Τρίτη, 06 Σεπτέμβριος 2016 13:13

Στους κατηγορουμένους το πόρισμα για την εγκληματική οργάνωση

Γράφτηκε από τον

Ο Εισαγγελέας Εφετών θα παραδώσει το πόρισμα για την εγκληματική οργάνωση στους 35 κατηγορουμένους, οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση.

Βγαίνει σήμερα Τρίτη το δικαστικό πόρισμα για την εγκληματική οργάνωσης και το μεσημέρι, θα παραδοθεί στους δικηγόρους των 35 κατηγορουμένους.

Από τις αποφάσεις του εισαγγελέα Εφετών, Σταμάτη Δασκαλόπουλου, θα ξεκαθαρίσει ποιοι από αυτούς θα οδηγηθούν σε δίκη και ποιοι θα απαλλαχθούν.

Ωστόσο, η τελική ετυμηγορία ανήκει στο Συμβούλιο Εφετών, το οποίο θα επικυρώσει ή θα αλλάξει μερικές από τις αποφάσεις που θα κοινοποιήσει ο δικαστικός λειτουργός.

Μεταξύ των κατηγορουμένων συγκαταλέγονται ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, ο πρώην πρόεδρος της ΚΕΔ, Γιώργος Δούρος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του NEWS 247: Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ζητείται να παραπεμφθούν κατηγορούμενοι για την αποκαλούμενη εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του ΟΣΦΠ  Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο εισαγγελέας Σταμάτης Δασκαλόπουλος στην εισήγησή του προς το Συμβούλιο Εφετών ζητά να δικαστούν δεκάδες κατηγορούμενοι κατά περίσταση για βαρύτατες πράξεις ανάμεσά τους ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική περίσταση, εκβίαση, εκρήξεις και άλλα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, προτείνεται ο Βαγγέλης Μαρινάκης να καθίσει στο εδώλιο αντιμέτωπος με τέσσερις κακουργηματικές πράξεις.

Μάλιστα, προτείνει στο δικαστικό συμβούλιο ο Β. Μαρινάκης να προφυλακιστεί, αντικαθιστώντας τους περιοριστικούς όρους που του είχε επιβάλει ο ανακριτής Διαφθοράς μετά την απολογία του πριν περίπου ένα χρόνο. Κι αυτό γιατί ανάμεσα στους όρους ήταν και αυτός της μη ενασχολησης με το ποδόσφαιρο. Κατά πληροφορίες, στην εισαγγελική πρόταση αναφέρεται ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και προσφάτως κάτοχος τηλεοπτικής άδειας, παραβίασε τον επίμαχο όρο, καθώς -όπως φέρεται να επισημαίνει- σε δηλώσεις του ο Β. Μαρινάκης έχει υποστηρίξει ότι ασχολείται με ποδοσφαιρικά θέματα

Yπενθυμίζεται ότι μετά την πολύωρη απολογία του ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση ύψους 200.000 ευρώ, απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και υποχρεωτική εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δυο φορές το μήνα.

Τον τελευταίο λόγο έχει πλέον το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας το οποίο και θα αποφανθεί αν και ποιοί κατηγορούμενοι θα παραπεμθούν τελικά ενώπιον του Τριμελούς εφετείου Κακουργημάτων.

Πηγή: sport24.gr