Δευτέρα, 10 Οκτώβριος 2016 12:45

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ 0-0: Αξιζε τη νίκη κόντρα στην πρωτοπόρο

Γράφτηκε από τον

 

 

Οταν παίζεις κόντρα σε μία ομάδα που είναι πρωτοπόρος της βαθμολογίας με "4 στα 4", έχεις δύο δοκάρια και πολλαπλάσιες ευκαιρίες και στο τέλος είσαι... σκασμένος που δεν κέρδισες, τότε σημαίνει πως είσαι σε καλό δρόμο στην παρθενική σου συμμετοχή στη Γ' εθνική...

Ο πρόλογος έγινε για τον Τσικλητήρα Πύλου που αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 χθες με τον ΠΑΟ Βάρδας, στο πρώτο ματς που έδωσε στη φυσική του έδρα στην τρίτη κατηγορία.

Ματς "γιορτή" στη φυσική του έδρα

Ενα παιχνίδι "γιορτή" που παρακολούθησαν 800 περίπου θεατές, εκ των οποίων και 60 εκδρομείς από την Βάρδα.

Η ομάδα του Νίκου Κακαλέτρη όχι μόνο κοίταξε στα... μάτια την Ηλειακή ομάδα, αλλά μπορεί να τα βάζει και με την τύχη της που δεν πήρε το τρίποντο στον χθεσινό αγώνα. Κι αυτό γιατί είχε την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα, δύο δοκάρια στο πρώτο μέρος με τους Κερμενίδη και Κυριαζόπουλο και τουλάχιστον τις διπλάσιες ευκαιρίες.

Φυσικά η ισοπαλία απέναντι σε μία ομάδα που μέχρι χθες είχε μόνο νίκες δεν συνιστά αποτυχία για την ομάδα της Πύλου, όμως με λίγη παραπάνω συγκέντρωση στην τελική προσπάθεια και φυσικά τύχη ο Τσικλητήρας θα πανηγύριζε ένα σπουδαίο τρίποντο.

Εστω κι έτσι όμως αυτό που κρατά είναι πως έγινε η πρώτη ομάδα που έκοψε βαθμούς από την Βάρδα, φτάνοντας παράλληλα τις 4 αγωνιστικές αήττητος και βρίσκεται στην 7η θέση της βαθμολογίας.

Δοκάρι στο 17' με Κερμενίδη

Οι γηπεδούχοι με την παρότρυνση των φιλάθλων τους μπήκαν δυνατά στο ματς και στο 6' ο Παναγόπουλος σέντραρε από δεξιά, με τον Μικελάτο να πιάνει την κεφαλιά - ψαράκι που βρήκε σε σώματα ενώ είχε κατεύθυνση προς την εστία.

Στο 17' ο Κερμενίδης έπιασε έναν σουτ - κεραυνό από 20 μέτρα στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι!

Οι φιλοξενούμενοι που είχαν καλή κυκλοφορία απάντησαν στις ευκαιρίες στο 19' όταν ο Νικολόπουλος γύρισε από δεξιά στον Σαμπανέι που σούταρε για να αποκρούσει ο Παλιγγίνης, με τον Γούρμο να πιάνει νέο σουτ και τον Μπίζο να βάζει την κόντρα.

Ευκαιρίες και νέο δοκάρι με Κυριαζόπουλο

Οσο περνούσε η ώρα ο Τσικλητήρας ανέβαζε στροφές, με κύριους εκφραστές τις επιθετικής του πρωτοβουλίας τους Κερμενίδη, Πήλιο και Κυριαζόπουλο.

Στο 25' ο Κερμενίδης βρήκε μέσα στην περιοχή τον Γραμματικόπουλο, η κεφαλιά του οποίου έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Γραμματικόπουλος όντας με πλάτη στο τέρμα, έπιασε ένα γυριστό σουτ, ο Κωνσταντόπουλος απέκρουσε και στην εξέλιξη της φάσης την προβολή του Πήλιου απέκρουσαν λίγο πριν τη γραμμή οι αμυντικοί.

Το επιθετικό κρεσέντο της ομάδας του Νίκου Κακαλέτρη συνεχιζόταν και στο 37' στάθηκε και πάλι άτυχη... Μετά από σέντρα του Τσάτσου, 

ο Κυριαζόπουλος έκανε το γυριστό σουτ με την μπάλα να χτυπά στο πάνω μέρος του δεξιού δοκαριού και να φεύγει παράλληλα από την εστία.

Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου ήταν στο 44' όταν το συρτό φάουλ από πλάγια θέση του Κερμενίδη έδιωξε στην αριστερή του γωνία ο Κωνσταντόπουλος.

Ελεγξε τον ρυθμό και στο β' ημίχρονο

Το β' ημίχρονο δεν είχε τον ίδιο καταιγιστικό ρυθμό που είχε το πρώτο, με την Μεσσηνιακή ομάδα όμως να εξακολουθεί να υπερέχει παίζοντας κυρίως από τα πλάγια.

Αντιθέτως η Βάρδα πρόσεχες τα μετόπισθεν και στην επίθεση οι Γούρμος και Σαμπανέι ήταν πολύ καλά κλεισμένοι και δεν μπορούσαν να απειλήσουν.

Στο 58' οι Κερμενίδης, Γραμματικόπουλος και Μικελάτος συνεργάστηκαν άψογα, με τον τελευταίο να βγαίνει τετ α τετ και 

να πλασάρει, όμως ο Κωνσταντόπουλος απομάκρυνε με τα πόδια.

Οι "πράσινοι" της Βάρδας είχαν μόνο μια καλή στιγμή στο β' μέρος, 

στο 68' όταν ο Σαμπανέι μπήκε μέσα στην περιοχή από αριστέρα και σούταρε με δύναμη, όμως ο Παλιγγίνης απέκρουσε δείχνοντας τα αντανακλαστικά του.

Δύο λεπτά αργότερα η ομάδα της Πύλου έχασε καλή ευκαιρία, όταν ύστερα από γέμισμα του Πήλιου, ο Τσάτσος σούταρε από καλή θέση, όμως και πάλι ο Κωνσταντόπουλος του είπε "όχι".

Στα τελευταίο 20λεπτο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κι άλλο, με τους φιλοξενούμενους να κάνουν καθυστερήσεις προς το φινάλε, θέλοντας να κρατήσουν το μηδέν!

Η τελευταία καλή στιγμή ήταν στο 90' με το φάουλ του Χοτζάι να φεύγει ένα μέτρο δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Ποιοι ξεχώρισαν 

Από τον Τσικλητήρα ξεχώρισαν οι Κερμενίδης, Πήλιος και Κυριαζόπουλος, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Μπίζου και Χοτζάι "έσβησε" τους πολυδιαφημισμένους επιθετικούς της Βάρδας.

Από την Ηλειακή ομάδα καλύτεροι ήταν οι Γ.Πολίτης, Ντόμας και Νικολόπουλος.

Καλή ήταν η διαιτησία του Περράκη (Αθηνών) και των βοηθών του Ταμάλη και Μητρόπουλου από τον ίδιο σύνδεσμο. Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Αγουρίδης, Βραχνής και Τσάτσος.

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Παλιγγίνης, Παναγόπουλος, Μπίζος, Καραμπάς, Κυριαζόπουλος, Χοτζάι, Πήλιος (83' Σβίγγος), Τσάτσος (85' Τσώνης), Γραμματικόπουλος, Μικελάτος (71' Ζαχαρόπουλος), Κερμενίδης.

ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ: Κωνσταντόπουλος, Π. Πολίτης, Αγουρίδης, Νικολόπουλος, Σιδέρης, Βραχνής, Γ. Πολίτης, Βατσής (67' Καρούτης), Σαμπανέι (75' Καζαντζής), Ντόμας (88' Φωτόπουλος), Γούρμος.