Σάββατο, 12 Νοέμβριος 2016 11:31

Α' ΤΟΠΙΚΗ: Κόντρες πρωτοπόρων σε Κορδία, Μεσσήνη και Κυπαρισσία

Γράφτηκε από τον

Τρία παιχνίδια που μπορούν να διαφοροποιήσουν την κατάσταση στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα της Α' τοπικής περιλαμβάνει η 8η αγωνιστική.

Οι έξι πρώτες ομάδες της βαθμολογίας θα παίξουν μεταξύ τους, σε τρία ματς που αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η εκ των πρωτοπόρων Καλαμάτα (19 β.) θα παίξει εκτός έδρας με την τρίτη στην βαθμολογία Αναγέννηση (16 β.). Ο συγκάτοικος της Καλαμάτας στην κορυφή Μιλτιάδης (19 β.) θα φιλοξενηθεί από τον Πάμισο (13 β.) στην Μεσσήνη. Επιπλέον, η Κυπαρισσία (14 β.) θα υποδεχθεί τον Πανθουριακό (15 β.).

Τρία ματς σήμερα, ξεχωρίζει το Αναγέννηση - Καλαμάτα

Το ματς της Αναγέννησης με την Καλαμάτα ξεχωρίζει από τα σημερινά τρία παιχνίδια. 

Η Αναγέννηση είναι σε καλή κατάσταση καθώς προέρχεται από δύο σερί νίκες ενώ αγνοεί την ήττα από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Σήμερα θα παίξει χωρίς τον τραυματία Μπαλαλά, ενώ οι υπόλοιποι παίκτες θα είναι στην διάθεση του Αντώνη Μαυρέα.

Η Καλαμάτα την περασμένη αγωνιστική ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας και φιλοδοξεί να μείνει εκεί μέχρι το τέλος. Θα παίξει για τρίτη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ (όπου είχε νικήσει Αβία και Φαραί) με στόχο να πάρει μια ακόμη νίκη. Οι γνωστοί τραυματίες Κουντάνης, Κουκούτσης και Γεωργιόπουλος δεν θα είναι στην διάθεση των Μάνα και Χατζηαγγελή. 

Ο Τέλλος Αγρας προέρχεται από την ήττα στο Μελιγαλά και θέλει μόνο νίκη στην έδρα του, σε ένα ματς που θα απουσιάσει μόνο ο Παπανδρεόπουλος που παραμένει τραυματίας. Η Ανδρούσα προέρχεται από αρνητικά αποτελέσματα και φιλοδοξεί να πάρει βαθμό ή βαθμούς στους Γαργαλιάνους, όπου θα κάνει ντεμπούτο στον πάγκο της ο Στάθης Βανικιώτης. 

Εντονο βαθμολογικό ενδιαφέρον έχει το ματς που θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ. στο γήπεδο «Π. Μπαχράμης» ανάμεσα στον ΑΟ Φαραί και τον Αστέρα Αρφαρών με τις δύο ομάδες να βρίσκονται χαμηλά στη βαθμολογία. Οι Καλαματιανοί, που θα παίξουν χωρίς απουσίες, αγνοούν την νίκη από την πρεμιέρα και θέλουν οπωσδήποτε το τρίποντο ενώ ο Αστέρας την περασμένη αγωνιστική πέτυχε την πρώτη του νίκη απέναντι στην Αβία και ψάχνει ένα θετικό αποτέλεσμα και εκτός έδρας. 

Ντέρμπι σε Μεσσήνη και Κυπαρισσία

Τα δύο ντέρμπι σε Μεσσήνη και Κυπαρισσία κλέβουν την παράσταση από το αυριανό πρόγραμμα.

Ο Πάμισος έμεινε χωρίς νίκη στα δύο τελευταία παιχνίδια του και θέλει το τρίποντο κόντρα στον Μιλτιάδη, σε ένα ματς που οι «πράσινοι» θα παίξουν χωρίς απουσίες. Ο Μιλτιάδης είχε την πρώτη του βαθμολογική απώλεια την περασμένη Κυριακή απέναντι στο Διαβολίτσι και πλέον απέκτησε… συγκάτοικο στην κορυφή την Καλαμάτα. Εχει μπροστά του δύο εκτός έδρας παιχνίδια με Πάμισο και Καλαμάτα τα οποία θα αποτελέσουν πολύ δυνατά τεστ για την ομάδα του Πύργου Τριφυλίας που αύριο θα παίξει πλήρης καθώς είναι πανέτοιμος και ο Θανάσης Γεωργιόπουλος.

Στην Κυπαρισσία ο τοπικός ΑΟΚ θέλει να επιστρέψει στις νίκες μετά την ήττα της περασμένης Κυριακής στα Φιλιατρά. Χωρίς προβλήματα θα παίξει η ομάδα του Τάκη Παναγόπουλου ενώ ο Πανθουριακός θα προσπαθήσει να δώσει συνέχεια στο νικηφόρο σερί των τριών τελευταίων αγώνων του. Θα απουσιάσει ο τραυματίας Καραγιάννης και ο ανέτοιμος Κάνιστρας. 

Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στις 18 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Μεσσηνίας, όταν ο Πανθουριακός είχε νικήσει με 1-0 στην Κυπαρισσία στην παράταση. 

Παιχνίδια με βαθμολογικό ενδιαφέρον

Βαθμολογικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα υπόλοιπα τρία ματς που θα διεξαχθούν αύριο. 

Η Α.Ε. Αβίας θα υποδεχθεί την Εράνη. Η ομάδα του Κάμπου, που δεν έχει αγωνιστικά προβλήματα, προέρχεται από δύο σερί ήττες με Αναγέννηση και Αστέρα Αρφαρών και θα επιδιώξει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα. Δύο συνεχόμενες νίκες μετρά η Εράνη που είναι σε ανοδική πορεία και θα πάει με ανεβασμένη ψυχολογία στο ματς με την ΑΕ Αβίας. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Κώτσα και Πέππα λόγω τραυματισμών.

Το Διαβολίτσι την περασμένη Κυριακή έγινε η πρώτη ομάδα που πήρε βαθμό από τον Μιλτιάδη και μάλιστα εκτός έδρας, στον ντεμπούτο του Κώστα Λαμπρόπουλου στον πάγκο. Αύριο θα ψάξει για μια ακόμη νίκη στην έδρα της, όπου είναι αήττητη μέχρι τώρα. Ο Ολυμπιακός προέρχεται από τρεις συνεχόμενες ήττες και θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα. 

Ο Απόλλωνας την περασμένη αγωνιστική πήρε το πρώτο του τρίποντο κόντρα στον Ολυμπιακό και θα πάει με καλή ψυχολογία στο ματς με τον Εθνικό. Από τρίποντο προέρχεται και η ομάδα του Μελιγαλά που μετά το εντυπωσιακό 4-1 επί του Τέλλου Άγρα, κόντρα στον Απόλλωνα θα αναζητήσει τους πρώτους της φετινούς βαθμούς εκτός έδρας. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 

Αναγέννηση Παραλίας- Καλαμάτα

Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ, 3 μ.μ.

Ψηλοπαναγιώτης, Αθανασοπούλου, Αδαμόπουλος 

Τέλλος Αγρας - Ανδρούσα

Γήπεδο Γαργαλιάνων, 3 μ.μ.

Καρβούνης, Βρυώνης, Τσίρμπας 

Α.Ο. Φαραί - Αστέρας Αρφαρών

Γήπεδο "Π. Μπαχράμης", 6 μ.μ.

Μπλάνας, Λάμιας, Αδαμόπουλος 

 

Κυριακή 

Πάμισος - Μιλτιάδης

Γήπεδο Μεσσήνης, 3 μ.μ.

Αλεξέας, Τσίρμπας, Τσουκάλη 

Διαβολίτσι - Ολυμπιακός Καλαμάτας

Γήπεδο Διαβολιτσίου, 3 μ.μ.

Μπλάνας, Λάμιας, Γιαννέτσος 

Α.Ε. Αβίας - Εράνη

Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ, 3 μ.μ.

Ψηλοπαναγιώτης, Αθανασοπούλου, Γεωργαντάς 

Απόλλωνας Καλαμάτας - Εθνικός Μελιγαλά

Γήπεδο "Γ. Λουκαρέας", 3 μ.μ.

Σερεμέτης, Παναγιωτόπουλος, Κασκάνης

Κυπαρισσία - Πανθουριακός

Γήπεδο Κυπαρισσίας, 3 μ.μ.

Πλακογιάννης, Αδαμόπουλος, Μπασιλάρης 

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 7 αγώνες)

1. Καλαμάτα 16-4 19

-.  Μιλτιάδης 14-4 19

3. Αναγέννηση Παραλίας 12-4 16

4. Πανθουριακός 16-5 15

5. Κυπαρισσία 9-5 14

6. Πάμισος 16-10 13

7. Διαβολίτσι 8-7 10

8. Εθνικός Μελιγαλά 7-9 8

-. Εράνη 7-11 8

10. Ολυμπιακός Καλαμάτας 8-13 6

11. Αστέρας Αρφαρών 7-12 5

-. Ανδρούσα 6-12 5

-. Αβία 7-14 5

-. Απόλλωνας Καλαμάτας 6-13 5

15. Α.Ο. Φαραί 8-12 4

 

-. Τέλλος Αγρας 9-19 4