Σάββατο, 08 Οκτώβριος 2016 10:27

Α' ΤΟΠΙΚΗ: Δοκιμασίες για τους πρωτοπόρους

Γράφτηκε από τον
Α' ΤΟΠΙΚΗ: Δοκιμασίες για τους πρωτοπόρους

 

Μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές της Α' τοπικής ο Πάμισος και ο Μιλτιάδης είναι οι ομάδες που έχουν κατακτήσει το απόλυτο των βαθμών και οδηγούν την κούρσα στον βαθμολογικό πίνακα της Α' τοπικής. 

Η τρίτη στροφή του πρωταθλήματος όμως περιλαμβάνει δύσκολες δοκιμασίες και για τους δύο, οι οποίοι δεν θα έχουν καθόλου εύκολο έργο στην προσπάθεια τους να κάνουν το 3 στα 3 και να μείνουν στην κορυφή. 

Ο Πάμισος θα παίξει εκτός έδρας με τον Πανθουριακό, ο οποίος θα έχει μεν σημαντικές απουσίες, όμως διαθέτει μια ισχυρή ομάδα και σε καμιά περίπτωση δεν θα θέλει να γνωρίσει δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας ήττα, μετά από αυτή από το Διαβολίτσι. Από την άλλη, ο Μιλτιάδης θα υποδεχθεί σε ένα γειτονικό ντέρμπι την Εράνη, η οποία δεν έχει νίκη και ψάχνει το πρώτο της τρίποντο.

Η "Μαύρη Θύελλα", μετά την ισοπαλία στην Κυπαρισσία, θα υποδεχθεί τον Απόλλωνα Καλαμάτας και θέλει να επιστρέψει στις νίκες. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ματς της αήττητης Αβίας με την Κυπαρισσία καθώς και αυτό του Διαβολιτσίου με τον Τέλλο Άγρα. Η 3η αγωνιστική ανοίγει σήμερα με τα σημαντικά όσο και αμφίρροπα ματς Αναγέννηση - Εθνικός, Φαραί - Ανδρούσα και Ολυμπιακός - Αρφαρά. 

Οι τρεις σημερινοί αγώνες 

Η Αναγέννηση Παραλίας το περασμένο Σάββατο πανηγύρισε στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Ολυμπιακό το πρώτο τρίποντο στο πρωτάθλημα και σήμερα θα προσπαθήσει να πετύχει μια ακόμη νίκη κόντρα στον Εθνικό. Ο Αντώνης Μαυρέας μάλιστα θα έχει στην διάθεση του για πρώτη φορά και τον νεοαποκτηθέντα μέσο Κώστα Μπαλαλά. Την ίδια πορεία με την Αναγέννηση έχει στις δύο πρώτες αγωνιστικές και η ομάδα του Μελιγαλά, η οποία έχασε μεν στην πρεμιέρα αλλά πήρε τρίποντο την 2η αγωνιστική κόντρα στον ΑΟ Φαραί. Στο σημερινό ματς ο Γιάννης Αντωνόπουλος δεν θα έχει στην διάθεση του τον τιμωρημένο Χότζα. 

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από δύο ήττες αλλά στο προηγούμενο ματς με την Αναγέννηση έδειξε βελτιωμένη εικόνα. Το σημερινό ματς είναι ιδιαίτερα σημαντικό για το συγκρότημα του Αγγελου Σπάλα που θέλει οπωσδήποτε την νίκη. Από δύο ήττες προέρχεται και ο Αστέρας Αρφαρών που επίσης θέλει ένα θετικό αποτέλεσμα σήμερα ώστε να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση. Ο τιμωρημένος Γρηγόρης Τσίλικος δεν θα είναι στην διάθεση του Γιώργου Γκέγκα επιστρέφει όμως ο Καραπετιάν που αποθεραπεύθηκε. 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το τρίτο σημερινό ματς, αυτό που θα γίνει αργότερα, στις 7.30 μ.μ. στο γήπεδο «Π. Μπαχράμης» ανάμεσα στον ΑΟ Φαραί και την Ανδρούσα. Οι Καλαματιανοί μετά την νίκη της πρεμιέρας, έχασαν με 2-1 στο Μελιγαλά παρότι προηγήθηκαν. Επιπλέον σήμερα δεν θα παίξει ο τραυματίας Φίλιππος Μάρης. Η Ανδρούσα έχει ένα βαθμό στα δύο πρώτα ματς, αφού μετά την ήττα στις καθυστερήσεις στην πρεμιέρα στην Κυπαρισσία, την περασμένη αγωνιστική δεν μπόρεσε να πάρει το τρίποντο κόντρα στην ΑΕ Αβίας (2-2).Το συγκρότημα του Σπύρου Τσίκινη θα ψάξει σήμερα για το πρώτο του τρίποντο σε ένα ματς που αναμένεται εξαιρετικά αμφίρροπο.

Τα ματς των πρωτοπόρων

Ο Πανθουριακός την προηγούμενη αγωνιστική γνώρισε για πολλούς απρόσμενη εντός έδρας ήττα από το Διαβολίτσι και επιπλέον κόντρα στον Πάμισο θα παραταχθεί με 11άδα ανάγκης καθώς οι Ντόκο, Δασκαλάκης, Μιγκάκης και Πετρόγιαννης είναι τραυματίες και ο Χελάς τιμωρημένος.

Για τον Πάμισο δεν θα αγωνιστεί αύριο ο τιμωρημένος Μπίσα. Το συγκρότημα του Αλέξη Μαντζούνη έχει ξεκινήσει με δύο νίκες και θέλει ένα ακόμη μεγάλο διπλό μετά από αυτό στα Φιλιατρά την περασμένη Κυριακή. 

Τριφυλιακό ματς με έντονο ενδιαφέρον θα γίνει στον Πύργο Τριφυλίας όπου ο Μιλτιάδης θα υποδεχθεί την Εράνη. Οι γηπεδούχοι έχουν κάνει ιδανικό ξεκίνημα με 2 νίκες, ενώ η Εράνη έχει κατακτήσει μόνο ένα βαθμό στα δύο πρώτα ματς. Ο Μιλτιάδης θα πάει με καλύτερη ψυχολογία στο ματς λοιπόν, ενώ η Εράνη θέλει τους τρεις βαθμούς για να καλύψει την εντός έδρας ήττα της περασμένης Κυριακής από τον Πάμισο. Δεν θα παίξει για τους Φιλιατρινούς ο τιμωρημένος Καραχάλιος.

Στο Μιλτιάδη εκτός μάχης είναι ο Πάλιας που αποβλήθηκε στα Αρφαρά, αλλά και ο νεαρός Σταθόπουλος που έφυγε για σπουδές στην Κρήτη.

Μόνο νίκη η "Μαύρη Θύελλα" 

Η "Μαύρη Θύελλα" έμεινε στο 1-1 στην Κυπαρισσία την περασμένη Κυριακή και ως εκ τούτου δεν έχει περιθώρια για νέα απώλεια. Κόντρα στον Απόλλωνα οι παίκτες των Ελβιο Μάνα και Τάσου Χατζηαγγελή θα προσπαθήσουν να συνδυάσουν καλή εμφάνιση και νίκη. Απουσίες θα υπάρχουν και πάλι όμως καθώς εκτός από τους Κουκούτση και Κουντάνη θα λείψει και ο τραυματίας Γεωργιόπουλος. Θα είναι το πρώτο ματς της Καλαμάτας που θα γίνει Κυριακή καθώς τα προηγούμενα είχαν γίνει Σάββατο. Οι «μελανόλευκοι» όμως ζήτησαν πλέον να παίζουν Κυριακή, κάτι που θα γίνει και σε όλα τα ματς που θα ακολουθήσουν. 

Ένα βαθμό σε δύο ματς έχει ο Απόλλωνας όμως η ανατροπή από 2-0 σε 2-2 στους Γαργαλιάνους την περασμένη Κυριακή του αυξάνει την αυτοπεποίθηση για την συνέχεια. Σήμερα πάντως θα είναι το αουτσάιντερ του Καλαματιανού ντέρμπι ωστόσο θα διεκδικήσει τις πιθανότητες που έχει για θετικό αποτέλεσμα. Για τον Απόλλωνα δεν θα αγωνιστεί ο τιμωρημένος Φαράντος ενώ εξαιρετικά δύσκολη είναι και η συμμετοχή του τραυματία Ξυδιά. 

Σημαντικά ματς σε Διαβολίτσι και Κορδία

Το Διαβολίτσι έχει δώσει δύο δύσκολα ματς με Εράνη (0-0 εντός) και Πανθουριακό (νίκη 1-0 εκτός) έχοντας πολύ καλό απολογισμό αλλά και κρατώντας το μηδέν στην άμυνα. Σήμερα το συγκρότημα του Μιχάλη Φασουλή θα προσπαθήσει να δώσει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις και να πάρει τη νίκη κόντρα στο Μιλτιάδη. Αμφίβολη για το Διαβολίτσι είναι η συμμετοχή του τραυματία Κωστέα. 

Ο Τέλλος Άγρας ενισχύθηκε τις προηγούμενες μέρες με την απόκτηση του έμπειρου επιθετικού Φώτη Διακουμή και χθες συνέχισε την ενίσχυση με τρεις αξιόλογους παίκτες ακόμη (Μπότσκα, Κοντογόνη, Κανονιέρης) αλλά αύριο δεν θα παίξει ο τιμωρημένος Γεωργόπουλος. Την προηγούμενη Κυριακή βρέθηκε κοντά στο πρώτο τρίποντο αλλά ισοφαρίστηκε σε 2-2 από τον Απόλλωνα στους Γαργαλιάνους, ενώ είχε προηγηθεί με 2-0. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ματς της Αβίας με την Κυπαρισσία. Η ομάδα του Κάμπου έχει κάνει πολύ καλό ξεκίνημα με 4 βαθμούς σε δύο ματς και αύριο θα δείξει αν μπορεί να χτυπήσει μια από τις δυνατές ομάδες της κατηγορίας όπως είναι η Κυπαρισσία. Η Τριφυλιακή ομάδα από την πλευρά της θα παίξει για πρώτη φορά μακριά από την έδρα της ενώ προέρχεται από την νίκη με 1-0 επί της Ανδρούσας και την ισοπαλία (1-1) με την "Μαύρη Θύελλα". Ο Τάκης Παναγόπουλος δεν υπολογίζει για το αυριανό ματς στον τιμωρημένο Ντιοπ ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Δημητρουλόπουλου και Τσίτσου. 

Σάββατο 

Αναγέννηση Παραλίας - Εθνικός Μελιγαλά

Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, 4.30 μ.μ.

Νίκας, Αδαμόπουλος, Τσακόπουλος

Ολυμπιακός Καλαμάτας - Αστέρας Αρφαρών

Γήπεδο "Γ. Λουκαρέας", 4.30 μ.μ.

Ψηλοπαναγιώτης, Γιαννέτσος, Γεωργαντάς

Α.Ο. Φαραί - Ανδρούσα

Γήπεδο "Π. Μπαχράμης", 7.30 μ.μ.

Μπλάνας, Καρβούνης, Ζαρακοβίτης

Κυριακή 

Καλαμάτα - Απόλλωνας Καλαμάτας

Γήπεδο Μεσσηνιακού, 4.30 μ.μ.

Νικολόπουλος, Σ. Τσαούση, Βοσνάκης

Αβία - Κυπαρισσία

Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ, 4.30 μ.μ.

Ψηλοπαναγιώτης, Βρυώνης, Μαντάς

Διαβολίτσι - Τέλλος Άγρας

Γήπεδο Διαβολιτσίου, 4.30 μ.μ.

Λάμιας, Τσοπανάκης, Μπασιλάρης

Πανθουριακός - Πάμισος 

Γήπεδο Ασπροχώματος, 4.30 μ.μ.

Μπλάνας, Ρέκκας, Ταβουλαρέας

Μιλτιάδης - Εράνη

Γήπεδο Πύργου Τριφυλίας, 4.30 μ.μ.

Πλακογιάννης, Γιαννέτσος, Παναγιωτόπουλος

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 2 αγώνες)

1. Πάμισος 8-4 6

-. Μιλτιάδης 3-1 6

3. Καλαμάτα 4-2 4

-. Αβία 4-2 4

-. Κυπαρισσία 2-1 4

-. Διαβολίτσι 1-0 4

7. Α.Ο. Φαραί 4-3 3

-. Αναγέννηση Παραλίας 2-2 3

-. Πανθουριακός 2-2 3

-. Εθνικός Μελιγαλά 2-2 3

11. Εράνη 3-4 1

-. Απόλλωνας Καλαμάτας 3-4 1

-. Ανδρούσα 2-3 1

-. Τέλλος Αγρας 3-5 1

15. Ολυμπιακός Καλαμάτας 1-4 0

 

-. Αστέρας Αρφαρών 1-5 0