Σάββατο, 17 Σεπτέμβριος 2016 10:32

ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Τα βλέμματα στην Κυπαρισσία στα νοκ άουτ ματς των προημιτελικών

Γράφτηκε από τον
ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Τα βλέμματα στην Κυπαρισσία στα νοκ άουτ ματς των προημιτελικών

Οι τρεις από τους τέσσερις νοκ - άουτ προημιτελικούς αγώνες του Κυπέλλου Μεσσηνίας θα πραγματοποιηθούν σήμερα Σάββατο, όμως το κυρίως πιάτο της φάσης αυτής θα… σερβιριστεί αύριο στην Κυπαρισσία.

Εκεί ο τοπικός ΑΟΚ θα υποδεχθεί τον Πανθουριακό σε ένα ματς που αναμένεται εξαιρετικά αμφίρροπο μεταξύ δύο πολύ δυνατών Μεσσηνιακών ομάδων.

Στα σημερινά τρία ματς υπάρχει φαβορί και αουτσάιντερ. Το πιο ισχυρό φαβορί είναι η "Μαύρη Θύελλα" η οποία θα υποδεχθεί τον Αστέρα Μικρομάνης σε ένα ματς όπου οι «μελανόλευκοι» αναμένεται εύκολα ή δύσκολα να πάρουν την πρόκριση, απέναντι στον σαφώς υποδεέστερο Αστέρα, που άλλωστε αγωνίζεται σε πιο χαμηλή κατηγορία, στην Α1 τοπική.

Τον πρώτο λόγο θα έχει θεωρητικά η Αναγέννηση στον εντός έδρας αγώνα με τον ΑΟ Φαραί ο οποίος όμως είναι σε θέση να χτυπήσει με αξιώσεις την πρόκριση.

Ο Χανδριναϊκός, η δεύτερη ομάδα της Α1 τοπικής που συνεχίζει στο θεσμό μετά τον Αστέρα Μικρομάνης, θα υποδεχθεί την Ανδρούσα, η οποία έχει τον τίτλο του φαβορί χωρίς όμως κανείς να αποκλείει το ενδεχόμενο έκπληξης και σε αυτό το ζευγάρι. 

Πρόκριση και μετά πρωτάθλημα

Η Καλαμάτα είναι το ακλόνητο φαβορί στο σημερινό ματς με τον Αστέρα Μικρομάνης. Στόχος η νίκη με καλή εμφάνιση και από Δευτέρα οι «μελανόλευκοι» θα στραφούν στο πρωτάθλημα της Α' τοπικής που αποτελεί και το μεγάλο φετινό τους στόχο. Ο τραυματίας Ηλίας Κουντάνης δεν θα είναι στην διάθεση των Ελβιο Μάνα και Τάσου Χατζηαγγελή ενώ οι υπόλοιποι παίκτες είναι έτοιμοι να παίξουν.

Στους προηγούμενους γύρους η Καλαμάτα απέκλεισε εύκολα τον Τέλλο Άγρα (2-2 και 3-0) και το Δώριο (5-1).

Ο Αστέρας Μικρομάνης προέρχεται από την μεγάλη πρόκριση επί του Ολυμπιακού Καλαμάτας (4-2) ενώ στον προηγούμενο γύρο είχε αποκλείσει τον Ακρίτα Κορώνης (2-1, 2-3). Το συγκρότημα του Μιχάλη Σκαρπαλέζου  έχει ήδη μια πετυχημένη πορεία στο θεσμό και σήμερα θα στοχεύσει σε μια όσο το δυνατό καλύτερη παρουσία.  Αγωνιστικά, θα παίξει χωρίς τους τραυματίες Γιάννη Σταθόπουλο και Παναγιώτη Καρδάση ενώ θα λείψει και ο Μπαράι που ξεκίνησε την στρατιωτική του θητεία. 

Ενδιαφέρον ματς στο Δημοτικό Στάδιο

Ενδιαφέρον παιχνίδι αναμένεται στο Δημοτικό Στάδιο ανάμεσα σε δύο ομάδες της Α" τοπικής. Η νεοφώτιστη στην Α' τοπική Αναγέννηση παρουσιάζεται πολύ ενισχυμένη ενώ έχει τον Αντώνη Μαυρέα στον πάγκο. Την προηγούμενη Κυριακή συνέτριψε με 6-0 τον Ηρακλή Καλαμάτας ενώ στον πρώτο γύρο είχε αποκλείσει με δύο νίκες (1-0 και 2-1) τον Απόλλωνα Καλαμάτας. 

Αγωνιστικά, ο Δασκαλάκης αντιμετώπισε ένα τραυματισμό τις προηγούμενες μέρες όμως ξεκίνησε προπονήσεις και λογικά θα είναι έτοιμος.

Ο ΑΟ Φαραί του Νίκου Γεωργακλή προέρχεται από την πρόκριση στα πέναλτι με το Διαβολίτσι ενώ στον πρώτο γύρο είχε περάσει το εμπόδιο του Αίαντα (2-1 και 1-1).

Σήμερα πάντως θα έχει απουσίες. Ο Μούσα αποβλήθηκε με το Διαβολίτσι και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Εκτός πλάνων βρίσκεται και ο ανέτοιμος Μανιάτης, ενώ οι Σπανός και Φωτόπουλος μόλις ξεκίνησαν προπονήσεις. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Πετσί και Πάχη. 

Προέρχονται από εκπλήξεις

Δυο ομάδες που προέρχονται από εκπλήξεις στον προηγούμενο γύρο θα παίξουν στο γήπεδο του Σουληναρίου σήμερα. Ο Χανδριναϊκός του Δημήτρη Μάλαμα απέκλεισε τον Αστέρα Αρφαρών (3-2) της Α' τοπικής ενώ στον πρώτο γύρο είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό Ανάληψης με δύο νίκες (1-0 και 2-1). 

Αγωνιστικά, ο τραυματίας Νίκος Δημητρόπουλος δεν θα αγωνιστεί ενώ αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Κώστα Κόντη, λόγω τραυματισμού. 

Η Ανδρούσα πήρε μεγάλη πρόκριση απέναντι στον Πάμισο (1-0) την περασμένη Κυριακή ενώ στον πρώτο γύρο είχε περάσει εύκολα το εμπόδιο της ΑΕ Αβίας με δύο νίκες (2-0 και 3-0). Το συγκρότημα του Σπύρου Τσίκινη είναι το λογικό φαβορί της σημερινής συνάντησης. 

Αφφβίολη είναι η συμμετοχή των Γεωργιόπουλο και Βαβαρούτσου ενώ επέστρεψε ο Κάλλας που είχε ίωση.

Ντέρμπι στην Κυπαρισσία

Το πιο μεγάλο ματς της προημιτελικής φάσης θα γίνει αύριο Κυριακή στην Κυπαρισσία. Η τοπική ομάδα δεν έχει αντιμετωπίσει πρόβλημα μέχρι τώρα στο θεσμό έχοντας αποκλείσει με δύο νίκες την Σπερχόγεια (3-0 και 2-0) και τον Παπαφλέσσα Χώρας (7-0). Αύριο θα συναντήσει ένα σαφώς πιο δύσκολο αντίπαλο σε ένα καλό τεστ για την ομάδα του Τάκη Παναγόπουλου. 

Δεν είναι βέβαιη η συμμετοχή των Βασιλόπουλου, Μανδραπήλια ενώ εκτός μάχης είναι σίγουρα ο τραυματίας Καμποσιώρης. Από την άλλη η διοίκηση ανανέωσε την παραμονή του Γιώργου Σούπουλι στην ομάδα και για τη νέα αγωνιστική περίοδο. 

Ο Πανθουριακός στον πρώτο γύρο απέκλεισε τον Μιλτιάδη (1-1 και 2-0) αλλά εκεί που εντυπωσίασε ήταν στον προηγούμενο γύρο, όταν και απέκλεισε εύκολα με 3-0 την Εράνη. 

Ιδιαίτερα ενισχυμένο το συγκρότημα του Γιώργου Αργυρόπουλου θα πάει να χτυπήσει την πρόκριση αύριο στην Κυπαρισσία. Ένας μικροτραυματισμός του Καραγιάννη είναι το μοναδικό πρόβλημα για την ομάδα της Θουρίας. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της δ' φάσης

Σάββατο 

Αναγέννηση Παραλίας - Α.Ο. Φαραί 

Δημοτικό Στάδιο, 4.30 μ.μ.

Ψηλοπαναγιώτης, Ρέκκας, Γεωργαντάς

Χανδριναϊκός - Ανδρούσα

Γήπεδο Σουληναρίου, 4.30 μ.μ.

Νικολόπουλος, Καρβούνης, Καύκας

Καλαμάτα - Αστέρας Μικρομάνης

Γήπεδο Μεσσηνιακού, 4.30 μ.μ.

Κουτσαναστάσης, Αθανασοπούλου, Γ. Μιχαλόπουλος

Κυριακή 

Κυπαρισσία - Πανθουριακός

Γήπεδο Κυπαρισσίας, 4.30 μ.μ.

Λάμιας, Γκούμας, Σκόρδος

• Οι αγώνες στη δ' φάση είναι νοκ άουτ

Πως θα παίξουν στα ημιτελικά

Στην ημιτελική φάση θα έχουμε διπλούς αγώνες που θα γίνουν στις 16/11 και 14/12.

Θα παίξουν ο νικητής του αγώνα Αναγέννηση - Φαραί  με τον νικητή του Κυπαρισσία - Πανθουριακός και ο νικητής του Χανδριναϊκός - Ανδρούσα με το νικητή του Καλαμάτα - Αστέρας Μικρομάνης.