Δευτέρα, 17 Οκτώβριος 2016 14:12

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ - ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ 1-2: Εκανε το "4 στα 4" με σούπερ Μπαρσελό!

Γράφτηκε από τον

 

 

Ούτε ο φιλόδοξος Πανθουριακός κατάφερε να ανακόψει την ξέφρενη πορεία του Μιλτιάδη, ο οποίος έφυγε νικητής με σκορ 2-1 από το γήπεδο του Ασπροχώματος.

Η ομάδα του Πύργου έκανε έτσι το "4 στα 4" και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα στην Α' τοπική, δείχνοντας πως δεν την... ζαλίζει η κορυφή. Μεγάλος πρωταγωνιστής της ομάδας του Κώστα Στυλιανόπουλου ήταν ο Μάριο Μπαρσελό που με δύο τέρματα οδήγησε τους "μελανόλευκους" σε ένα μεγάλο διπλό και έφτασε τα 4 φέτος στο πρωτάθλημα.

Μπλοκαρισμένοι οι γηπεδούχοι, υπέστησαν 2η εντός έδρας ήττα

Από την άλλη ο Πανθουριακός υπέστη δεύτερη εντός έδρας ήττα (μετά από αυτή από το Διαβολίτσι) και έμεινε 6 βαθμούς μακριά από την κορυφή και 4 από την "Μαύρη Θύελλα". Το συγκρότημα του Γιώργου Αργυρόπουλου ήταν μπλοκαρισμένο για 60 λεπτά, μην μπορώντας να δημιουργήσει παιχνίδι και να βγάλει φάσεις και μόνο στο τελευταίο ημίωρο κατάφερε να μειώσει με τον Πετρόγιαννη και να φτάσει άλλες 2 φορές κοντά στο γκολ. 

Οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με πολύ πάθος, έβγαιναν πρώτοι στην μπάλα και έδειχναν πιο έτοιμοι για ένα τόσο σπουδαίο ματς. Με τον Διαμαντόπουλο σε φοβερή μέρα να κάνει όλο το παιχνίδι της ομάδας του, τους Γεωργιόπουλο και Αναστασόπουλο να κερδίζουν πολλές μάχες και τον Μπαρσελό μπροστά να αποδεικνύει σε ένα ακόμη ματς την εκτελεστική του δεινότητα.

Φοβερό γκολ με Μπαρσελό στο 9'

Ο αγώνας ξεκίνησε με μια καλή ευκαιρία των γηπεδούχων στο 4'... Ο Πανταζής έκανε το γύρισμα από δεξιά, με το πλασέ του Καραγιάννη να μην βρίσκει στόχο.

Στο 9' ο Μπαρσελό δέχθηκε την κάθετη πάσα του Καραμπότσου, στριφογύρισε το κορμί του και με ένα γυριστό ψηλοκρεμαστό σουτ από θέση μέσα αριστερά ξεγέλασε τον Καλλιντέρη για το 0-1. Ηταν ένα γκολ που ο Ουρουγουανός επιθετικός έδειξε την ποιότητά του και έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του Πύργου.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πατούν καλύτερα στο αγωνιστικό χώρο, με πολύ πρέσινγκ στο χώρο του κέντρου.

Στο 25' ο Διαμαντόπουλος έκλεψε την μπάλα, προχώρησε και από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε ένα αδύναμο σουτ που μπλόκαρε ο Καλλιντέρης.

Ο Πανθουριακός δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους προς την εστία του Γιαννόπουλου, με τους Πανταζή, Μουστάκα και Ντόκο να είναι καλά κλεισμένοι.

Με πέναλτι το 0-2 στο 41'

Στο 41' ο Γεωργιόπουλος έδωσε κάθετα στον Μπαρσελό που δεν έκανε κίνηση για την μπάλα μιας και ήταν οφσάιντ... Ο Βέλλης έτρεξε από πίσω, κέρδισε την μπάλα και μόλις μπήκε στην περιοχή ανατράπηκε από τον Καλλιντέρη που επιχείρησε λανθασμένη έξοδο. Ο κ. Νίκας έδωσε σωστά το πέναλτι και κίτρινη κάρτα στον έμπειρο πορτιέρο.

Ο Μπαρσελό δεν λάθεψε από τα 11 βήματα γράφοντας το 0-2.

Μάλιστα μέχρι την ανάπαυλα οι "μελανόλευκοι" είχαν άλλες δύο επικίνδυνες στιγμές για το 0-3 με τους Αναστασόπουλο και Βέλλη.

Μείωσε στο 64' ο Πετρόγιαννης

Ο Αργυρόπουλος έβαλε στο β' μέρος τους Σεφεράσι και Πετρόγιαννη (βγάζοντας τους Κωνσταντόπουλο και Αντωναίο) σε μια προσπάθεια να αλλάξει την κακή εικόνα της ομάδας του.

Αυτό πάντως μέχρι το 60' δεν έγινε, με τους φιλοξενούμενους να ελέγχουν τον ρυθμό και να βγαίνουν με αξιώσεις μπροστά, κυρίως από τα αριστερά με τους Πάλια και Καραμπότσο.

Στο 64' ο Μιγκάκης εκτέλεσε με πάσα ένα κόρνερ για τον Ντόκο που σέντραρε και ο Πετρόγιαννης με κοντινή γυριστή κεφαλιά έκανε το 1-2, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς.

Τρία λεπτά αργότερα το συρτό σουτ του Πανταζή από καλή θέση έφυγε λίγο άουτ.

Η ομάδα της Θουρίας στο τελευταίο 20λεπτο έκλεισε στα καρέ του τον Μιλτιάδη, οι παίκτες του οποίου είχαν κουραστεί από την υπερπροσπάθεια.

Μεγάλες φάσεις πάντως δεν έκανε ο Πανθουριακός, με τους Τσέρτο και Στρατή να απομακρύνουν τις περισσότερες σέντρες.

Εξαίρεση αποτέλεσε η φάση του 91' όταν ο Ντόκο με κάθετη πάσα έβγαλε τετ α τετ τον Καραγιάννη, το πλάσε του οποίου έφυγε ψηλά άουτ.

Από τον Πανθουριακό ξεχώρισαν οι Ντόκο και Πετρόγιαννης, ενώ καλύτεροι του Μιλτιάδη ήταν οι Μπαρσελό, Διαμαντόπουλος, Πάλιας, Τσέρτος και Καραμπότσος.

Καλή ήταν η διαιτησία του Νίκα και των βοηθών του, της Τσουκάλη και του Μπασιλάρη. Ο έμπειρος ρέφερι έδειξε από την αρχή την πρόθεση να αφήνει το παιχνίδι να εξελιχθεί χωρίς πολλά σφυρίγματα. Ετσι ο αγώνας σε κάποια σημεία έγινε σκληρός και αρκετοί παίκτες (ειδικά του Μιλτιάδη) κιτρινίστηκαν.

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Καλλιντέρης, Κωνσταντόπουλος (46' Σεφεράσι), Δασκαλάκης, Μιγκάκης, Πανταζής, Αντωναίος (46' Πετρόγιαννης), Ντόκο, Καραγιάννης, Παντσιώτης, Καράμπελας, Μουστάκας (89' λ. τρ. Φιλίππου).

 

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ: Γιαννόπουλος, Στρατής, Πάλιας, Διαμαντόπουλος, Μπαρσελό (70' Γαλάνης), Γεωργιόπουλος, Αναστασόπουλος, Βέλλης (80' Ταχίρι), Τσέρτος, Δημόπουλος, Καραμπότσος (77' Κάππος).