Σάββατο, 10 Δεκέμβριος 2016 10:22

Α' ΤΟΠΙΚΗ: Μεγάλα ματς σε Φιλιατρά και Μεσσήνη

Γράφτηκε από τον

Δύσκολη έξοδο στα Φιλιατρά περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής της Α' τοπικής για την πρωτοπόρο "Μαύρη Θύελλα".

Οι «μελανόλευκοι» θα φιλοξενηθούν στα Φιλιατρά από την Εράνη η οποία φέτος πραγματοποιεί μεν μέτρια πορεία στο πρωτάθλημα, ωστόσο δεν παύει να είναι μια από τις παραδοσιακά μεγάλες δυνάμεις του Νομού. 

Μεγάλο ματς θα γίνει και στην Μεσσήνη όπου ο Πάμισος θα υποδεχθεί την Κυπαρισσία, σε ένα ματς που σε πολλές περιπτώσεις τα προηγούμενα χρόνια έκρινε τον τίτλο. 

Η δεύτερη στην βαθμολογία Αναγέννηση θα υποδεχθεί τον Τέλλο Άγρα ενώ ο Πανθουριακός θα παίξει εκτός έδρας με τον ουραγό Αστέρα Αρφαρών. 

Τέσσερα παιχνίδια σήμερα

O Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τον Εθνικό Μελιγαλά με τους «ερυθρόλευκους» να προέρχονται από την ήττα στο 89' από την πρωτοπόρο Καλαμάτα. Οι γηπεδούχοι θα παίξουν για πρώτη φορά χωρίς τον έμπειρο μέσο Δημήτρη Σώκαλη που μόλις χθες έλυσε την συνεργασία του με την ομάδα, θέλουν τη νίκη για να βελτιώσουν τη θέση τους και να απομακρυνθούν και άλλο από τις επικίνδυνες θέσεις ωστόσο θα έχουν δύσκολο έργο μιας και ο Εθνικός είναι πολύ φορμαρισμένος. Η ομάδα του Μελιγαλά έχει 3 νίκες και 2 ισοπαλίες στα πέντε τελευταία ματς και ήδη έχει ανέβει στην 7η θέση της βαθμολογίας. 

Ο Μιλτιάδης, μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημα με τις έξι σερί νίκες, τώρα παραμένει πέντε αγωνιστικές χωρίς νίκη. Στο εντός έδρας παιχνίδι με την Ανδρούσα θα προσπαθήσει να επιστρέψει στις νίκες και να διατηρηθεί ψηλά στην βαθμολογία. Η Ανδρούσα προέρχεται από την εντός έδρας ήττα από τον Πάμισο και θα παίξει κόντρα στο Μιλτιάδη χωρίς τους τιμωρημένους Γεωργιόπουλο και Πιχιγιόνι. 

Η Αναγέννηση θα υποδεχθεί τον Τέλλο Άγρα και θέλει να επιστρέψει στις νίκες και να μείνει στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Η ομάδα των Γαργαλιάνων παραμένει χαμηλά στην βαθμολογία και θα ψάξει για βαθμό ή βαθμούς και σε αυτό το ματς, που πάντως έχει υψηλό συντελεστή δυσκολίας. 

Το σημερινό πρόγραμμα θα ολοκληρώσει η συνάντηση του ΑΟ Φαραί με τον Απόλλωνα που θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ. στο γήπεδο «Π. Μπαχράμης». Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στην 8η θέση κάτι που από μόνο του δείχνει το πόσο αμφίρροπο αναμένεται το παιχνίδι. Από την ισοπαλία στους Γαργαλιάνους προέρχεται ο ΑΟ Φαραί ενώ ο Απόλλωνας πήρε ανάσα μετά τις δύο συνεχόμενες νίκες που πέτυχε στην έδρα του με Κυπαρισσία και Αβία. Σήμερα πάντως θα παίξει χωρίς τους τιμωρημένους Κούτρη και Γ. Παπαγεωργίου. 

Ντέρμπι σε Φιλιατρά και Μεσσήνη

Η Εράνη προέρχεται από την εντός έδρας νίκη επί του Αστέρα Αρφαρών και κόντρα στην Καλαμάτα θα ψάξει για ένα μεγάλο αποτέλεσμα. Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους την περασμένη Κυριακή απέκτησαν προβάδισμα 6 βαθμών από την δεύτερη Αναγέννηση και θέλουν μια ακόμη νίκη ώστε να διατηρήσουν ή και να αυξήσουν τη διαφορά από τους διώκτες τους και να κάνουν ένα ακόμη βήμα για τον τίτλο. 

Στο παλιό γήπεδο το ματς

Το ματς της Εράνης με την Καλαμάτα δεν θα γίνει στο νέο Στάδιο των Φιλιατρών αλλά στο παλιό γήπεδο των Φιλιατρών. Και αυτό για να προφυλαχθεί το γήπεδο εν όψει του αγώνα της Δευτέρας, όταν θα παίξει η Εράνη με την ομάδα του ΠΣΑΠ για φιλανθρωπικό σκοπό.

Στη Μεσσήνη ο Πάμισος θέλει τη νίκη κόντρα στην Κυπαρισσία ώστε να μείνει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Τρεις βαθμούς πίσω από τους «πράσινους» βρίσκεται η Τριφυλιακή ομάδα που δεν θέλει να απομακρυνθεί και άλλο από το γκρουπ των πρωτοπόρων. Στα αξιοσημείωτα ότι ο προπονητής του Παμίσου Αλέξης Μαντζούνης θα βρεθεί αντίπαλος για πρώτη φορά με την Κυπαρισσία, με την οποία κατέκτησε αήττητος τον τίτλο πριν από δύο χρόνια.

Ο ουραγός Αστέρας Αρφαρών θα υποδεχθεί τον Πανθουριακό ο οποίος είναι το φαβορί της αναμέτρησης και θέλει να επιστρέψει στις νίκες μετά την ισοπαλία με την Αναγέννηση.

Στο Διαβολίτσι θα παίξουν δύο ομάδες που αγνοούν πολύ καιρό τη νίκη. Η τοπική ομάδα είναι χωρίς νίκη 7 αγωνιστικές αλλά και πρώτη στις ισοπαλίες με έξι! Η Αβία είναι χωρίς νίκη από την πρεμιέρα και πλέον βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας. 

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

 

Σάββατο  

Ολυμπιακός Καλαμάτας - Εθνικός Μελιγαλά

Γήπεδο ΚΤΕΛ, "Γ. Λουκαρέας", 3 μ.μ.

Ψηλοπαναγιώτης, Κασκάνης, Βρυώνης

Μιλτιάδης - Ανδρούσα

Γήπεδο Πύργου, 3 μ.μ.

Αλεξέας, Γιαννέτσος, Τσίρμπας

Αναγέννηση Παραλίας - Τέλλος Άγρας

Αθλητικό κέντρο ΕΠΣΜ, 3 μ.μ.

Νίκας, Αθανασοπούλου, Σ. Τσαούση

Α.Ο. Φαραί - Απόλλωνας Καλαμάτας

Γήπεδο "Π. Μπαχράμης", 6 μ.μ.

Πλακογιάννης, Γεωργαντας, Κασκάνης

 

Κυριακή 

Εράνη - Καλαμάτα

Γήπεδο Φιλιατρών, 3 μ.μ.

Αλεξέας, Σερεμέτης, Τσοπανάκης

Αστέρας Αρφαρών - Πανθουριακός

Γήπεδο Αρφαρών, 3 μ.μ.

Λάμιας, Αθανασοπούλου, Μαντάς

Πάμισος - Κυπαρισσία

Δημοτικό στάδιο Μεσσήνης, 3 μ.μ.

Πλακογιάννης, Ρέκκας, Τσουκάλη

Α.Ο. Διαβολιτσίου - Α.Ε. Αβίας

Γήπεδο Διαβολιτσίου, 3 μ.μ.

Νικολόπουλος, Τσίρμπας, Μπασιλάρης

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 11 αγώνες)

1. Καλαμάτα 24-6 29

2. Αναγέννηση Παραλίας 20-9 23

3. Πάμισος 26-13 21

-. Πανθουριακός 23-9 21

-. Μιλτιάδης 17-13 21

6. Κυπαρισσία 14-11 18

7. Εθνικός Μελιγαλά 13-12 16

8. Α.Ο. Φαραί 16-15 12

-. Διαβολίτσι 10-13 12

-. Απόλλωνας Καλαμάτας 10-16 12

-. Εράνη 11-17 12

12. Ολυμπιακός Καλαμάτας 13-17 11

13. Ανδρούσα 7-14 10

14. Τέλλος Αγρας 13-23 9

15. Αβία 10-21 7

16. Αστέρας Αρφαρών 10-26 5

 

Δύο νίκες η Καλαμάτα τη σεζόν 2010-2011

Εράνη και Καλαμάτα συναντήθηκαν για τελευταία φορά τη σεζόν 2010-2011 στο πλαίσιο της Δ' εθνικής. Η Καλαμάτα, που εκείνη τη χρονιά πήρε εύκολα τον τίτλο έχοντας και πάλι στον πάγκο τον Ελβιο Μάνα, είχε πετύχει δύο νίκες απέναντι στους Φιλιατρινούς, με 3-0 στον πρώτο γύρο στην Καλαμάτα και με 1-0 στο δεύτερο γύρο στα Φιλιατρά. 

Ξεχωριστά ντέρμπι στη Μεσσήνη

Τα ντέρμπι Πάμισος - Κυπαρισσία είχαν ξεχωριστό χρώμα τα προηγούμενα τρία χρόνια αφού οι δύο ομάδες ήταν από τους διεκδικητές του τίτλου. Στη Μεσσήνη ο Πάμισος νίκησε 1-0 δύο αγωνιστικές πριν το τέλος της σεζόν 2013-2014 όταν και πήρε τον τίτλο αλλά δεν τα κατάφερε στα μπαράζ ανόδου. Το 2014-2015 οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 στη Μεσσήνη, τη χρονιά που η Κυπαρισσία πήρε τον τίτλο, για να χάσει επίσης την άνοδο στην Γ' εθνική στα μπαράζ. Πέρυσι οι δύο ομάδες έφεραν 1-1 στη Μεσσήνη στον πρώτο γύρο, σε ένα σημείο που και οι δύο ήταν ψηλά στην βαθμολογία. Στα αντίστοιχα ματς που έχουν γίνει αυτά τα χρόνια στην Κυπαρισσία, η Τριφυλιακή ομάδα είχε τον πρώτο λόγο καθώς νίκησε με 4-1 το 2013-2014, με 3-2 το 2014-2015 και με 2-0 πέρυσι.