Σάββατο, 22 Οκτώβριος 2016 10:46

Α' ΤΟΠΙΚΗ: Ξεχωρίζει το Τριφυλιακό ντέρμπι Μιλτιάδης - Αγρας

Γράφτηκε από τον

Το τοπικό ντέρμπι του Μιλτιάδη με τον Τέλλο Αγρα πάντα έχει ιδιαιτερότητες και προκαλεί το ενδιαφέρον των φίλων της ευρύτερης περιοχής της Τριφυλίας αλλά και όλης της Μεσσηνίας.

Το αυριανό ματς όμως παρουσιάζει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον, μιας και ο Μιλτιάδης βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας και για να μείνει εκεί θα πρέπει να κερδίσει και τον γειτονικό Τέλλο Αγρα ο οποίος έχει επίσης έντονο βαθμολογικό κίνητρο. Και αυτό γιατί η ομάδα των Γαργαλιάνων έχει αντιστρόφως ανάλογο ξεκίνημα με τον Μιλτιάδη καθώς στις 4 πρώτες αγωνιστικές μετρά μόνο μια ισοπαλία και τρεις ήττες.

Ο Μιλτιάδης λοιπόν έχει το θεωρητικό προβάδισμα στο αυριανό ματς, το οποίο ωστόσο είναι ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα, όπως συμβαίνει σε κάθε τοπικό ντέρμπι με τις ιδιαιτερότητες του. 

Οι γηπεδούχοι του Κώστα Στυλιανόπουλου θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τον παράγοντα έδρα και να κάνουν το 5 στα 5 μένοντας μόνοι τους στην κορυφή ενώ ο Τέλλος Αγρας του Γιώργου Πολυμενέα ψάχνει μια μεγάλη νίκη, παρότι θα έχει κάποιες σημαντικές απουσίες αφού θα λείψουν οι Ερέκι, Πότσης, Τζωρτζίνης και Γκότσης.

Ενισχυμένη η Καλαμάτα αύριο με Διαβολίτσι

Αύριο Κυριακή η Καλαμάτα θα υποδεχθεί το Διαβολίτσι ενισχυμένη με τους νεοαποκτηθέντες Βασίλης Αθανασόπουλο και Τάσου Καντούτση που θα είναι για πρώτη φορά στην αποστολή καθώς εκδόθηκαν τα δελτία τους και έχουν τεθεί στην διάθεση των Ελβιο Μάνα και Τάσου Χατζηαγγελή. Αντίθετα, θα λείψουν οι τραυματίες Κουντάνης, Κουκούτσης, Γεωργιόπουλος ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Μπεγέτη. Στόχος των «μελανόλευκων» είναι μόνο η νίκη ώστε να συνεχίσουν την προσπάθεια να ανέβουν στην κορυφή. 

Το Διαβολίτσι είναι μια από τις αήττητες ομάδες της Α' τοπικής καθώς μετρά 2 νίκες και 2 ισοπαλίες στα τέσσερα πρώτα ματς. Το συγκρότημα του Μιχάλη Φασουλή μάλιστα έχει - μαζί μετον Μιλτιάδη - την καλύτερη άμυνα αφού έχει δεχθεί μόλις δύο τέρματα. Στο γήπεδο του Μεσσηνιακού θα πάει ως αουτσάιντερ με στόχο να διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορεί από το ματς. 

Η Αναγέννηση υποδέχεται στο Στάδιο την Κυπαρισσία

Η Αναγέννηση του Αντώνη Μαυρέα θα υποδεχθεί πάνοπλη σήμερα στο Δημοτικό Στάδιο την Κυπαρισσία του Τάκη Παναγόπουλου σε ένα ματς που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Οι Καλαματιανοί προέρχονται από 3 σερί νίκες και είναι στην 3η θέση ενώ η Κυπαρισσία βρίσκεται στην 2η θέση της βαθμολογίας, μαζί με την Καλαμάτα και είναι αήττητη.

Ο Ολυμπιακός Καλαμάτας θα αντιμετωπίσει στο γήπεδο «Γ. Λουκαρέας» τον Πανθουριακό. Από δύο νίκες προέρχονται οι «ερυθρόλευκοι» του Αγγελου Σπάλα που επιπλέον τις προηγούμενες μέρες απέκτησαν τον Στέλιο Ηλιόπουλο. Επιστρέφει ο Λυμπερόπουλος και θα λείψουν μόνο οι τραυματίες Αργάνης και Αλεξανδρόπουλος. 

Ο Πανθουριακός προέρχεται από την εντός έδρας ήττα από τον Μιλτιάδη. Ήταν η δεύτερη ήττα για το συγκρότημα του Γιώργου Αργυρόπουλου που θέλει άμεση επιστροφή στις νίκες. Το ευχάριστο είναι ότι ο Χελάς εξέτισε την ποινή των 4 αγωνιστικών και επιστρέφει, ενώ είναι αμφίβολη η συμμετοχή του τραυματία Μουστάκα

Ενδιαφέρον παιχνίδι θα γίνει στις 6.30 μ.μ. στο γήπεδο «Π. Μπαχράμης» ανάμεσα στον ΑΟ Φαραί και την ΑΕ Αβίας. Από τρεις συνεχόμενες ήττες προέρχονται οι Καλαματιανοί, από δύο σερί ήττες έρχεται η ομάδα του Κάμπου σε ένα ματς όπου και οι δύο ομάδες θέλουν να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα. 

Επιστρέφει στη Μεσσήνη ο Πάμισος

Ο Πάμισος επιστρέφει στο Δημοτικό Στάδιο της Μεσσήνης μετά από τρία συνεχόμενα παιχνίδια εκτός έδρας. Με 9 βαθμούς είναι στο γκρουπ των πρωτοπόρων και θέλει να μείνει εκεί με νίκη επί του Απόλλωνα. Ένας μικροτραυματισμός του Αριστομενόπουλου είναι το μοναδικό πρόβλημα γιατον Αλέξη Μαντζούνη. Ο Απόλλωνας ψάχνει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα καθώς μετρά δύο ισοπαλίες και δύο ήττες στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές. 

Ο Αστέρας Αρφαρών την περασμένη Κυριακή πήρε τον πρώτο του βαθμό στο πρωτάθλημα στο Μελιγαλά και αύριο θα στοχεύσει στην πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα. Απέναντι του θα βρει την Ανδρούσα η οποία θα έχει νέο τεχνικό στον πάγκο τον Γιώργο Γρηγορόπουλο, ο οποίος την Τετάρτη αντικατέστησε τον Σπύρο Τσίκινη. 

Στο Μελιγαλά ο τοπικός Εθνικός θα παίξει για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική στην έδρα του. Μετά την ισοπαλία με τα Αρφαρά, αυτή τη φορά θα κυνηγήσει το τρίποντο. Η Εράνη, που θα αγωνιστεί χωρίς τον τιμωρημένο Μιχαλακόπουλο, προέρχεται από τρεις συνεχόμενες νίκες και ψάνχει ένα τρίποντο που θα της δώσει βαθμολογική και ψυχολογική ώθηση για την συνέχεια. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής: 

Σάββατο 

Αναγέννηση Παραλίας - Κυπαρισσία

Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, 3.30 μ.μ.

Αλεξέας, Αδαμόπουλος, Παναγιωτόπουλος

Ολυμπιακός Καλαμάτας - Πανθουριακός

Γήπεδο "Γ. Λουκαρέας", 3.30 μ.μ.

Πλακογιάννης, Ρέκκας, Τσουκάλη

A.O. Φαραί - Αβία

Γήπεδο "Π. Μπαχράμης", 6.30 μ.μ.

Ψηλοπαναγιώτης, Γεωργαντάς, Παλλαδινός

Κυριακή 

Καλαμάτα - Διαβολίτσι

Γήπεδο Μεσσηνιακού, 3.30 μ.μ.

Νικολόπουλος, Μπασιλάρης, Παναγιωτόπουλος

Πάμισος - Απόλλωνας Καλαμάτας

Γήπεδο Μεσσήνης, 3.30 μ.μ.

Τουρλομούσης, Αδαμόπουλος, Καύκας

Μιλτιάδης - Τέλλος Άγρας

Γήπεδο Πύργου Τριφυλίας, 3.30 μ.μ.

Μπλάνας, Σερεμέτης, Γιαννέτσος

Αστέρας Αρφαρών - Ανδρούσα

Γήπεδο Αρφαρών, 3.30 μ.μ.

Καρβούνης, Τσίρμπας, Τσοπανάκης

Εθνικός Μελιγαλά - Εράνη

Γήπεδο Μελιγαλά, 3.30 μ.μ.

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 4 αγώνες)

1. Μιλτιάδης 8-2 12

2. Καλαμάτα 10-3 10

-. Κυπαρισσία 6-3 10

4. Αναγέννηση Παραλίας 8-3 9

-. Πάμισος 10-7 9

6. Διαβολίτσι 6-2 8

7. Ολυμπιακός Καλαμάτας 7-6 6

-. Πανθουριακός 5-4 6

9. Αβία 5-8 4

-. Ανδρούσα 4-6 4

-. Εθνικός Μελιγαλά 3-5 4

12. Α.Ο. Φαραί 5-6 3

13. Απόλλωνας Καλαμάτας 4-6 2

14. Τέλλος Αγρας 6-12 1

-. Εράνη 4-10 1

 

-. Αστέρας Αρφαρών 3-9 1