Τρίτη, 17 Σεπτέμβριος 2013 13:51

Τα… χρειάστηκαν τα φαβορί

Γράφτηκε από τον

Ο Πανθουριακός έκανε τη μεγάλη έκπληξη και απέκλεισε τον Εθνικό Μελιγαλά  στη γ' φάση του κυπέλλου Μεσσηνίας, όντας η μοναδική ομάδα από τη Β' τοπική που συνεχίζει στο θεσμό. Πλέον καλείται να κάνει νέα υπέρβαση με αντίπαλο την Κυπαρισσία.


Ο Εθνικός δεν ήταν πάντως το μόνο φαβορί που τα βρήκε… σκούρα και τελικά την πάτησε. Η Σπερχογεία παρά τη νίκη της με 2-0 στο πρώτο ματς επί της Μεθώνης, χρειάστηκε ένα γκολ στο 92' για να μειώσει σε 4-2 και να προκριθεί. Ο Τέλλος Αγρας ηττήθηκε με 3-1 από τον Αστέρα Μικρομάνης, αλλά συνεχίζει λόγω της νίκης του με 3-0 στο πρώτο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός Καλαμάτας ισοφάρισε στο 118' της παράτασης και προκρίθηκε απέναντι στον αξιόμαχο Αστέρα Αρφαρών, ενώ ο Μιλτιάδης που είχε ηττηθεί με 4-0 στα Φιλιατρά, κράτησε στο 0-0 την Εράνη.
Κάτι που δείχνει για μία ακόμα φορά ότι δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια και πως ειδικά αυτή την εποχή, που είναι περίοδος προετοιμασίας, αν υποτιμήσεις αντίπαλο θα το πληρώσεις ή αν θέλετε δεν έχεις καλή απόδοση, λόγω της κούρασης.
Να θυμίσουμε ότι στα υπόλοιπα ζευγάρια η Κυπαρισσία επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και πέρασε με επιβλητικές νίκες τη Δόξα Καλαμάτας. Με δύο νίκες κόντρα στην Ομόνοια προκρίθηκε και ο Πάμισος και τέλος το Διαβολίτσι λύγισε με σκορ 1-0 την αντίσταση του Α.Ο. Φαραί και είναι για πρώτη φορά στην ιστορία του στους "8".
Στην επόμενη φάση θα αναμετρηθεί σε διπλά παιχνίδια με τον Τέλλο Αγρα. Ο Ολυμπιακός θα παίξει με την Εράνη, η Σπερχογεία με τον Πάμισο και η Κυπαρισσία, όπως προαναφέραμε με τον Πανθουριακό.