Κυριακή, 29 Σεπτέμβριος 2013 21:27

Τέλος ο Κακαλέτρης από την "Μαύρη Θύελλα", μετά την ήττα (1-2) από τον ΠΑΟ Βάρδας

Γράφτηκε από τον

Οταν έγινε η κλήρωση του πρωταθλήματος της Γ' εθνικής, ούτε ο πιο απαισιόδοξος φίλαθλος της "Μαύρης Θύελλας" δεν θα περίμενε ότι οι «μελανόλευκοι» θα ξεκινήσουν το πρωτάθλημα με δύο εντός έδρας ήττες! Και αν την προηγούμενη εβδομάδα η Βάρδα «έκλεψε» το διπλό με μια ευκαιρία στον Κορδία, η Κόρινθος κατάφερε να αλώσει το Δημοτικό Στάδιο κάνοντας ανατροπή! Η "Μαύρη Θύελλα" προηγήθηκε μόλις στο 9' με ένα ωραίο γκολ του Βασίλη Αθανασόπουλου, όμως στην συνέχεια δεν μπόρεσε να διαχειριστεί το ματς όπως θα έπρεπε.

Δυστοκία, λάθη και κακή ψυχολογία

Δυστοκία στην επίθεση και αβίαστα λάθη στην άμυνα έφεραν το τελικό 1-2 για την Κόρινθο, με μια "Μαύρη Θύελλα" που είχε κακή ψυχολογία και θύμισε την περσινή κακή Καλαμάτα.
Οι απουσίες που είχαν οι Μεσσήνιοι αποτελούν μια δικαιολογία, ωστόσο η όλη εικόνα της ομάδας στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος δεν είναι αυτή που περίμενε ο φίλαθλος κόσμος.
Οι πάνω από 1.000 θεατές που βρέθηκαν χθες στο Στάδιο στήριξαν όσο μπορούσαν, ωστόσο έφυγαν για μια ακόμη φορά απογοητευμένοι.
Tο αποτέλεσμα μάλιστα έφερε αρκετές μουρμούρες στην εξέδρα αλλά και κάποιες αποδοκιμασίες.
Tο αποτέλεσμα ήταν να προκύψει, αργά το βράδυ, διαζύγιο με τον Νίκο Κακαλέτρη!. Ο νεαρός τεχνικός χρεώθηκε το κακό ξεκίνημα της ομάδας και τελικά έλυσε κοινή συναινέσει την συνεργασία του με την διοίκηση. Η σχετική ανακοίνωση της τελευταίας αναφέρει: «Η Διοίκηση της ομάδας ανακοινώνει την αποχώρηση του προπονητή Νίκου Κακαλέτρη από τον πάγκο της ομάδας μας. Του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην προπονητική του καριέρα».
Οιι «μελανόλευκοι» άρχισαν να κάνουν τις πρώτες σκέψεις για τον αντικατάσταση του Κακαλέτρη, ο οποίος είναι πιθανό να γίνει γνωστός ακόμη και σήμερα!

Το φιλμ του αγώνα

9' ΓΚΟΛ 1-0. Ο Καλαντζής ξεκίνησε μια γρήγορη επίθεση, έκοψε στον Καραχάλιο και αυτός έβγαλε με μια την κάθετη πάσα στον Αθανασόπουλο, ο οποίος τρίπλαρε τον Αρχοντάκη και με πλασέ από πλάγια θέση σημάδεψε σωστά και πέτυχε το 1-0.
16' Πρώτη αλλαγή για την Κόρινθο, ο Αμπαδιωτάκης στη θέση του Μανιάτη που δεν μπορεί να συνεχίσει.
23' Πολύ μεγάλη ευκαιρία η Καλαμάτα, ο Τσιμικλής έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Καραχάλιος βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή αλλά η κεφαλιά του ήταν κακή και έστειλε τη μπάλα άουτ.
24' ΓΚΟΛ 1-1 ο Γεωργίεφ. Κάθετη πάσα του Κερμενίδη, ο Γεωργίεφ πρόλαβε την έξοδο του Κολοβούρη και με πλασέ πέτυχε το 1-1. Ο Καραχάλιος έχασε την μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 και στην επόμενη φάση ισοφάρισε η Κόρινθος.
27' Μεγάλη ευκαιρία η Κόρινθος, σουτ του Καφαντάρη που μπήκε μόνος από δεξιά, δύσκολη απόκρουση του Κολοβούρη σε κόρνερ.
32' Πάσα Καλαντζή στον Αθανασόπουλο που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά είχε υποδειχθεί σε θέση οφσάιτ.
47' Σέντρα Γεωργίεφ, λάθος Τσόπελα που έστρωσε τη μπάλα στον Καφαντάρη και αυτός με πλασέ το 1-2.
57' Σουτ Καλαντζή δύσκολη απόκρουσε του Αρχοντάκη σε κόρνερ.
63' Σέντρα Καλαντζή, κεφαλιά Αθανασόπουλου που ήταν μόνος, μπλόκαρε ο Αρχοντάκης αφού η μπάλα πήγε πάνω του.
65' Ο Αθανασόπουλος πέτυχε γκολ με κεφαλιά αλλά είχε υποδειχθεί ξανά σε θέση οφσάιντ.
80' Σουτ του Τσιμικλή ελάχιστα άουτ.
89' Φάουλ του Αντ. Καλογερόπουλου η μπάλα στο κάθετο δοκάρι.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Παπαδόπουλος με βοηθούς τους Παπαδήμα, Τσιρίνη, όλοι από την Αχαΐα.
Την κίτρινη κάρτα είδαν  οι Πούτσης, Καφαντάρης, Ντερτιλής, Αμπαδιωτάκης, Λούβρης, Γεωργίεφ.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κολοβούρης, Τσόπελας (56' Μπελεβέτης), Τριανταφυλλάκης (46' Αντ. Καλογερόπουλος), Καντούτσης (77' Σκαρλάτος), Ντία, Τσιμικλής, Καραχάλιος, Ρήγας, Αθανασόπουλος, Καλαντζής. Πούτσης.
ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Αρχοντάκης, Ντερτιλής, Φίλης, Λούβρης, Τσομπατζίδης, Σπυρόπουλος, Μανιάτης (16' λ.τ. Αμπαδιωτάκης - 70' Νούλας), Τσίτσης, Καφαντάρης, Κερμενίδης (78' Διαμαντόπουλος), Γεωργίεφ.

«Ανεξήγητα τα λάθη μας...»

Στην συνέντευξη Τύπου μετά το ματς ο Νίκος Κακαλέτρης δεν μπορούσε να εξηγήσει τα τραγικά λάθη των παικτών του, λέγοντας ότι πολλοί δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας.
«Για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική δεν ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ξεκινήσαμε με γκολ αλλά κάναμε τραγικά λάθη και βρεθήκαμε να χάνουμε. Στην συνέχεια προσπαθήσαμε ορθόδοξα να σκοράρουμε αλλά δυστυχώς το αποτέλεσμα μετράει. Μας λείπει πολύ ο Οντσβόνγκ. Ενας παίκτης με ποιοτικά χαρακτηριστικά που δεν τα έχει άλλος στην ομάδα. Συνολικά έλειπαν 7-8 έμπειρα παιδιά. Υπάρχει και η κακοδαιμονία με τους τραυματισμούς. Δεν είμαι όμως ευχαριστημένος από τον τρόπο που διαχειριστήκαμε το ματς. Εχουμε κάνει σε δύο ματς τρία ατομικά λάθη και δεχθήκαμε τρία γκολ. Δεν μπορώ να εξηγήσω το γιατί γίνονται τόσο εύκολα λάθη από έμπειρους παίκτες. Ισως κάποιοι δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας. Η ομάδα πάντως είναι καλή. Το ρόστερ είναι καλό όταν όμως είναι πλήρες. Μπορεί να ανακάμψει η ομάδα όταν επιστρέψουν όλοι οι παίκτες».
Ο προπονητής της Κορίνθου Δημήτρης Μαγκαφίνης τόνισε: «Εγινε πολύ καλό ματς με πολύ καλή διαιτησία. Ισοφαρίσαμε γρήγορα και είμαστε τυχεροί που προηγηθήκαμε γρήγορα στο β' μέρος. Πρέπει να διαχειριστούμε σωστά αυτό το αποτέλεσμα».
Ο γκολκίπερ της Κορίνθου Ανδρέας Αρχοντάκης τόνισε: «Το ματς ήταν διαφήμιση για το πρωτάθλημα της Γ' εθνικής. Ευχαριστούμε για την φιλοξενία. Η Καλαμάτα έχει καλή ομάδα και θα πρωταγωνιστήσει».