει μετά από χρόνια στο θεσμό ενώ, επίσης αύριο, στη Μεσσήνη ο Πάμισος θα φιλοξενήσει τον Εθνικό Μελιγαλά. 

Ο Τέλλος Άγρας παρουσιάζεται με νέα διοίκηση, με νέο προπονητή τον Γιώργο Πολυμενέα και με σημαντικότερη μεταγραφή αυτή του πολύπειρου αμυντικού Κώστα Παπουτσή. Στα δύο νικηφόρα φιλικά με την Εράνη άφησε καλές εντυπώσεις. Αύριο έχοντας την συμπαράσταση του κόσμου του θα προσπαθήσει να βάλει δύσκολα στην "Μαύρη Θύελλα", η οποία φιλοδοξεί να κάνει επίσης ένα νέο ξεκίνημα μετά τον περσινό υποβιβασμό στο τοπικό, μετά από 36 ολόκληρα χρόνια. 

Η επιστροφή του Σταύρου Παπαδόπουλου στο τιμόνι δημιούργησε άμεσα άνεμο αισιοδοξίας και πλέον μένει να φανεί στο γήπεδο η ανοδική πορεία που περιμένουν οι φίλοι της φέτος αλλά και τα επόμενα χρόνια. Στο τεχνικό τιμ είναι οι Ελβιο Μάνα και Τάσος Χατζηαγγελής ενώ η ομάδα μετρά 4 νίκες σε ισάριθμα φιλικά, δείχνοντας μάλιστα συνολικά καλή εικόνα.

Στη Μεσσήνη ο ανανεωμένος Πάμισος - που χθες ενισχύθηκε με την απόκτηση του αμυντικού Βαγγέλη Λαθύρη -  ξεκινά και αυτός με νέα διοίκηση και νέο προπονητή τον Αλέξη Μαντζούνη, φιλοδοξώντας να χτίσει μια δυνατή ομάδα σε βάθος διετίας. Αύριο θα προσπαθήσει να μπει με το δεξί απέναντι στον Εθνικό που επίσης έχει νέα διοίκηση αλλά και τον Γιάννη Αντωνόπουλο να βρίσκεται μόνο λίγα 24ώρα στον πάγκο, μετά την ξαφνική παραίτηση του Στάθη Βανικιώτη την περασμένη εβδομάδα. 

Τρεις ακόμη κόντρες ομάδων Α' τοπικής

Πέρα από τους αγώνες σε Γαργαλιάνους και Μεσσήνη, υπάρχουν όμως και άλλα τρία ζευγάρια όπου θα αναμετρηθούν ομάδες της Α' τοπικής. Ο ενισχυμένος Πανθουριακός του Γιώργου Αργυρόπουλου που φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στην Α' τοπική φέτος, θα παίξει σήμερα στην παραδοσιακά δύσκολη έδρα του Μιλτιάδη, στον οποίο πάντως προέκυψε ξαφνικό θέμα προπονητή προχθές το βράδυ καθώς λύθηκε η συνεργασία με τον Κώστα Λαμπρόπουλο. Νέος προπονητής είναι από χθες ο Κώστας Στυλιανόπουλος που επιστρέφει στην ομάδα μετά από ένα χρόνο και χθες έκανε την πρώτη του προπόνηση. Η ομάδα της Θουρίας από την άλλη άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στα φιλικά και μένει να δούμε πως θα ξεκινήσει τις επίσημες υποχρεώσεις της. 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναμέτρηση της Αναγέννησης κόντρα στον Απόλλωνα Καλαμάτας. Η ομάδα του Αντώνη Μαυρέα είναι νεοφώτιστη στην Α' τοπική αλλά εξαιρετικά ενισχυμένη, ενώ ο Απόλλωνας έχει πλέον στον πάγκο του τον Τζίμη Αναστασόπουλο και σε πρώτη φάση θέλει να βάλει τις βάσεις για την δημιουργία μιας δυνατής ομάδας. 

Στην Ανδρούσα η τοπική ομάδα θα υποδεχθεί την νεοφώτιστη στην Α' τοπική ΑΕ Αβίας. Δύο ομάδες χωρίς πολλές αλλαγές σε σχέση με πέρυσι, με την Ανδρούσα να έχει στον πάγκο ξανά τον Σπύρο Τσίκινη και την ΑΕ Αβίας τον Διονύση Πουλή. Αξίζει να σημειωθεί πως η Αβία ξεκίνησε μόλις την περασμένη Δευτέρα προετοιμασία, άρα όσο αφορά το βαθμό ετοιμότητας η Ανδρούσα θα έχει προβάδισμα. 

Φαβορί Εράνη και Κυπαρισσία

Δύο Τριφυλιακές δυνάμεις, η Κυπαρισσία και η Εράνη έχουν κληρωθεί με ομάδες της Α1 τοπικής και λογικά έχουν προβάδισμα για πρόκριση. Η Κυπαρισσία, στον πάγκο της οποίας επανήλθε φέτος ο Τάκης Παναγόπουλος, θα υποδεχθεί αύριο την Σπερχογεία η οποία μετά από πολλά χρόνια υποβιβάστηκε από την Α' τοπική. Οι «ταύροι» έχουν στον πάγκο τους τον Γιώργο Καλόμαλο και στην Κυπαρισσία θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους απέναντι στους ισχυρούς «κυανόλευκους». Σημαντικές ελλείψεις για την Σπερχογεία καθώς θα απουσιάσουν οι Αντώνης Χριστόπουλος, Χρήστος Ζουμπόπουλος και ο τιμωρημένος Δημήτρης Μπάλλας, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Αντώνη Σβερκούνου

Η Εράνη, με το Νίκο Φρούσσο στην τεχνική ηγεσία θα υποδεχθεί τον Απόλλωνα Πεταλιδίου και θα προσπαθήσει να επιβεβαιώσει στο γήπεδο τον τίτλο του φαβορί. Το Πεταλίδι μάλιστα θα παίξει με πολλές απουσίες καθώς θα λείψουν οι Καπρουλάς, Χούτος, Δ. Κορμπής, Πετρόπουλος και Μπογκντάνι. 

Τον πρώτο λόγο για πρόκριση αναμένεται να έχει και ο Ολυμπιακός Καλαμάτας κόντρα στον Νέο Αρι. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν στον πάγκο και πάλι τον Άγγελο Σπάλα και στηρίζονται στον περσινό κορμό ενώ ο Νέος Άρις έχει νέο πρόσωπο στον πάγκο τον Γιάννη Ζαπρόπουλο.

Στο γήπεδο «Π. Μπαχράμης» ο ΑΟ Φαραί θα είναι τυπικά γηπεδούχος σήμερα κόντρα στον Αίαντα. Το θεωρητικό προβάδισμα ανήκει στην ομάδα του Νίκου Γεωργακλή που και φέτος θα παίξει στην Α' τοπική, ενώ ο Αίας του Γιάννη Σακελλαρόπουλου - που θα αγωνιστεί και φέτος στην Α1 τοπική - θα παρουσιάσει και φέτος μια πολύ νεανική ομάδα, με παίκτες που κυρίως προέρχονται από την ακαδημία. 

Στο Διαβολίτσι ο τοπικός ΑΟ του Μιχάλη Φασουλή θα υποδεχθεί τον Μεσσηνιακό του Νίκου Μουλατσιώτη. Τις δύο ομάδες χωρίζει πλέον μια κατηγορία, καθώς ο Μεσσηνιακός πέρυσι υποβιβάστηκε από την Α' τοπική. 

Στα Αρφαρά ο τοπικός Αστέρας που έχει στον πάγκο τον Γιώργο Γκέγκα θα υποδεχθεί το Ασπρόχωμα που έχει στην τεχνική ηγεσία τον Βαγγέλη Σκουρλέτη. Και εδώ το θεωρητικό προβάδισμα ανήκει στα Αρφαρά που αγωνίζονται σε μεγαλύτερη κατηγορία. 

Nτέρμπι ομάδων της Α1 τοπικής

Η β' φάση του Κυπέλλου Μεσσηνίας περιλαμβάνει και τρία ζευγάρια όπου θα βρεθούν αντιμέτωπες ομάδες της Α1 τοπικής. 

Στο γήπεδο «Γ. Λουκαρέας» η Ομόνοια θα υποδεχθεί τον Ηρακλή Καλαμάτας σε μια αμφίρροπη διπλή αναμέτρηση. Η Ομόνοια μετά από σχεδόν μια δεκαετία δεν έχει τον Σωτήρη Μπουραντώνη στον πάγκο της, αλλά τον Σωτήρη Δημάκη που έχει αναλάβει την τεχνική ηγεσία. Ο Ηρακλής με τον Πέτρο Χιώτη πλέον στον πάγκο, έχει και φέτος μια αρκετά νεανική ομάδα. 

Ο νεοφώτιστος Ολυμπιακός Ανάληψης θα υποδεχθεί σήμερα στη Μεσσήνη τον Χανδριναϊκό σε μια επίσης αμφίρροπη αναμέτρηση. Με τον Δημήτρη Αναστασόπουλο στον πάγκο ξεκινούν και φέτος οι «ερυθρόλευκοι» και με τον Δημήτρη Μάλαμα ο Χανδριναϊκός. Αξιοσημείωτο ότι ο Ολυμπιακός θα αγωβνιστεί με μείον 7 παίκτες. Θα απουσιάσει ο Θεόδωρος Αβιζιώτης, που υποβλήθηκε σε εγχείρηση στον ώμο, ο τιμωρημένος Δημήτρης Μουτσούλας, ο Νίκος Βιδάκης γιατί δεν πρόλαβε να εκδοθεί το δελτίο του από την ΕΠΟ και για διάφορους λόγους δεν θα μπορέσουν να δώσουν το παρών στο παιχνίδι οι Μάριος Χόλμπαν, Κώστας Δουρούμης, Χαράλαμπος Κορομηλάς και πιθανότατα ο Κώστας Παναγιωτόπουλος.

Στον Ακρίτα Κορώνης επανήλθε στην τεχνική ηγεσία μετά από χρόνια ο Κώστας Κρητικάκης που θα κάνει ντεμπούτο στο αυριανό  ματς με τον Αστέρα Μικρομάνης, ο οποίος μετά την περσινή άνοδο στην Α1 τοπική διατήρησε στον πάγκο τον Μιχάλη Σκαρπαλέζο.

Β' ΦΑΣΗ (1ος αγώνας)

Σάββατο 

Ομόνοια - Ηρακλής Καλαμάτας

Γήπεδο "Γ. Λουκαρέας", 6 μ.μ.

Λάμιας, Αθανασοπούλου, Γ. Μιχαλόπουλος

Αναγέννηση Π. - Απόλλων Καλ.

Δημοτικό Στάδιο, 6 μ.μ.

Πλακογιάννης, Τσοπανάκης, Βρυώνης

Μιλτιάδης - Πανθουριακός

Γήπεδο Πύργου Τριφυλίας, 6 μ.μ.

Νικάς, Ρέκκας, Γιαννέτσος

Εράνη - Απόλλων Πεταλιδίου

Γήπεδο Φιλιατρών, 6 μ.μ.

Τορυλομούσης, Καύκας, Βοσνάκης

Ολυμπιακός Αναλ. - Χανδριναϊκός

Δημοτικός Στάδιο Μεσσήνης, 6 μ.μ.

Ζαρακοβίτης, Τσουκάλη, Νιάρχος

Αστέρας Αρφαρών - Ασπρόχωμα

Γήπεδο Αρφαρών, 6 μ.μ.

Γκούμας, Παλλαδινός, Ρηγόπουλος

Νέος Αρις - Ολυμπιακός Καλ.

Γήπεδο Αριος, 6 μ.μ.

Σερεμέτης, Μπασιλάρης, Τάγαρης

Φαραί - Αίας

Γήπεδο "Π. Μπαχράμης", 7 μ.μ.

Αλεξέας, Τσίρμπας, Ταβουλαρέας

Κυριακή

Α.Ο. Διαβολιτσίου - Μεσσηνιακός

Γήπεδο Διαβολιτσίου, 6 μ.μ.

Ψηλοπαναγιώτης, Νρυώνης, Γιαννέτσος

Κυπαρισσία - Σπερχόγεια

Γήπεδο Κυπαρισσίας, 6 μ.μ.

Γιαννόπουλος, Ρέκκας, Ζαρακοβίτης

Ανδρούσα - Α.Ε. Αβίας

Γήπεδο Ανδρούσας, 6 μ.μ.

Σκόρδος, Τσουκάλη, Σταύρου

Πάμισος - Εθνικός Μελιγαλά

Δημοτικό στάδιο Μεσσήνης, 6 μ.μ.

Πλακογιάννης, Αθανασοπούλου, Καύκας

Τέλλος Άγρας - Καλαμάτα

Γήπεδο Γαργαλιάνων, 6 μ.μ.

Μπλάνας, Λάμιας, Σερεμέτης

Ακρίτας Κορώνης - Αστέρας Μικρομάνης

Γήπεδο Κορώνης, 6 μ.μ.

Γκούμας, Κυριόπουλος, Τσακόπουλος

 

• Στην επόμενη φάση χωρίς αγώνα έχουν προκριθεί ο Παπαφλέσσας Χώρας και το Δώριο.