Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016 10:19

Α' ΤΟΠΙΚΗ: Η πρωτοπόρος Καλαμάτα κόντρα στον φορμαρισμένο Εθνικό

Γράφτηκε από τον

Τα τελευταία τους παιχνίδια μέσα στο 2016 θα δώσουν σήμερα και αύριο οι ομάδες της Α' τοπικής. Η 13η αγωνιστική είναι η τελευταία για φέτος και μένει να δούμε για ποιους θα είναι και τυχερή και αν και κατά πόσο θα διαφοροποιηθεί η κατάσταση στο βαθμολογικό πίνακα μετά τα παιχνίδια του Σαββατοκύριακου.

Η πρωτοπόρος Καλαμάτας θα υποδεχθεί στο Δημοτικό Στάδιο τον ανεβασμένο το τελευταίο διάστημα Εθνικό Μελιγαλά, ενώ ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει το Τριφυλιακό ντέρμπι ανάμεσα στην Κυπαρισσία και τον Μιλτιάδη. 

Η Αναγέννηση θα φιλοξενηθεί από τον Απόλλωνα, ενώ Πάμισος και Πανθουριακός που ισοβαθμούν στην 3η θέση θα παίξουν με Αβία εκτός και Εράνη εντός αντίστοιχα. 

Από το κύπελλο στο πρωτάθλημα…

Η αγωνιστική ανοίγει σήμερα με δύο αναμετρήσεις. Η δεύτερη στην βαθμολογία Αναγέννηση από την Τετάρτη πανηγυρίζει την πρόκριση της στον τελικό του Κυπέλλου Μεσσηνίας, ωστόσο προς το παρών είναι υποχρεωμένη να στρέψει ξανά την προσοχή της στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Αντώνη Μαυρέα θα φιλοξενηθεί από τον Απόλλωνα και θέλει το διπλό ώστε το φινάλε του 2016 να την βρει μόνη στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. 

Ο Απόλλωνας προέρχεται από ήττα από τον ΑΟ Φαραί και θέλει βαθμούς στην προσπάθεια του να ανέβει ψηλότερα από την 10η θέση που βρίσκεται σήμερα.

Ο χαμένος του ημιτελικού της Τετάρτης Πανθουριακός θα υποδεχθεί την Εράνη και θέλει τη νίκη που θα τον διατηρήσει στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, εκεί όπου ισοβαθμεί με τον Πάμισο. Η Εράνη προέρχεται από την ήττα από την Καλαμάτα και παραμένει χαμηλά στην βαθμολογία. Οι δύο ομάδες είχαν ξαναπαίξει στο ίδιο γήπεδο στο ξεκίνημα της σεζόν, με τον Πανθουριακό να κερδίζει με 3-0 στο πλαίσιο του Κυπέλλου.

Φαβορί Καλαμάτα και Πάμισος

Η πρωτοπόρος Καλαμάτα θα κλείσει το 2016 υποδεχόμενη τον Εθνικό Μελιγαλά στο Δημοτικό Στάδιο και θέλει το τρίποντο ώστε να διατηρήσει ή και να αυξήσει το +6 που έχει από την δεύτερη Αναγέννηση. Στο προηγούμενο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό χρειάστηκε να φτάσει στο 89' για να πάρει τη νίκη, οπότε αυτή τη φορά θα προσπαθήσει να καθαρίσει πιο γρήγορα το ματς. Ο Εθνικός πάντως είναι ιδιαίτερα φορμαρισμένος, μετρά 4 νίκες και 2 ισοπαλίες στα έξι τελευταία ματς, ενώ πριν δύο εβδομάδες είχε πάρει ισοπαλία στην Μεσσήνη (2-2) από τον Πάμισο! Σίγουρα λοιπόν πρόκειται για ένα επικίνδυνο αντίπαλο που θα διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες έχει για θετικό αποτέλεσμα. 

Η ΑΕ Αβίας προέρχεται από συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα, είναι στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας και στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Πάμισο θα έχει τον ρόλο του αουτσάιντερ. Οι «πράσινοι» της Μεσσήνης προέρχονται από το εντυπωσιακό 3-0 επί της Κυπαρισσίας και θέλουν το διπλό που θα τους διατηρήσει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. 

Ενδιαφέρον ματς στην Κυπαρισσία

Το ματς της Κυπαρισσίας με τον Μιλτιάδη παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον με τους γηπεδούχους να προέρχονται από την βαριά ήττα από τον Πάμισο (3-0) ενώ έχουν μόνο μια νίκη στα έξι τελευταία παιχνίδια τους. Ο Μιλτιάδης την περασμένη Κυριακή νίκησε την Ανδρούσα και έδωσε τέλος στο σερί των πέντε αγώνων που μετρούσε χωρίς νίκη. 

Η απουσία του τιμωρημένου Τσίτσου είναι σημαντική για την αμυντική γραμμή της Κυπαρισσίας, αλλά και ο Μιλτιάδης δεν θα έχει τους Καραμπότσο και Ταχίρι.

Σημαντικό όσο και αμφίρροπο αναμένεται το ματς της Ανδρούσας με τον Ολυμπιακό με τις δύο ομάδες να προέρχονται από ήττες και να θέλουν τους βαθμούς για να απομακρυνθούν από τις επικίνδυνες θέσεις. 

Εξ ίσου αμφίρροπο αναμένεται και το ματς του Διαβολιτσίου με τον ΑΟ Φαραί. Σε αυτό το ματς και οι δύο αντίπαλοι προέρχονται από νίκες ενώ ισοβαθμούν στην 8η θέση της βαθμολογίας. Σημαντική η επιστροφή του Μούσα για τους Καλαματιανούς. 

Στους Γαργαλιάνους ο Τέλλος Άγρας θα υποδεχθεί τον ουραγό Αστέρα Αρφαρών. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν περιθώρια για άλλες εντός έδρας απώλειες καθώς βρίσκονται στην 14η θέση της βαθμολογίας ενώ ο Αστέρας φιλοδοξεί να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στο ντεμπούτο του Τζίμη Αναστασόπουλου στον πάγκο του. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής: 

 

Σάββατο

Πανθουριακός - Εράνη  

Γήπεδο Ασπροχώματος, 3 μ.μ.

Νίκας, Σερεμέτης, Γεωργαντάς

Απόλλωνας Καλαμάτας - Αναγέννηση Παραλίας   

Γήπεδο ΚΤΕΛ "Γ. Λουκαρέας", 3 μ.μ.

Αλεξέας, Λάμιας, Αθανασοπούλου

 

Κυριακή

Καλαμάτα  - Εθνικός Μελιγαλά   

Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, 3 μ.μ.

Λάμιας, Κασκάνης, Μπασιλάρης

Ανδρούσα - Ολυμπιακός Καλαμάτας   

Γήπεδο Ανδρούσας, 3 μ.μ.

Σκόρδος, Τσίρμπας, Γιαννακλής

Τέλλος Αγρας - Αστέρας Αρφαρών    

Γήπεδο Γαργαλιάνων, 3 μ.μ.

Γκούμας, Βρυώνης, Τσοπανάκης

Κυπαρισσία - Μιλτιάδης      

Γήπεδο Κυπαρισσίας, 3 μ.μ.

Πλακογιάννης, Παναγιωτόπουλος, Καύκας

Α.Ε. Αβίας - Πάμισος    

Αθλητικό κέντρο ΕΠΣΜ, 3 μ.μ.

Αλεξέας, Ρέκκας, Σ. Τσαούση

Διαβολίτσι - Α.Ο. Φαραί    

Γήπεδο Διαβολιτσίου, 3 μ.μ.

Νικολόπουλος, Αντωνόπουλος, Γαλακούτης

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 12 αγώνες)

1. Καλαμάτα 26-6 32

2. Αναγέννηση Παραλίας 22-10 26

3. Πάμισος 29-13 24

-. Πανθουριακός 27-9 24

-. Μιλτιάδης 20-14 24

6. Εθνικός Μελιγαλά 16-14 19

7. Κυπαρισσία 14-14 18

8. Α.Ο. Φαραί 17-15 15

-. Διαβολίτσι 12-13 15

10. Απόλλωνας Καλαμάτας 10-17 12

-. Εράνη 11-19 12

12. Ολυμπιακός Καλαμάτας 13-20 11

13. Ανδρούσα 8-17 10

14. Τέλλος Αγρας 14-25 9

15. Αβία 10-23 7

 

16. Αστέρας Αρφαρών 10-30 5