Σάββατο, 12 Οκτώβριος 2013 10:39

Πρεμιέρα στην Β' τοπική, το πρόγραμμα των αγώνων

Γράφτηκε από τον

Πρεμιέρα στο πρωτάθλημα της Β' τοπικής θα έχουμε αυτό το Σαββατοκύριακο. Η φετινή διοργάνωση θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς οι ομάδες θα αγωνιστούν με… τέσσερις πιθανούς προορισμούς.
Και αυτό γιατί από την επόμενη σεζόν θα έχουμε την δημιουργία της Α1 κατηγορίας. Στο φετινό πρωτάθλημα της Β' τοπικής λοιπόν οι ομάδες θα παίξουν για την άνοδο στην α' τοπική, για την άνοδο στην Α1 κατηγορία, για την παραμονή στην Β' τοπική και φυσικά για την αποφυγή του υποβιβασμού στην Γ' τοπική.
Από τον 1ο όμιλο, ο φιλόδοξος Πανθουριακός θα υποδεχθεί σήμερα τον Αρι Καλαμάτας στο γήπεδο της Σπερχογείας ενώ ο ενισχυμένος Κεραυνός θα φιλοξενήσει τον Παπαφλέσσας Αμφειας. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναμέτρηση του Ηρακλή με τον Αστέρα Μικρομάνης που θα γίνει στην Καλαμάτα.
Στο 2ο όμιλο ο Χανδριναϊκός θα υποδεχθεί τον Πανιώνιο ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού Καλαμάτας με τον Απόλλωνα Πεταλιδίου.

Τι ισχύει για άνοδο
και υποβιβασμό

Από την Β' τοπική θα πάνε κατευθείαν στην Α' τοπική οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου, εάν από τη Γ΄ Εθνική  δεν υποβιβαστεί καμία ομάδα και ο πρωταθλητής της Α' τοπικής Κατηγορίας ανέλθει στη Γ΄ Εθνική.
Θα ανέβουν τρεις ομάδες (ο πρώτος κάθε ομίλου και ένας εκ των δεύτερων μετά από αγώνα μπαράζ σε ουδέτερο γήπεδο), εάν υποβιβασθεί μια ομάδα από τη Γ΄ Εθνική και ανέλθει ο πρωταθλητής της Α΄ ή αν δεν υποβιβασθεί καμία ομάδα από τη Γ΄ και δεν ανέλθει ο πρωταθλητής της Α΄ κατηγορίας.
Θα ανέβουν δύο ομάδες (οι δύο πρωταθλητές των ομίλων) σε όλες τις άλλες περιπτώσεις.
Με βάση τα παραπάνω, θα ανέλθουν ισάριθμα από τους 2 ομίλους της Β΄ κατηγορίας τόσες ομάδες στην Α1 Κατηγορία, ώστε μαζί με τις ομάδες που θα υποβιβασθούν από την Α΄ Κατηγορία να συμπληρωθεί ο αριθμός 14 ομάδων.
Σε περίπτωση που από τον έναν όμιλο της Β΄ Κατηγορίας ανέλθουν στην Α΄ Κατηγορία  δύο  ομάδες και από τον άλλο όμιλο μία ομάδα τότε θα ανέβουν στην Α1 από τον ένα όμιλο πέντε ομάδες και από τον άλλο όμιλο έξι ομάδες.
Συμπερασματικά: Από κάθε όμιλο θα ανέβουν 1 ή 2 ομάδες στην Α' τοπική και 5 ή 6 ομάδες στην Α1 κατηγορία. Ακόμη και η 8η θέση μπορεί δηλαδή να σε στείλει στην Α1.
Στην συνέχεια, 5 ή 6 ομάδες θα μείνουν στην Β' τοπική ενώ είναι ξεκάθαρο πως οι δύο τελευταίοι κάθε ομίλου θα υποβιβαστούν στην Γ' τοπική.
Ο ακριβής αριθμός των ομάδων που θα πάνε σε κάθε κατηγορία θα γίνει γνωστός το Μάιο, όταν θα μάθουμε αν θα πέσουν Καλαμάτα και Μεσσηνιακός από την Γ' εθνική, καθώς και το αν ο πρωταθλητής της Α' τοπικής θα ανέβει στην Γ' εθνική μέσω των μπαράζ.
Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές των αγώνων έχουν ως εξής:

Β' ΤΟΠΙΚΗ

1ος όμιλος
1η αγωνιστική
Σάββατο
Βαλύρα - Νέος Αρις
Γήπεδο Βαλύρας, 4.30 μ.μ.
Σακκάς, Ρέκκας, Π. Ηλιόπουλος
Πανθουριακός - ΑΠΣ Αρις
Γήπεδο Σπερχογείας, 4.30 μ.μ.
Τουρλομούσης, Λαζαράκης, Τσουλάκος
Κεραυνός Καλ. - Αμφεια
Γήπεδο «Π. Μπαχράμης», 7.30 μ.μ.
Σερεμέτης, Ταβουλαρέας, Αγγελακάκης

Κυριακή
Ηρακλής Καλ. - Αστέρας Μικρομάνης
Γήπεδο «Π. Μπαχράμης», 4.30 μ.μ.
Γκούμας, Κασκάνης, Ι. Γιαννέτσος
Μάνεσι - Δόξα Καλ.
Γήπεδο Μάνεσι, 4.30 μ.μ.
Λουκάς, Μακρής, Τσέλο
Αβία - Ασπρόχωμα
Γήπεδο Κάμπου, 4.30 μ.μ.
Λάμιας, Παλλαδινός, Τσέλο

2ος όμιλος
1η αγωνιστική

Σάββατο
Λογγά - Κορώνη
Γήπεδο Λογγά, 4.30 μ.μ.
Καραπιπέρης, Καλογερόπουλος, Ε. Παναγιωτόπουλος
Αίας Καλ. - Βλαχόπουλο
Γήπεδο «Π. Μπαχράμης», 4.30 μ.μ.
Γεωργαντάς, Β. Γιαννέας, Τσαούση
Χανδριναϊκός - Πανιώνιος Καλ.
Γήπεδο Σουληναρίου, 4.30 μ.μ.
Ζαρακοβίτης, Ξηρόκωστας, Τσουκάλη

Κυριακή

Ολυμπιακός Αν. - Πατίστα
Γήπεδο Μεσσήνης, 4.30 μ.μ.
Ζαρακοβίτης, Ξηρόκωστας, Ρέκκας
Παναθηναϊκός Καλ. - Πεταλίδι
Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας», 4.30 μ.μ.
Καραπιπέρης, Βρυώνης, Β. Γιαννέας
Χώρα - Βέργα
Γήπεδο Χώρας, 4.30 μ.μ.
Τσεκούρας, Αντωνόπουλος, Κουτσαναστάσης
Μιλτιάδης - Καλλιθέα
Γήπεδο Πύργου, Τριφυλίας, 4.30 μ.μ.
Τουρλομούσης, Τσουκάλη, Π. Ηλιόπουλος

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ