Τετάρτη, 21 Σεπτέμβριος 2016 12:40

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - ΔΟΞΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ: Nτέρμπι νεοφώτιστων την Κυριακή στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

 

Βίοι παράλληλοι για Τσικλητήρα Πύλου και Δόξα Μεγαλόπολης. Αμφότερες οι ομάδες κατέκτησαν πέρυσι τον τίτλο σε Μεσσηνία και Αρκαδία, αντίστοιχα και αργότερα την άνοδο για πρώτη φορά στην ιστορία τους στη Γ' εθνική.

Πλέον διψούν και για την πρώτη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Τσικλητήρας μετρά μια ήττα στην πρεμιέρα από το Ζευγολατιό (0-1) και μια ισοπαλία με τη Θήβα (1-1) και η Δόξα δύο ισοπαλίες με Αχαϊκή (2-2) και Ζευγολατιό (1-1). Την Κυριακή λοιπόν οι δύο νεοφώτιστοι θα ανταμώσουν στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας (4.30 μ.μ.) στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Γ' εθνικής. 

Το ματς διεξάγεται στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, λόγω του ότι στο γήπεδο της Πύλου έχει τοποθετηθεί χλοοτάπητας και θα είναι έτοιμο προς χρήση την 5η αγωνιστική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρωταθλητές Μεσσηνίας και Αρκαδίας αναμετρήθηκαν στα περσινά μπαράζ για την άνοδο στη Γ' εθνική, με το πρώτο ματς στη Μεγαλόπολη να ολοκληρώνεται ισόπαλο χωρίς τέρματα. Στην Πύλο ο Τσικλητήρας επικράτησε με το εντυπωσιακό 3-0 και εξασφάλισε την άνοδο. Κάτι που έκανε μια εβδομάδα αργότερα και η Δόξα με το διπλό στη Λέρνα. 

Η προετοιμασία για το κυριακάτικο ματς ξεκινά ουσιαστικά από σήμερα για αμφότερες τις ομάδες, μιας και χθες ήταν μέρα ξεκούρασης.

Χωρίς Κωστή η Πύλος

Οι τυπικά γηπεδούχοι θα αγωνιστούν και πάλι χωρίς τον Κωστή που κουβαλά τιμωρία από πέρυσι, ενώ ο Παναγόπουλος που αποχώρησε τραυματίας από τη Θήβα, εκτιμάται ότι θα προλάβει την αναμέτρηση. Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει διπλή προπόνηση (πρωί - απόγευμα) για τον Τσικλητήρα που έδειξε σημάδια βελτίωσης στη Θήβα και άγγιξε το διπλό. 

Ο Νίκος Κακαλέτρης δηλώνει ότι η ομάδα του θα γίνεται καλύτερη όσο περνά ο καιρός και ευελπιστεί να έρθει η πρώτη νίκη την Κυριακή στο Στάδιο. 

Κομπλέ η Δόξα

Στον αντίποδα ο Βασίλης Κούβαλης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει όλους τους παίκτες. Ο προπονητής της Δόξας ζητά από τους παίκτες του να ξεχάσουν το ματς στο Ζευγολατιό, όπου οι Αρκάδες αδικήθηκαν από τη διαιτησία και να επικεντρωθούν στον Τσικλητήρα.  Ο Β. Κούβαλης εκτιμά ότι είναι ένα δύσκολο ματς, όπως και όλα άλλωστε στη φετινή Γ' εθνική, αλλά αισιοδοξεί για θετικό αποτέλεσμα. Αυτό είναι το δεύτερο σερί εκτός έδρας ματς για τη Δόξα, που δείχνει να βρίσκεται σε καλή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση.