Τρίτη, 01 Νοέμβριος 2016 18:34

Τα έσοδα ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης απ' το Europa League

Γράφτηκε από τον
Τα έσοδα ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης απ' το Europa League

H UEFA ανακοίνωσε αναλυτικά τα έσοδα των ομάδων που συμμετείχαν στο Europa League τη σεζόν 2015/16. Δείτε πόσα χρήματα "καρπώθηκαν" ο ΠΑΟΚ κι ο Αστέρας Τρίπολης απ' την παρουσία τους στη δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση.

Την περσινή σεζόν ο ΠΑΟΚ κι ο Αστέρας Τρίπολης ήταν οι μοναδικοί εκπρόσωποί μας στους ομίλους του Europa League. Ο "Δικέφαλος" χρειάστηκε να περάσει από τρεις προκριματικούς γύρους μέχρι να φτάσει στον... πολυπόθητο στόχο, ενώ οι Αρκάδες μπήκαν απευθείας στους ομίλους, αφού είχαν το "καλό" εισιτήριο μέσω των πλέι οφ της Super League.

Παρ' όλα αυτά, οι δύο ελληνικές ομάδες αποκλείστηκαν στη φάση των ομίλων, καθώς κατέλαβαν την 3η θέση. Ο ΠΑΟΚ τερμάτισε πίσω απ' τις Κράσνονταρ και Ντόρτμουντ, ενώ ο Αστέρας είδε την πλάτη των Σάλκε και Σπάρτα Πράγας.

Την Τρίτη (01/11) η UEFA ανακοίνωσε τα έσοδα των ομάδων κατά την περσινή χρονιά στη δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση, με τον ΠΑΟΚ να "καρπώνεται" 5.512.439 ευρώ απ' την παρουσία του, ενώ οι Αρκάδες πήραν 5.152.439 ευρώ. Συνολικά, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία μοίρασε το ποσό των 411.155.000 ευρώ στις 56 ομάδες που συμμετείχαν στη διοργάνωση. Παράλληλα, ο Ολυμπιακός πήρε 1.074.783 ευρώ, καθώς συμμετείχε στη φάση των "32", όπου κι αποκλείστηκε απ' την Άντερλεχτ.

Πηγή: sport24.gr