Σάββατο, 17 Δεκέμβριος 2016 13:06

Η ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ: Μετά το… κραχ τι;

Γράφτηκε από τον
Η ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ: Μετά το… κραχ τι;

Σε μία εντελώς ανύποπτη χρονική στιγμή ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε πριν μερικές ημέρες την αποχώρησή του από την ΑΕ Σπάρτης αφήνοντας ουσιαστικά στη μέση τα μεγαλόπνοα σχέδιά του για την ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του.

Το πλάνο του Λάκωνα ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για την ποδοσφαιρική Σπάρτη έφτανε πολύ ψηλά, μέχρι τη Σούπερ Λιγκ αλλά χωρίς αυτόν στο τιμόνι και βέβαια δίχως τη χρηματοδότησή του η συμμετοχή στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου μοιάζει με ουτοπία.

Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει η ίδια η ανακοίνωση με την οποία γνωστοποίησε δημόσια τις προθέσεις του να εγκαταλείψει το… καράβι. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κατηγορεί τους Λάκωνες για ποδοσφαιρικό… γενιτσαρισμό, επειδή ορισμένοι εξ’ αυτών δεν είδαν με καλό μάτι την κατά μέτωπο επίθεση κατά του Ολυμπιακού. Ακόμα κι αν ορισμένοι γύρισαν, πράγματι, πίσω τα εισιτήρια διαρκείας που είχαν αγοράσει το περασμένο καλοκαίρι, είναι δεδομένο πως δεν αποτελούν τη μεγάλη πλειοψηφία. Δυστυχώς, όμως, στην προκειμένη περίπτωση μαζί με τα… ξερά θα καούν και τα χλωρά.

«Για περισσότερο από 30 χρόνια, η οικογένεια μου και εγώ προσωπικά είναι ευρέως γνωστό ότι έχουμε επενδύσει στον Παναθηναϊκό τόσο υλικά όσο και ψυχικά, χωρίς να υπολογίζουμε κανένα κόστος. Οι τίτλοι του Παναθηναϊκού όλα αυτά τα χρόνια στηρίχθηκαν στο τρίπτυχο Διοίκηση-Ομάδα-Κόσμος, το οποίο και ήταν πάντα μια γροθιά. Όταν αποφάσισα να ασχοληθώ με τη Σπάρτη, ξεκαθάρισα από την πρώτη στιγμή προς όλους, ότι ο Παναθηναϊκός ήταν, είναι και θα είναι προτεραιότητα μου. Και ως Παναθηναϊκός δεν ανέχομαι την αδικία.

Επειδή θεωρώ την αχαριστία «ποινικό αδίκημα», δεν μου μένει άλλη επιλογή από το να αποχωρήσω από τα δρώμενα της ΑΕ Σπάρτης. Δυστυχώς ο κόσμος της Σπάρτης, δεν σεβάστηκε, ούτε καν εκτίμησε θα έλεγα, ότι με προσωπικές θυσίες η ομάδα ανέβηκε έπειτα από 31 χρόνια στη Football League. Κι εγώ γι’αυτό είμαι πραγματικά περήφανος. Όλοι άλλωστε θυμόμαστε ποια ήταν η πορεία της Σπάρτης στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία 30 χρόνια…

Σε συνεννόηση με τους παράγοντες της ΑΕ Σπάρτης λάβαμε την απόφαση οι μετοχές της ομάδας να προσφερθούν δωρεάν σε όποιον επιθυμεί να τις αποκτήσει. Στην περίπτωση που δεν υπάρξει ενδιαφερόμενος, στο τέλος της σεζόν θα ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση αποχώρησης του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Η επόμενη μέρα χωρίς τον ισχυρό οικονομικό και διοικητικό παράγοντα είναι εξαιρετικά δύσκολη για την ΑΕ Σπάρτης που πριν ο βενιαμίν της οικογένειας Γιαννακόπουλου δεν βγει μπροστά, βολόδερνε σε ερασιτεχνικές κατηγορίες. Ακόμα και τις εποχές που ο ίδιος έβαζε χρήματα, αλλά τα νήματα κινούσαν κάποιοι άλλοι συντοπίτες του, οι άνοδοι δεν έρχονταν, συνεπώς ένα τέτοιο μοντέλο δύσκολα θα περπατήσει στο μέλλον.

Πρώτο επαγγελματικό γκολ για τον Μιχάλη Μπαστακό 

Tο πρώτο του γκολ σε επαγγελματική ποδοσφαιρική διοργάνωση πέτυχε την περασμένη Τετάρτη ο Καλαματιανός Μιχάλης Μπαστακός και μοιάζει έτοιμος να… ανοίξει τα φτερά του μέσα στο 2017.

 Ο 20χρονος άσος σκόραρε το δεύτερο τέρμα του Ατρόμητου στο νικηφόρο 0-3 επί του Πανθρακικού στην Κομοτηνή για το Κύπελλο Ελλάδος, αρπάζοντας απ’ τα μαλλιά την (καθυστερημένη) ευκαιρία που πήρε επιτέλους από τον προπονητή του Γιώργο Κορακάκη.

Σε μία ομάδα που ενδιαφέρεται πραγματικά για την ανάδειξη νεαρών ποδοσφαιριστών, ο υψηλόσωμος  (1,92) μεσοεπιθετικός περιμένει καρτερικά από πέρυσι την ευκαιρία να δείξει τα προσόντα του και όπως φαίνεται η επόμενη δεν θα αργήσει.

Με σωματικά προσόντα που θυμίζουν Φαν Μπάστεν, εξαιρετική τεχνική και τελειώματα των φάσεων που δεν διαθέτουν πολλοί στην ηλικία του, φαντάζει ως το next big thing του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου.

Το ακόμα πιο ενδιαφέρον στην περίπτωσή του είναι ότι μετά από 4 ολόκληρα χρόνια στην Αθήνα, μακριά από την οικογένειά του, έχει μπει για τα καλά στη λογική του επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Τα… λαγωνικά του περιστεριώτικου συλλόγου τον… τσίμπησαν από πολύ μικρό και μόλις στα 16 του βρέθηκε στις ακαδημίες του Ατρόμητου, δουλεύοντας σε άλλο επίπεδο σε σχέση με ό,τι έκανε στον ΑΟ Φαραί.

Απόλυτα προσαρμοσμένος πλέον στο περιβάλλον του Ατρόμητου αλλά και στη διαφορετική ζωή στην Αθήνα, συν τα ποδοσφαιρικά εφόδια που έχει αποκομίσει την τελευταία τετραετία εκεί, δείχνει ικανός για σπουδαία πράγματα στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον.

Ισως, μάλιστα, το γεγονός ότι δεν έχει καταφέρει να μονιμοποιηθεί ακόμα στην ενδεκάδα της ομάδας του να μην αποδειχθεί και τόσο μεγάλο εμπόδιο στην περαιτέρω ανέλιξή του. Γιατί άλλες θα είναι οι απαιτήσεις του συλλόγου του για την παραχώρηση ενός βασικού στελέχους και εντελώς διαφορετικές σε περίπτωση που… σκάσει αύριο, μεθαύριο μία πρόταση από το εξωτερικό.

Το διπλό διδακτορικό της οικογένειας Καμπουγέρη 

Στην Καλαμάτα βρίσκεται ξανά τις τελευταίες ώρες ο Σωτήρης Καμπουγέρης, μετά από δεκαήμερη παραμονή στη Γαλλία που ήταν και η τελευταία του εκεί, καθώς η κόρη του Σταυρούλα ολοκλήρωσε το διδακτορικό της σε ένα από τα δύο κορυφαία Πανεπιστήμια ψυχολογίας της γαλλικής πόλης Ρεν.

Ο Καλαματιανός παράγοντας που πριν από χρόνια είχε σώσει τη «Μαύρη Θύελλα» από τη διάλυση, διαθέτει διδακτορικό άλλου… επιπέδου στο ποδόσφαιρο, το οποίο μάλιστα φρόντισε να εξελίξει στη διάρκεια των επισκέψεών του στη Γαλλία. Εκεί ήταν από τακτικός θαμώνας στους εντός έδρας αγώνες της Ρεν, επιδιώκοντας με αυτόν τον τρόπο να διευρύνει ακόμα περισσότερο τους ποδοσφαιρικούς του ορίζοντες. 

Το αδιαχώρητο στα Φιλιατρά

Πραγματικός… χαμός έγινε την περασμένη Δευτέρα στα Φιλιατρά στο φιλικό της Εράνης με την ομάδα επιλέκτων του ΠΣΑΠ, με την οποία αγωνίστηκαν αρκετοί Πρωταθλητές Ευρώπης του 2004.

Περισσότερα από χίλια άτομα βρέθηκαν στις εξέδρες του ανακαινισμένου Δημοτικού Σταδίου της τριφυλιακής πόλης για να θαυμάσουν από κοντά τα μέλη της θρυλικής Εθνικής ομάδας του Ότο Ρεχάγκελ που ανέβασαν τη γαλανόλευκη στην κορυφή της Ευρώπης.

Όπως ήταν φυσικό τα μεγάλα ονόματα πολιορκήθηκαν από μικρούς και μεγάλους για ένα αυτόγραφο, όπως βέβαια και ο Νίκος Λυμπερόπουλος που δεν θα μπορούσε να λείψει από ένα τόσο σπουδαίο γεγονός.

 

Τη φιλανθρωπική αυτή προσπάθεια (θυμίζουμε πως τα έσοδα θα διατεθούν στα δύο ειδικά σχολεία της πόλης και στο ΚΕΦΙΑΠ) τίμησαν με την παρουσία τους κι άλλα μεγάλα αστέρια από το παρελθόν του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου, όπως ο Αλέκος Δέδες και ο Στάθης Κάππος που έδειξαν πως διατηρούνται ακόμα… μάχιμοι παρά το πέρασμα των χρόνων.