Δευτέρα, 23 Ιανουάριος 2017 16:33

ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ - ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ 3-1: Πλησίασε τις θέσεις ανόδου

Γράφτηκε από τον

Την 3η σερί νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια πέτυχε χθες το Ασπρόχωμα, που κέρδισε εντός έδρας τον Χανδριναϊκό με 3-1.

Η νίκη αυτή έχει διπλή σημασία γιατί εκτός του ότι η ομάδα ανέβηκε στην 4η και μπήκε ξανά σε τροχιά ανόδου (καθώς είναι ένα βαθμό πίσω από την τρίτη προνομιούχο θέση), κέρδισε με ένα γκολ περισσότερο το χθεσινό αντίπαλό της, καθώς στο πρώτο ματς είχε χάσει με 2-1 και αποκτά πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας. Οσο για το παιχνίδι, το Ασπρόχωμα μπορεί να μην έπιασε σπουδαία απόδοση, όμως κατόρθωσε σε τρεις από τις φάσεις που δημιούργησε στη διάρκεια του ματς να σκοράρει και να πετύχει το στόχο του.

Από την άλλη, ο Χανδριναϊκός πήγε στο Ασπρόχωμα να διεκδικήσει κάποιο θετικό αποτέλεσμα, όμως δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα σε κάποιες από τις φάσεις που δημιούργησε στη διάρκεια του 90λεπτου. Μάλιστα στο 9ό λεπτό στην πρώτη του καλή ευκαιρία αν ο Γιάνναρης είχε σκοράρει (η μπάλα βρήκε στο δοκάρι), πιθανόν το παιχνίδι να είχε διαφορετική εξέλιξη.

Τα γκολ

Στο 21' ο Φίλιος ανατράπηκε στην περιοχή από τον Κλαρίδα και ο διαιτητής Ψηλοπαναγιώτης σφύριξε αμέσως το πέναλτι. Ο Φίλιος το εκτέλεσε εύστοχα και άνοιξε το σκορ. Στο 57' ο Τσίρμπας έκανε τη σέντρα στη μικρή περιοχή ο Κούρταλης έπεσε στην πορεία της μπάλας τη βρήκε με τα χέρια, αλλά δεν κατάφερε να την μπλοκάρει και ο Κουραμπάς με κοντινό πλασέ "έγραψε" το 2-0. Στο 80' ο Φίλιος με γυριστό σουτ στην απέναντι γωνία πέτυχε το 3-0. Στο 85' ο Ζωγόπουλος με διαγώνιο σουτ μείωσε σε 3-1.

Καλές στιγμές 

Στο 4' ο Φίλιος έκανε την μπαλιά στην απέναντι πλευρά για τον Ζαφειρόπουλο, αυτός υπό πίεση αμυντικού προσπάθησε να βρει χώρο για σουτ, αλλά δεν τα κατάφερε και τη γύρισε στο Φίλιος ο οποίος με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι.

Στο 9' ο Γιάνναρης μπήκε στην περιοχή και με ψηλοκρεμαστό πλασέ πέρασε την μπάλα πάνω από τον Δικτάκη, η μπάλα κτύπησε στο κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια έδιωξαν σε κόρνερ οι αμυντικοί. Στο 32' ο Λύρας με ψηλοκρεμαστό σουτ από τη γραμμή σχεδόν της μεγάλης περιοχής προσπάθησε να σκοράρει, όμως ο Δικτάκτης εκτινάχθηκε στο οριζόντιο δοκάρι και με το ένα χέρι απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ. Στο 47' ο Ντάσης έκανε τη σέντρα απέκρουσε ο Κούρταλης και η μπάλα έφτασε στον Φίλιο, αυτός σούταρε αμέσως και η μπάλα βρήκε σε σώματα αμυντικών και χάθηκε η ευκαιρία για γκολ. Ένα λεπτό μετά ο Φίλιος προσπάθησε να σκοράρει με φάουλ από τη γραμμή σχεδόν της μεγάλης περιοχής, όμως η μπάλα έφυγε άουτ δίπλα από τη συμβολή των δοκαριών. Στο 78' και πάλι ο Λύρας έκανε το διαγώνιο σουτ και αυτή τη φορά μπλόκαρε ο Δικτάκης. Στο 86' κοντινή κεφαλιά του Καλδή απέκρουσε σε κόρνερ ο Δικτάκης. Στο 88' σέντρα του Ζαφειρόπουλου ο Φίλιος άφησε την μπάλα να περάσει δίπλα του στον Γυφτέα και αυτός φάτσα με την εστία του Χανδριναϊκού, σούταρε, όχι όπως θα ήθελε και η μπάλα κατέληξε άουτ από το κάθετο δοκάρι.

Αξιοσημείωτο ότι για το Χανδριναϊκό ξεκίνησαν τρεις 16χρονοι, οι Σαχινάι. Μεμουσάι, Κλαρίδας και ως αλλαγή έπαιξε ο επίσης 16χρονος Καρλής. 

Το ματς διαιτήτευσε ο Ψηλοπαναγιώτης με βοηθούς διαιτητές τις Αθανασοπούλου και Ε. Τσαούση.

ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ: Δικτάκης, Ντάσης (68' Ρ. Χατζηπαναγιώτης), Ζαφειρόπουλος, Βεργόπουλος, Γυφτέας, Παπανικολόπουλος, Κουραμπάς, Τσίρμπας (73' Πετσόπουλος), Φίλιος, Λέκκας (54' Λούτα), Αρ. Ηλιόπουλος. 

ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ: Κούρταλης, Κότι, Λύρας, Φωτόπυλος, Ζωγόπουλος, Σαχινάι, Π. Καλδής, Γιάνναρης (83' Κοντός), Μεμουσάι, Μητρόπουλος (65' Καρλής), Κλαρίδας.