Πέμπτη, 22 Δεκέμβριος 2016 15:39

ΜΙΚΤΕΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Μόνοι στην κορυφή οι παίδες, 2-0 εκτός την ΕΠΣ Αχαΐας

Γράφτηκε από τον

Μια νίκη στους παίδες και μια ήττα στους νέους ήταν ο απολογισμός των δύο χθεσινών συναντήσεων των μικτών ομάδων της ΕΠΣ Μεσσηνίας με την αντίστοιχες της ΕΠΣ Αχαΐας.

Η ομάδα παίδων παρουσιάζοντας το καλό αγωνιστικό της πρόσωπο κέρδισε με 2-0 βρίσκεται μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ η ομάδα νέων που έκανε κακή εμφάνιση, πλήρωσε τα λάθη της αμυντικής γραμμής και γνώρισε την ήττα με 3-0 και πλέον η διεκδίκηση της πρώτης θέσης που δίνει και πρόκριση στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος προεπιλογής εθνικών ομάδων, είναι πολύ δύσκολη.

ΠΑΙΔΕΣ

Θρίαμβος χαρακτηρίζεται η νίκη που πέτυχαν οι παίδες του νομού μας στο ντέρμπι κορυφής με την αντίστοιχη ομάδα της Αχαΐας. Με αυτή τη νίκη βρίσκονται πλέον πιο κοντά στην κατάκτηση της πρώτης θέσης. Με την εμφάνιση που πραγματοποίησαν στο χθεσινό παιχνίδι απέδειξαν ότι δίκαια βρίσκονται στην κορυφή του ομίλου. Μάλιστα η νίκη αποκτά και μεγαλύτερη αξία αφού επιτεύχθηκε απέναντι στη μέχρι σήμερα συγκάτοικο της στην κορυφή.

Απομένουν δύο παιχνίδια για τη ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, με τη μικτή παίδων της ΕΠΣΜ, να έχει προβάδισμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης.

Φάσεις - γκολ 

Στο 40' ο Κωστέας πέρασε και τερματοφύλακα και σε άδεια εστία πλάσαρε στέλνοντας την μπάλα στο κάθετο δοκάρι. Στο 41' μετά από κόρνερ του Οικονομέα, ο Αλεξανδρόπουλος με πλασέ πέτυχε το 0-1. Στο 50' ο Κωστέας με πλασέ σημείωσε το 0-2, που ήταν και το τελικό σκορ.

Στο 59' οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Οικονομέας. Το εκτέλεσε ο Ψαθογιαννάκης, αλλά ο Καραχάλιος κατάφερε αρχικά να αποκρούσει την μπάλα και στη συνέχεια να την μπλοκάρει.

ΑΧΑΪΑ: Μ. Μικές, Γκοτσόπουλος, Ψαθογιαννάκης, Φιλιππάτος, Κωστόπουλος (59' Χαριτάτος), Σκούρτας (29' Ταρνάρης), Θεμιστοκόπουλος, Ασημακόπουλος (66’ Κυρσανίδης), Σουγλέρης (59' Αποστολόπουλος), Γκολφίνος, Σαμαντάς (72' Βιλανάκης).

ΜΕΣΣΗΝΙΑ: Καραχάλιος, Αρβανίτης (65' Καρύδης), Οικονομέας, Στυλιανόπουλος, Καλύβας, Κοτσιλιέρης (60' Σαούτης), Παπανικολόπουλος (41' λ.τρ. Ρουμελιώτης), Κοσμόπουλος, Κωστέας, Σαρδέλης (65' Παπαγεωργακόπουλος), Αλεξανδρόπουλος (60' Κακαλέτρης).

ΝΕΟΙ

Αντίθετα με τους παίδες, οι νέοι της Μεσσηνίας, προβλημάτισαν με την απόδοση του και φυσιολογικά γνώρισαν την ήττα. Έκαναν κακή εμφάνιση και ιδιαίτερα, η αμυντική γραμμή έκανε λάθη από τα οποία ήρθαν και τα τρία γκολ. Πλέον είναι πολύ δύσκολο να ελπίζει σε κατάκτηση της 1ης θέσης που οδηγεί σε πρόκριση στην επόμενη φάση.

Στο 25' ο Ντίνος με κεφαλιά εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας και έκανε το 1-0. Στο 70' ο Χριστόπουλος με φάουλ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Ντίνος με κεφαλιά πέτυχε το 2-0. Στο 80' με πλασέ με πλασέ από λάθος της άμυνας ο Μακρής με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

ΑΧΑΪΑ: Αδ. Τσεκούρας, Σταθόπουλος, Καλαμπόκας, Πανάρετος, Δαυλάς (13' Ζήκος), Αγγ. Τσεκούρας (34' λ.τρ. Χριστόπουλος), Ντίνος, Καλόφωνος, Μακρής, Αθανασακόπουλος, Μασούρας (76’ Τσερικλός).

ΜΕΣΣΗΝΙΑ: Καλογερόπουλος, Παναγιωτόπουλος, Μπίτσικας (70' Κανανάι), Μπούνας, Κακαλέτρης, Ζαφείρης, Κανιώρος (60' Καραχάλιος), Μιχαλέας (62' Μπουρίκας), Κουτσουρόπουλος, Ζώτος, Κλάδης.

Δηλώσεις Αγγελου Σκαφιδά

Ο τεχνικός διευθυντής των μικτών ομάδων της ΕΠΣΜ Άγγελος Σκαφιδάς λίγη ώρα μετά το τέλος των αγώνων σε δηλώσεις του στο "Notosport" ανέφερε: «Οι παίδες απέδειξαν ότι είναι ανώτεροι, καθώς κέρδισε μέσα στην έδρα του καλύτερου αντιπάλου ύστερα από αρκετά καλή εμφάνιση. Είμαστε υπερήφανοι για την εικόνα που έδειξαν τα παιδιά, αλλά και το αποτέλεσμα. 

Σε ότι αφορά την ομάδα νέων πληρώσαμε τα αμυντικά λάθη. Καλή η ομάδα της Πάτρας, αλλά και εμείς έπρεπε να δείξουμε ότι ήμασταν αντάξιοι και δίκαια βρισκόμασταν στην πρώτη θέση. Αυτό το παιχνίδι ήταν μια ευκαιρία να δείξουν τι αξίζουν.

 

Πλέον έγινε πολύ δύσκολη η προσπάθεια για διεκδικήσουμε την πρώτη θέση. Ηταν η χειρότερη εμφάνιση που μπορούσαμε να κάνουμε. Τουλάχιστον ας έδειχναν αυτό που άξιζαν. Δυστυχώς οι "σειρήνες" των μάνατζερ κάνουν κακό. Στο γήπεδο βρέθηκαν αρκετοί σκάουτερ από ομάδες Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό κ.α., όπως έχουν κάνει και σε άλλα παιχνίδια για να τσεκάρουν ταλέντα. Τα κουδουνίσματα στο μυαλό των παιδιών ότι θα πάνε να δοκιμαστούν σε αυτές τις ομάδες, δεν τα αφήνει να δείξουν στα παιχνίδια τις δυνατότητες τους».