Σάββατο, 15 Οκτώβριος 2016 12:37

Η ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ: Ο διαφορετικός Λούτσι…

Γράφτηκε από τον

Τη φανέλα της «Μαύρης Θύελλας» φόρεσαν τον τελευταίο μισό αιώνα εκατοντάδες ξένοι ποδοσφαιριστές που σίγουρα δεν ήταν όλοι ίδιοι.

Ορισμένοι ξεχώρισαν και συνεχίζουν να ξεχωρίζουν επειδή διέθεταν το κάτι διαφορετικό τόσο μέσα, όσο και έξω από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

Ο Λουσιάνο Μουράο Μπονιφάσιο ήταν ποιοτικά αλλά και τεχνικά ένας από τους καλύτερους μεσοεπιθετικούς που έπαιξαν ποτέ στην ασπρόμαυρη ομάδα αλλά είχε την ατυχία να βρεθεί εδώ σε λάθος εποχή. Ενας ποδοσφαιριστής με τις δικές του ικανότητες θα μπορούσε να οδηγήσει την Καλαμάτα σε μεγαλύτερες επιτυχίες από μερικές σημαντικές νίκες στη Β’ Εθνική. Ακόμα και η δική του πορεία ίσως να ήταν διαφορετική, καθώς ο Σταύρος Παπαδόπουλος είχε τις διασυνδέσεις και την ικανότητα να… μοσχοπουλάει σε μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της «Μαύρης Θύελλας» τη δεκαετία του ’90.

Ο «Λούτσι» βρέθηκε από… σπόντα στην Καλαμάτα το καλοκαίρι του 2006, καθώς ήρθε στην Ελλάδα με προορισμό τον Αστέρα Τρίπολης, όπου όμως δεν υπήρχε άλλη κενή θέση ξένου. Στην πρώτη του κιόλας προπόνηση εδώ έκανε τους τότε συμπαίκτες του και τον προπονητή Στράτο Βουτσακέλη να τον χαζεύουν με ανοιχτό το στόμα. Με την μπάλα στα πόδια μπορούσε κυριολεκτικά να… ξεφτιλίσει οποιονδήποτε αντίπαλο, χάρη στην εξαιρετική ντρίπλα που διέθετε, ενώ ήταν και σπεσιαλίστας στις εκτελέσεις φάουλ και κόρνερ.

Στο ντεμπούτο του με την ασπρόμαυρη φανέλα κόντρα στον Εθνικό του Ζιοβάνι στο δημοτικό στάδιο μπροστά σε 10.000 κόσμο, μπήκε αλλαγή στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου και με αυτά που έκανε μέσα στο γήπεδο επισκίασε ακόμα και τον συμπατριώτη του σούπερ σταρ. Η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή. Στα χέρια του Ανδρέα Μιχαλόπουλου και ειδικά του Βασίλη Παπαχρήστου εξελίχθηκε σε ηγετική μορφή και συνδύασε το όνομά του με τις τελευταίες αναλαμπές της «Μαύρης Θύελλας» στη δεύτερη κατηγορία. 

Ο Λουσιάνο που έχει ιταλικές ρίζες από τον πατέρα του μεγάλωσε δίπλα στο «Μινεϊράο», το μεγαλύτερο γήπεδο της περιφέρειας Μίνας Ζεράις στη Βραζιλία, που μέχρι και πριν ελάχιστα χρόνια χρησιμοποιούσαν από κοινού η Κρουζέιρο και η Ατλέτικο Μινέιρο. Κόντρα στις δύο αυτές σπουδαίες ομάδες έπαιξε αρκετές φορές με τη φανέλα της Ντεμοκράτα στο τοπικό πρωτάθλημα Μινέιρο, πριν έρθει στην Ελλάδα. Από τις πρώτες μέρες που πάτησε το πόδι του στη χώρα μας φάνηκε πόσο διέφερε από τους περισσότερους συμπατριώτες του που βρέθηκαν εδώ για να παίξουν ποδόσφαιρο. Συνήθως οι Βραζιλιάνοι το πρώτο πράγμα που έκαναν μετά από μία μεταγραφή ήταν να ψάξουν για ένα καλό σπίτι, όμως ο «Λούτσι» εκείνο που ζήτησε ήταν ένα ελληνο - πορτογαλικό λεξικό, προκειμένου να μάθει τη γλώσσα. Πράγματι, δεν χρειάστηκε περισσότερο από ένα μήνα για να μιλήσει ελληνικά, ενώ στο ίδιο περίπου διάστημα μπορούσε και να διαβάζει! 

Το πόσο διαφορετικός ήταν ο Λουσιάνο εκτός γηπέδου αποδεικνύεται και από το φιλικό αγώνα που διοργανώνει κάθε χρόνο μαζί με άλλους συμπατριώτες του ποδοσφαιριστές, με στόχο την ενίσχυση των  ευπαθών ομάδων στη Βραζιλία. Τα χρήματα που συγκεντρώνονται από τις εισπράξεις διατίθενται σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, ή σε κέντρα ατόμων με αναπηρία.

Η φετινή αναμέτρηση του «Λούτσι» με τους φίλους του, που έχει πλέον θεσμοθετηθεί στο Μπέλο Οριζόντε, θα γίνει στις 26 Νοεμβρίου στο 25.000 θέσεων «Μινεϊρίνιο». Στη σχετική αφίσα που έχει ήδη κυκλοφορήσει ο 34χρονος άσος εικονίζεται ξανά με τη φανέλα της «Μαύρης Θύελλας», με την οποία μέχρι και σήμερα τον δένουν πολλά.

Πρωτοπόρος απ’ το πουθενά ο Μιλτιάδης!

Κοιτούν και ξανακοιτούν τη βαθμολογία της Α’ Τοπικής κι αν ακόμα δεν το πιστεύουν στο Μιλτιάδη ότι μετά από 3 αγωνιστικές βρίσκονται στην κορυφή, έχοντας το απόλυτο (3 στις 3 νίκες), κάτι που δεν έχει καταφέρει καμία άλλη ομάδα φέτος στη Μεσσηνία.

Ασφαλώς και ο στόχος της ομάδας του Πύργου Τριφυλίας δεν είναι ο πρωταθλητισμός, αλλά η παραμονή τους στο ρετιρέ μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς έχουν παίξει αρκετά καλό ποδόσφαιρο μέχρι τώρα, στηριζόμενοι στις ικανότητες του Μάριο Μπαρσελό.

Ο Ουρουγουανός με το πλούσιο βιογραφικό ακόμα και στα 37 του δείχνει ικανός να κάνει τη διαφορά στο χαμηλό επίπεδο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Ο Μπαρσελό που κάποτε αποτελούσε διακαή πόθο του Γρηγορόπουλου αλλά δεν ήρθε ποτέ στη «Μαύρη Θύελλα» έχει παίξει στη Σούπερ Λίγκα με τον ΠΑΣ, ενώ βρέθηκε κάποια στιγμή ακόμα και στην Αγγλία για λογαριασμό της Μίλγουολ.    

Καούνος, Πουρτουλίδης με νέο λουκ στο Φάληρο

Παρέα παρακολούθησαν την πρόσφατη αναμέτρηση της Εθνικής με την Κύπρο στο «Γ. Καραϊσκάκης» οι δύο πρώην άσοι της «Μαύρης Θύελλας» Βαγγέλης Καούνος και Νίκος Πουρτουλίδης. 

Μάλιστα το νέο τους λουκ έγινε αντικείμενο συζήτησης στα social media με αρκετούς από τους φίλους τους να ρωτούν για την ανανεωμένη τους κόμη και κάποιους άλλους να τους πειράζουν.

Καούνος και Πουρτουλίδης έκαναν πολλή παρέα την εποχή που βρίσκονταν μαζί στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα και ειδικά ο πρώτος λατρεύτηκε από τον κόσμο για την εκτελεστική του δεινότητα.

Μεταγραφική… ρελάνς για Καλαμάτα στα μέσα Οκτώβρη!

Η μέτρια εικόνα της φετινής «Μαύρης Θύελλας» οδήγησε τη διοίκηση και τον ίδιο το Σταύρο Παπαδόπουλο να προβεί σε περαιτέρω ενίσχυση του έμψυχου υλικού προκειμένου να την καταστήσει πανίσχυρη στη μάχη της Α’ Τοπικής.

Τόσο ο Βασίλης Αθανασόπουλος, όσο και ο Τάσος Καντούτσης είναι ποδοσφαιριστές που αποδεδειγμένα μπορούν να βοηθήσουν την ασπρόμαυρη ομάδα να δείξει ακόμα καλύτερο πρόσωπο στη συνέχεια.

 

Παρ’ ότι ακούγεται παράδοξο να γίνονται τέτοια εποχή προσθήκες στο ρόστερ, τα δύο τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα είναι ασφαλώς καλοδεχούμενα, καθώς προσθέτουν εμπειρία και ποιότητα στο ρόστερ, ενώ με την παρουσία τους αυξάνεται ο εσωτερικός ανταγωνισμός.