Πέμπτη, 03 Νοέμβριος 2016 13:34

Και τώρα τι θα γίνουμε χωρίς μεταγραφές;

Γράφτηκε από τον

Δανείζομαι έναν στίχο από ένα πολύ γνωστό ποίημα του Κωνσταντίνου Καβάφη για να αποτυπώσω το... αλαλούμ των μεταγραφών με τις... ευλογίες της ΕΠΟ.

Η μεταγραφική περίοδο λοιπόν τελείωσε την Δευτέρα μετά από τέσσερις μήνες που διήρκεσε (από αρχές Ιουλίου μέχρι τέλος Οκτωβρίου), όμως μην στεναχωριέστε τον Γενάρη υπάρχουν και πάλι... ψώνια. 

Και γιατί δεν καθιερώνει η ΕΠΟ, μαζί με τις κατά τόπου Ενωσεις, η μεταγραφική περίοδος να διαρκεί όλο τον χρόνο (όπως το NBA) και οι ερασιτεχνικές ομάδες να παίρνουν και να δίνουν παίκτες όποτε το θελήσουν; Αλλωστε με το μεταγραφικό παζάρι όλοι είμαστε ευτυχισμένοι... Η ΕΠΟ και οι ΕΠΣ παίρνουν τα παράβολα από τις μεταγραφές, οι ποδοσφαιριστές αλλάζουν τις ομάδες σαν τα... πουκάμισα, τα σωματεία διορθώνουν ακόμη και τέλη Οκτωβρίου τα λάθη του καλοκαιριού, οι παράγοντες καλύπτουν την ματαιοδοξία τους, οι δημοσιογράφοι έχουμε ειδήσεις και γράφουμε και οι φίλαθλοι δεν... πλήττουν. Γιατί λοιπόν να ολοκληρώνεται η μεταγραφική περίοδος τέλος Οκτωβρίου και να μην είναι όλη τη σεζόν; Τέρμα η πλάκα... Ολο αυτό το νταβαντούρι με τις μεταγραφές δείχνει πως το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Δεν είναι δυνατόν να επιτρέπεται να αποχωρεί παίκτης από μια ομάδα τον Σεπτέμβρη ή τον Οκτώβρη. Δηλαδή πάει μια ομάδα δίνει σε έναν ποδοσφαιριστή περισσότερα χρήματα, αυτός βρίσκει μια πρόφαση και ζητά το δελτίο του από την ομάδα που μεταγράφηκε το καλοκαίρι και αυτή τον παραχωρεί. 

Ετσι όμως σαν ΕΠΟ δεν επιβραβεύεις τις νοικοκυρεμένες ομάδες και αυτές που έχουν ένα πλάνο... Απεναντίας στηρίζεις τον αθέμιτο ανταγωνισμό στα τοπικά πρωταθλήματα και αλλοιώνεις την εξέλιξή τους. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο έχει χάσει το νόημα ύπαρξής του εδώ και πολλά χρόνια και ούτε η οικονομική κρίση δεν φαίνεται πως μας έβαλε μυαλό!  

 

Δυστυχώς και στραβός είναι ο γιαλός και στραβά αρμενίζουμε...