Σάββατο, 29 Οκτώβριος 2016 10:38

Α' ΤΟΠΙΚΗ: Εκτός έδρας οι πρωτοπόροι - Με Απόλλωνα ο Μιλτιάδης, με Φαραί η Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

Εκτός έδρας δοκιμασίες περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής της Α' τοπικής...

Ο πρωτοπόρος Μιλτιάδης θα φιλοξενηθεί από τον τοπικό Απόλλωνα, ενώ η δεύτερη στην βαθμολογία Καλαμάτα θα παίξει με τον ΑΟ Φαραί στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία. Εκτός έδρας παιχνίδι θα δώσει και ο τρίτος Πάμισος ο οποίος θα πάει στο Διαβολίτσι όπου θα φιλοξενηθεί από την τοπική ομάδα. Η τέταρτη στην βαθμολογία Κυπαρισσία θα φιλοξενήσει τον Αστέρα Αρφαρών με στόχο τη νίκη ώστε να εκμεταλλευτεί τυχόν απώλειες των πρωτοπόρων και να ανέβει ακόμη πιο ψηλά στην βαθμολογία.

Ντεμπούτο στους πάγκους για Μπιζίμη και Τσίκινη

Ο Απόλλωνας αγνοεί τη νίκη στις πέντε πρώτες αγωνιστικές καθώς μετρά 2 ισοπαλίες και 3 ήττες. Την Τρίτη απέκτησε νέο τεχνικό καθώς ο Παναγιώτης Μπιζίμης αντικατέστησε τον Τζίμη Αναστασόπουλο και θα κάνει ντεμπούτο στο σημερινό ματς. Ο Μιλτιάδης θα προσπαθήσει να διευρύνει το νικηφόρο του σερί στο πρωτάθλημα, έχοντας πάντως μια σημαντική απουσία καθώς θα λείψει ο τιμωρημένος Μάριο Μπαρσελό που αποβλήθηκε στο προηγούμενο ματς με τον Τέλλο Άγρα. Ο δεύτερος προπονητής που θα κάνει ντεμπούτο είναι ο Σπύρος Τσίκινης ο οποίος την Τρίτη αντικατέστησε τον Γιώργο Πολυμενέα στον πάγκο του Τέλλου Άγρα. Η ομάδα των Γαργαλιάνων αγνοεί επίσης την νίκη στις πέντε πρώτες αγωνιστικές και στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας θα ψάξει για το πρώτο της τρίποντο. Ο Ολυμπιακός προέρχεται από την ήττα από τον Πανθουριακό ενώ την Τρίτη ενισχύθηκε με την απόκτηση του 18χρονου αμυντικού Δημήτρη Κοστρίβα που έπαιζε στην Ομόνοια. 

Καλαμάτα και Πάμισος θέλουν νίκες πριν το μεταξύ τους ματς

Η Καλαμάτα θα παίξει στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ με τον ΑΟ Φαραί ο οποίος ζήτησε να γίνει στο εν λόγω γήπεδο το ματς και όχι στην φυσική του έδρα, το γήπεδο «Π. Μπαχράμης».

Η "Μαύρη Θύελλα" προέρχεται από τρεις σερί νίκες, έχει ενισχυθεί με τους Αθανασόπουλο, Καντούτση και θέλει μόνο νίκη στην προσπάθεια της να ανέβει στην κορυφή της βαθμολογίας. 

Στο «μελανόλευκο» στρατόπεδο υπάρχουν τα γνωστά προβλήματα τραυματισμών των Κουντάνη, Κουκούτση και Γεωργιόπουλου. Ο ΑΟ Φαραί προέρχεται από την ισοπαλία με την ΑΕ Αβίας και θα ψάξει για την έκπληξη απέναντι στην Καλαμάτα την Κυριακή. Την επόμενη αγωνιστική υπάρχει το ντέρμπι Καλαμάτα - Πάμισος και οι δύο ομάδες θέλουν να πάνε εκεί προερχόμενες από νίκες. Έτσι και ο Πάμισος θα στοχεύσει στο τρίποντο στο εκτός έδρας παιχνίδι με το Διαβολίτσι, παίζοντας χωρίς τον τιμωρημένο Αριστομενόπουλο. Το Διαβολίτσι είναι αήττητο στην έδρα του και θα προσπαθήσει να πάρει ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα. 

Προβάδισμα νίκης για Θουρία, Κυπαρισσία και Αναγέννηση

Η Κυπαρισσία θα υποδεχθεί τον Αστέρα Αρφαρών ενισχυμένη με τον Ντιοπ που αποθεραπεύθηκε και θεωρητικά θα έχει τον πρώτο λόγο για το τρίποντο απέναντι στην ομάδα των Αρφαρών που δεν έχει γευθεί ακόμη τη χαρά της νίκης στο πρωτάθλημα. Προβάδισμα νίκης έχει και ο Πανθουριακός που μετά το εντυπωσιακό 5-1 επί του Ολυμπιακού θα υποδεχθεί τον Εθνικό Μελιγαλά που έχει κάνει μέτριο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Η ΑΕ Αβίας θα φιλοξενήσει την Αναγέννηση η οποία είναι στην 5η θέση με 10 βαθμούς και θέλει τη νίκη για να μην απομακρυνθεί από το γκρουπ των πρωτοπόρων. Η Ανδρούσα θα υποδεχθεί χωρίς τον τιμωρημένο Νίκο Κατσίποδα την Εράνη σε ένα ματς που αναμένεται ιδιαίτερα αμφίρροπο. Οι γηπεδούχοι θέλουν να πετύχουν την πρώτη νίκη στην έδρα τους ενώ η Εράνη, μετά την ισοπαλία στο Μελιγαλά, θα προσπαθήσει να πάριε ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα μακριά από τα Φιλιατρά. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής: 

Σάββατο 

Αβία - Αναγέννηση Παραλίας

Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ, 3.30 μ.μ.

Πλακογιάννης, Αδαμόπουλος, Καρβούνης

Απόλλωνας Καλαμάτας - Μιλτιάδης

Γήπεδο "Γ. Λουκαρέας", 3.30 μ.μ.

Αλεξέας, Τσουκάλη, Παναγιωτόπουλος

Πανθουριακός - Εθνικός Μελιγαλά

Γήπεδο Ασπροχώματος, 3.30 μ.μ.

Λάμιας, Γιαννέτσος, Τσίρμπας

Κυριακή 

Α.Ο. Φαραί - Καλαμάτα

Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ, 3 μ.μ.

Αλεξέας, Παναγιωτόπουλος, Τσουκάλη

Διαβολίτσι - Πάμισος

Γήπεδο Διαβολιτσίου, 3 μ.μ.

Νίκας, Ταβουλαρέας, Τσίρμπας

Κυπαρισσία - Αστέρας Αρφαρών

Γήπεδο Κυπαρισσίας, 3 μ.μ.

Τουρλομούσης, Τσακόπουλος, Καυκάς

Τέλλος Αγρας - Ολυμπιακός Καλαμάτας

Γήπεδο Γαργαλιάνων, 3 μ.μ.

Ψηλοπαναγιώτης, Βρυώνης, Αντωνόπουλος

Ανδρούσα - Εράνη

Γήπεδο Ανδρούσας, 3 μ.μ.

Νικολόπουλος, Γιαννέτσος, Σταύρου

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 5 αγώνες)

1. Μιλτιάδης 11-3 15

2. Καλαμάτα 13-3 13

3. Πάμισος 15-8 12

4. Κυπαρισσία 7-4 11

5. Αναγέννηση Παραλίας 9-4 10

6. Πανθουριακός 10-5 9

7. Διαβολίτσι 6-5 8

8. Ολυμπιακός Καλαμάτας 8-11 6

9. Αβία 7-10 5

-. Ανδρούσα 5-7 5

-. Εθνικός Μελιγαλά 3-5 5

12. Α.Ο. Φαραί 7-8 4

13. Απόλλωνας Καλαμάτας 5-11 2

-. Εράνη 4-10 2

-. Αστέρας Αρφαρών 4-10 2

 

16. Τέλλος Αγρας 7-15 1