Σάββατο, 07 Ιανουάριος 2017 11:24

Α' ΤΟΠΙΚΗ: Δύσκολο τεστ για την "Μαύρη Θύελλα" κόντρα στον Πανθουριακό

Γράφτηκε από τον

Σέντρα και πάλι σήμερα στο πρωτάθλημα της Α' τοπικής το οποίο μετά την διακοπή λόγω των εορτών ξαναρχίζει με ένα δύσκολο παιχνίδι για την πρωτοπόρο "Μαύρη Θύελλα".

Στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής, προτελευταίας του πρώτου γύρου, η Καλαμάτα - που είναι και μαθηματικά πρωταθλήτρια χειμώνα - θα φιλοξενηθεί από τον Πανθουριακό ο οποίος είναι 8 βαθμούς πίσω της και ισοβαθμεί με τον Πάμισο και την Αναγέννηση στην δεύτερη θέση. Η ομάδα της Μεσσήνης θα υποδεχθεί τον ΑΟ Φαραί ενώ εντός έδρας θα παίξει και η Αναγέννηση που θα υποδεχθεί το Διαβολίτσι, σε ματς που θα γίνει σήμερα.

Στα άλλα δύο σημερινά ματς ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί την Κυπαρισσία και ο Μιλτιάδης την ΑΕ Αβίας ενώ αύριο υπάρχει το Τριφυλιακό ντέρμπι της Εράνης με τον Τέλλο Άγρα. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την αναμέτρηση του Εθνικού Μελιγαλά με την Ανδρούσα και του Αστέρα Αρφαρών με τον Απόλλωνα.

Θα σταματήσει την Καλαμάτα;

Η Καλαμάτα έκλεισε το 2016 με 11 νίκες και 2 ισοπαλίες και είναι η μοναδική ομάδα που παραμένει αήττητη στο πρωτάθλημα, έχοντας 8 βαθμούς διαφορά από Πανθουριακό, Πάμισο και Αναγέννηση. Ο αυριανός της αντίπαλος διαθέτει μια από τις πιο ισχυρές ομάδες της κατηγορίας και φιλοδοξεί να χτυπήσει την πρωτοπόρο. Ενδεχόμενη νίκη της ομάδας της Θουρίας θα δώσει νέο ενδιαφέρον όσον αφορά την κατάκτηση του τίτλου ενώ σε περίπτωση που η Καλαμάτα πάρει και αυτό το ματς θα κάνει ένα ακόμη μεγάλο βήμα για την άνοδο και παράλληλα θα διατηρήσει το αήττητο. Η συμμετοχή του Σπύρου Δασκαλάκη είναι αμφίβολη στον Πανθουριακό ενώ δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα στην Καλαμάτα. 

Για νίκη Πάμισος και Αναγέννηση

Η Αναγέννηση θα παίξει για μια ακόμη φορά ως γηπεδούχος στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ. Δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και φιλοδοξεί να μπει με νίκη στο 2017 απέναντι στον ΑΟ Διαβολιτσίου που είναι η ομάδα με τις περισσότερες ισοπαλίες στο πρωτάθλημα και μόλις τρεις ήττες!

Τον πρώτο λόγο για τη νίκη θα έχει θεωρητικά και ο Πάμισος στο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΑΟ Φαραί. Οι «πράσινοι» δεν θα έχουν τους Μάρκου, Μπομπότσι και Ασημακόπουλος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων ενώ θυμίζουμε πως πρόσφατα αποχώρησαν οι Τουρλίδας και Φιλόπουλος. Ο Πάμισος πάντως παρουσιάζεται ιδιαίτερα δυνατός στη Μεσσήνη όπου έχει 4 νίκες και μια ισοπαλία σε πέντε ματς.

Τρίποντο ανάκαμψης ψάχνουν στα Φιλιατρά

Στα Φιλιατρά θα αγωνιστούν δύο μεγάλες Μεσσηνιακές ομάδες που πάντως παραμένουν χαμηλά στην βαθμολογία. Η Εράνη θα έχει στον πάγκο για πρώτη φορά τον Μιχάλη Ζάγκο που αντικατέστησε το δίδυμο των Ν. Φρούσου και Κ. Λυμπεροπούλου. Οι Φιλιατρινοί πάντως έχουν και κενά στο ρόστερ καθώς πέρα από τους Αλεβίζο και Μητρόπουλο, έχουν αποχωρήσει και οι Κόλλιας, Δημόπουλος, ενώ ο Γκρέτσα παραμένει τραυματίας.

Από τον Τέλλο Άγρα αποχώρησαν πρόσφατα οι Αποστόλης Καλογήρου και Νικήτας Κουπούζος ενώ η διοίκηση κινείται για μεταγραφές. Στα Φιλιατρά ο τεχνικός της ομάδας των Γαργαλιάνων Σπύρος Τσίκινης θα έχει όλους τους παίκτες στην διάθεση του. 

Ο Ολυμπιακός Καλαμάτας θα υποδεχθεί σε ένα αμφίρροπο ματς την Κυπαρισσία. Μια νίκη σε έξι εντός έδρας ματς οι γηπεδούχοι, ένα διπλό σε έξι εκτός έδρας παιχνίδια η Κυπαρισσία!

Ο Μιλτιάδης έχασε τον Θανάση Γεωργιόπουλο που πήγε στην ΑΕ Γαργαλιάνων και στο πρώτο ματς του 2017 θα υποδεχθεί την προτελευταία ΑΕ Αβίας στην οποία έχει αποχωρήσει ο Γκλίγκα και είναι τραυματίας ο Πολυμενέας.

Ο Εθνικός είναι αήττητος στο Μελιγαλά όπου μετρά 3 νίκες και 3 ισοπαλίες σε 6 παιχνίδια. Θα υποδεχθεί την Ανδρούσα η οποία είναι χαμηλά στην βαθμολογία, αλλά είναι και ιδιαίτερα επικίνδυνη εκτός έδρας αφού έχει μόνο τα δύο από τα έξι ματς που έχει δώσει μακριά από την έδρα της. 

Ο ουραγός Αστέρας Αρφαρών θα υποδεχθεί τον Απόλλωνα Καλαμάτας. Ενισχυμένοι με τους νεοαποκτηθέντες Κοτσίρη, Παυλόγιαννη και Ανδρέου θα είναι οι γηπεδούχοι που θέλουν μια νίκη που θα τους δώσει ελπίδες παραμονής ενώ πιο άνετος βαθμολογικά είναι ο Απόλλωνας. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής: 

 

Σάββατο 

Ολυμπιακός Καλαμάτας - Κυπαρισσία

Γήπεδο "Γ. Λουκαρέας", 3 μ.μ.

Πλακογιάννης, Γιαννακλής, Μπασιλάρης 

Μιλτιάδης - ΑΕ. Αβίας

Γήπεδο Πύργου Τριφυλίας, 3 μ.μ.

Κουτσαναστάσης, Γκούκας, Καύκας

Αναγέννηση Παραλίας - Διαβολίτσι

Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ (Κορδίας), 6 μ.μ.

Ψηλοπαναγιώτης, Σκόρδος, Γεωργαντάς

 

Κυριακή 

Πανθουριακός - Καλαμάτα

Γήπεδο Ασπροχώματος, 3 μ.μ.

Πλακογιάννης, Τσοπανάκης, Τσουκάλη

Εθνικός Μελιγαλά- Ανδρούσα

Γήπεδο Μελιγαλά, 3 μ.μ.

Σκόρδος, Σταυρόπουλος, Σταύρου

Εράνη - Τέλλος Άγρας

Γήπεδο Φιλιατρών, 3 μ.μ.

Καρβούνης, Γιαννέτσος, Αντωνόπουλος

Αστέρας Αρφαρών - Απόλλωνας Καλαμάτας

Γήπεδο Αρφαρών, 3 μ.μ.

Νίκας, Τσίρμπας, Παναγιωτόπουλος

Πάμισος - Α.Ο. Φαραί

Γήπεδο Μεσσήνης, 3 μ.μ.

Ζαρακοβίτης, Βρυώνης, Μιχαλόπουλος

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 13 αγώνες)

1. Καλαμάτα 29-6 35

2. Πανθουριακός 34-9 27

-. Αναγέννηση Παραλίας 24-12 27

-. Πάμισος 33-13 27

5. Μιλτιάδης 21-15 25

6. Κυπαρισσία 15-15 19

-. Εθνικός Μελιγαλά 16-17 19

8. Α.Ο. Φαραί 17-15 16

-. Διαβολίτσι 12-13 16

10. Απόλλωνας Καλαμάτας 12-19 13

11. Ολυμπιακός Καλαμάτας 13-20 12

-. Τέλλος Αγρας 16-25 12

-. Εράνη 11-26 12

14. Ανδρούσα 8-17 11

15. Αβία 10-27 7

16. Αστέρας Αρφαρών 10-32 5