Κυριακή, 16 Οκτώβριος 2016 18:51

Κάζο Παναθηναϊκού, η Ξάνθη 2-1 στη Λεωφόρο!

Γράφτηκε από τον

Την έκπληξη της αγωνιτικής και σίγουρα τη μεγαλύτερη μέχρι τώρα στη φετινή σεζόν πέτυχε η Ξάνθη στη Λεωφόρο, επικρατώντας 2-1 του Παναθηναϊκού!

Οι ακρίτες παρουσιάστηκαν πολύ καλά διαβασμένοι, έκλεισαν τους χώρους, είχαν και την τύχη με το μέρος τους πετυχαίνοντας δύο εντυπωσιακά γκολ και κατάφεραν με αυτό τον τρόπο να πάρουν την πρώτη τους νίκη στη σεζόν σε ένα γήπεδο που τους πάει... Πρόκειται, άλλωστε, για την ομάδα που έχει υποχρεώσει τον Παναθηναϊκό στις τρεις από τις τέσσερις τελευταίες εντός έδρας ήττες του στις εγχώριες διοργανώσεις αν βγάλουμε το 0-3 στα χαρτιά με τον Ολυμπιακό.

 

Αυτό που μπορεί να πει κανείς για τους «πράσινους» ήταν πως παρουσιάστηκαν κατώτεροι των προσδοκιών στο πρώτο μόλις ματς που κλήθηκαν να κερδίσουν για να παραμείνουν στην κορυφή. Πριν το ματς αναλώθηκαν σε διοικητικό επίπεδο αναλώθηκαν σε φωνές για τη διαιτησία, αλλά στο χορτάρι κόντρα στην Ξάνθη δεν τους δόθηκε κανένα πάτημα για να συνεχίσουν στο ίδιο μήκος κύματος.

 

Με λάθος τρόπο έστησε την ομάδα του ο Αντρέα Στραματσιόνι, αλλά τουλάχιστον αυτή τη φορά βοήθησε με τις αλλαγές του έστω κι αν έπρεπε να βάλει πιο νωρίς τον Εμποκού. Ο Μπεργκ ήταν εκτός παιχνιδιού, ο Λουντ κακός και ο Στιλ αυτός που τον κρέμασαν και... κρέμασε την ομάδα του. Όαση συγκριτικά με τους υπόλοιπους ο Βιγιαφάνιες, ο οποίος πήρε πάνω του αρκετές προσπάθειες, καλός και ο Λέτο, που έδωσε πνοή με την είσοδό του στο ματς.

 

 

Διάθεση είχε, αλλά από νωρίς φάνηκε πως κάτι έλειπε στον Παναθηναϊκό. Μπορεί να πήρε εύκολα τα ηνία του αγώνα και από νωρίς να έκλεισε την Ξάνθη στα καρέ της, αλλά δυσκολευόταν πάρα πολύ να γίνει απειλητικός με τους φιλοξενούμενους να είναι καλά οχυρωμένους στα μετόπισθεν.

 

Το πλάνο του Στραματσιόνι με μοναδικό προωθημένο τον Μπεργκ ήταν κάτι που δεν του βγήκε, αφού σε πολλές περιπτώσεις ο Σουηδός έπαιρνε την μπάλα και δεν είχε τι να την κάνει. Δεν έπαιζε κοντά του ο Λουντ, δεν ήταν ουσιαστικός και ο Γουακάσο, ενώ από δεξιά δεν υπήρχε παίκτης να δημιουργήσει ρήγματα.

 

Το «τριφύλλι» ήταν προβλέψιμο στον τρόπο με τον οποίο αναπτυσσόταν και το αποτέλεσμα ήταν να βγάλει ελάχιστες φάσεις κυρίως με σουτ. Γουακάσο, Σάμπα και Ζέκα έφτασαν σε τελικές χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα ο Ζίβκοβιτς, ενώ οι γηπεδούχοι σπαταλούσαν και τα κόρνερ που κέρδιζαν.

 

Η Ξάνθη σε πολλές περιπτώσεις δυσκολευόταν να περάσει ακόμα και τη σέντρα, αλλά ακόμη κι έτσι βρήκε τον τρόπο να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Στο 34' ο Ντε Λούκας με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ έκανε το 0-1 κρεμώντας τον Στιλ, ο οποίος έχει πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης γιατί δεν έκανε κίνηση προς την μπάλα θεωρώντας πως βγαίνει εκτός.

 

Έχοντας καταλάβει το λάθος του, ο Στραματσιόνι με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου έβαλε τον Λέτο προκειμένου να έχει ο Μπεργκ κοντά του έναν παίκτη. Σταδιακά αυτό βοήθησε στο να βελτιωθεί η εικόνα του Παναθηναϊκού, ο οποίος άρχισε να είναι πιο επικίνδυνος.

 

Τελικά οι «πράσινοι» έφτασαν στην ισοφάριση με σουτ του Λέτο εντός περιοχής στο 62' με την μπάλα να κοντράρει και σε αμυντικό της Ξάνθης. Οι γηπεδούχοι θέλησαν να εκμεταλλευτούν την ώθηση που τους έδωσε αυτό το τέρμα, αλλά στο 66' ο Βασιλακάκης με τρομερή λόμπα έκανε το 1-2 και πάγωσε όλη τη Λεωφόρο.

 

Χρειάστηκε χρόνος για να συνέλθει ο Παναθηναϊκός και να αρχίζει να πιέζει ξανά και σε αυτό το διάστημα κυριάρχησαν τα νεύρα. Οι κίτρινες κάρτες διαδέχονταν η μία την άλλη με το ματς να μην προσφέρει κάτι. Νεύρα υπήρχαν και στον πάγκο με πολλές διαμαρτυρίες από τους δύο προπονητές.

 

Το «τριφύλλι» ξύπνησε ξανά προς το τελευταίο τέταρτο και άρχισε να σφυροκοπεί την Ξάνθη. Οι γηπεδούχοι έφταναν στη μία τελική μετά την άλλη αλλά είτε αστοχούσαν είτε έπεφταν πάνω στον Ζίβκοβιτς, ο οποίος έκανε πολύ καλές επεμβάσεις τόσο στο φάουλ του Λεντέσμα όσο και στο σουτ του Εμποκού. Έτσι έως το φινάλε δεν κατάφεραν να πετύχουν άλλο γκολ και να αποφύγουν την ήττα.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Φουκάκης (Ηρακλείου), βοηθοί του οι Μερκενίδης (Μακεδονίας) και Νικολαΐδης (Μακεδονίας), ενώ τέταρτος ο Παπαδόπουλος (Μακεδονίας).

 

Κίτρινες: 32' Γουακάσο, 38' Μέστο, 49' Ζέκα, 68' Μπεργκ, 70' Μολέδο - 25' Χατζητερζόγλου, 72' Λισγάρας, 76' Μπαξεβανίδης, 84' Νιέτο

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσιόνι): Στιλ, Μέστο, Σάμπα, Μολέντο, Χουλτ, Ζέκα, Λεντέσμα 90'+1 Ρινάλντι), Λουντ (69' Εμποκού), Γουακάσο (46' Λέτο), Βιγιαφάνιες, Μπεργκ.

 

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Χατζητερζόγλου (55' λ. τρ. Νιέτο), Λισγάρας, Φλίσκας, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Λουσέρο, Βασιλακάκης (75' Καρασαλίδης), Καμαρά, Γιουνές, Σολτάνι (λ. τρ. 67' Λάζιτς).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR