Τετάρτη, 08 Φεβρουάριος 2017 19:24

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ: Με σούπερ εμφάνιση ο Παναθηναϊκός, 4-0 τον Αστέρα Τρίπολης

Γράφτηκε από τον
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ: Με σούπερ εμφάνιση ο Παναθηναϊκός, 4-0 τον Αστέρα Τρίπολης

Ο Παναθηναϊκός κάνοντας το καλύτερο φετινό του παιχνίδι επικράτησε με 4-0 του Αστέρα και είναι και με τα δυο πόδια στους ημιτελικούς του Κυπέλλου. Τέσσερις διαφορετικοί σκόρερ για το τριφύλλι στην πιο ευρεία νίκη των πράσινων επί Ουζουνίδη.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να κάνει τα πλάνα του ήδη για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος καθώς η νίκη με 4-0 επί του Αστέρα το απόγευμα της Τετάρτης στην Λεωφόρο τον φέρνει ήδη στην επόμενη φάση του θεσμού.

Το τριφύλλι έπαιξε πάρα πολύ καλά σε όλη την διάρκεια του αγώνα, έκανε το καλύτερο παιχνίδι του επί του Μαρίνου Ουζουνίδη στον πάγκο του και με τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ έφτασε σε μια πολύ καθαρή νίκη.

Κόντρα σε μια ομάδα που απείλησε για πρώτη φορά στο 67' και είχε την πρώτη τελική προς την εστία στο 78' και την καλύτερη του φάση στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος από την αρχή μέχρι το τέλος και δεν έδωσε περιθώρια στον Αστέρα να διεκδικήσει τίποτα από την αναμέτρηση. Οι πράσινοι με όρεξη, όμορφο ποδόσφαιρο και με κορυφαίους τους Ρέις, Εμποκού και Βιγιαφάνιες έδειξε ότι κάτι αλλάζει στο τριφύλλι ενόψει της συνέχειας της σεζόν.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε τον Παναθηναϊκό με ένα 4-4-2 το οποίο σε κάποια σημεία του αγώνα γινόταν και 4-2-3-1. Ο 48χρονος τεχνικός επέλεξε τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο αντί του Λουκ Στιλ που έπαιζε στο Κύπελλο και τον Ρέις αντί του ντεφορμέ και κουρασμένου Λουντ. Ενώ και τη θέση του Τελάντερ που δεν μπορούσε να παίξει κάλυψε ο Μολέντο. Συγκεκριμένα το τριφύλλι παρατάχθηκε με τον Βλαχοδήμο κάτω από τα γκολπόστ, τον Κουλιμπαλί στο δεξί άκρο και τον Χουλτ στο αριστερό. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Κουτρουμπής, Μολέντο.

Οι δυο χαφ ήταν οι Ρέις και Ζέκα με τον πρώτο να είναι το καθαρόαιμο αμυντικό χαφ και τον αρχηγό να καλύπτει με το τρέξιμο του περισσότερους χώρους. Στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής ξεκίνησε ο Βιγιαφάνιες και αριστερά ο Εμποκού. Ενώ το δίδυμο στην επίθεση ήταν οι Κλωναρίδης, Μπεργκ.

Από την άλλη πλευρά ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος παρέταξε τον Αστέρα με ένα 4-2-3-1 έχοντας πρόβλημα στα στόπερ και έκανε δυο αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ. Άφησε εκτός τους Χαμντανί, Μπαστιανό και χρησιμοποίησε στην θέση του τους Γκαϊντούτσικ και Καλτσά. Η ενδεκάδα των φιλοξενούμενων στον Αστέρα παρατάχθηκε ως εξής. Ο Ντοναρούμα κάτω από τα γκολπόστ, ο Κώτσιρας στο δεξί άκρο και ο Γιαννούλης στο αριστερό και οι Σελίν, Γκαϊντούτσικ ως στόπερ. Τα δυο αμυντικά χαφ ήταν οι Τσουκαλάς, Δημούτσος και η τριάδα μπροστά τους οι Καλτσάς, Τσιλιανίδης, Μάσα και στην κορυφή ο Μανιάς.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και από την αρχή του αγώνα θέλησε να επιβάλλει τον ρυθμό του. Μάλιστα μόλις στο 6' άνοιξε το σκορ με γκολ του Ρέις. Οι πράσινοι πίεσαν ψηλά και ανάγκασαν τους φιλοξενούμενους να κάνουν το λάθος. Η μπάλα έφτασε στον Ρέις με τον Πορτογάλο να επιχειρεί το σουτ, η μπάλα κόντραρε και στον Δημούτσο, άλλαξε πορεία και πέρασε πάνω από τον Ντοναρούμα, ο οποίος τέντωσε το κορμί του, αλλά δεν κατάφερε να διώξει.

Ο Αστέρας βρέθηκε πίσω στο σκορ και δεν φάνηκε ότι μπορεί να αντιδράσει καθώς ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει την υπεροχή, να κυκλοφορεί την μπάλα και να ψάχνει και άλλα τέρμα. Στο 23' απείλησε και πάλι έπειτα από κακή αμυντική αντίδραση των Αρκάδων, η μπάλα στρώθηκε στον Μπεργκ, αυτός έκανε το συρτό σουτ από το ύψος της περιοχής, όμως ο Ντοναρούμα ήταν στην σωστή θέση και μπλόκαρε την μπάλα.

ΩΡΑΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ 2-0 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Κλωναρίδης που ήταν δραστήριος και στο παιχνίδι με τον Αστέρα έκανε ωραία ενέργεια από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή και τελευταία στιγμή τον έκοψε ο Μανιάς πριν σουτάρει.

Στο 32' όμως ήρθε το 2-0 με μια πολύ ωραία συνεργασία των πράσινων. Ο Ρέις είδε την κίνηση του Χουλτ και έκανε πανέξυπνα την κάθετη προς τον Σουηδό που έβγαλε την συρτή σέντρα από αριστερά, ο Βιγιαφάνιες έκανε την προβολή και ο Ντοναρούμα απέκρουσε με τα πόδια αλλά ο Κλωναρίδης ακολουθούσε τη φάση και με πλασέ από κοντά έδωσε προβάδισμα δυο γκολ στους πράσινους.

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με μια ακόμα φάση για τον Παναθηναϊκό. Στο 45' ο Κλωναρίδης θέλησε να βγει απέναντι από τον Ντοναρούμα, αλλά τον πρόλαβε ο Σελίν και έδιωξε σε κόρνερ.

Οι πράσινοι συνέχισαν στους ίδιους ρυθμούς και με την έναρξη του δευτέρου μέρους και στο 48' ο Κουλιμπαλί έκανε μια ωραία σέντρα από τα δεξιά προς τον Κλωναρίδη ο οποίος έπιασε το σουτ απευθείας αλλά ο Ντοναρούμα έσωσε με το πόδι.

Οκτώ λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός απείλησε και πάλι όταν σε κόρνερ του Εμποκού από τα δεξιά ο Κουλιμπαλί πήδηξε και πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε και στον Σελίν και κατευθύνθηκε προς την εστία με τον Ντοναρούμα να απομακρύνει.

Στο 66' το τριφύλλι απείλησε και όταν ο Εμποκού με ωραία κάθετη πάσα βρήκε τον Μπεργκ, ο Σουηδός έπιασε το σουτ και ο Ντοναρούμα απομάκρυνε και πάλι.

ΑΠΕΙΛΗΣΕ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ, ΣΚΟΡΑΡΕ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στο 67' ήταν η πρώτη φάση του αγώνα που απείλησε ο Αστέρας. Ο Ιωαννίδης έφυγε τετ α τετ με τον Βλαχοδήμο, πέρασε τον Κουτρουμπή με πολύ όμορφη ντρίπλα αλλά άργησε να πλασάρει με αποτέλεσμα να τον ανακόψει η πράσινη άμυνα.

Ένα λεπτό αργότερα ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πετύχει και τρίτο τέρμα όταν σε ωραία πάσα του Βιγιαφάνιες ο Εμποκού τσίμπησε την μπάλα προ του Ντοναρούμα ο οποίος τον ανέτρεψε. Ο άσος από το Κονγκό ανέλαβε την εκτέλεση του και σκόραρε για το 3-0 των πράσινων.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ουζουνίδης): Οδ. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Μολέντο, Κουτρουμπής, Χουλτ, Ζέκα, Ρέις (77' Λουντ), Εμποκού, Βιγιαφάνιες, Κλωναρίδης (61' Χατζηγιοβάνης), Μπεργκ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Κώτσιρας, Γκαϊιντούτσικ, Σελίν, Γιαννούλης, Τσουκαλάς, Δημούτσος (73' Ιγκλέσιας), Τσιλιανίδης (69' Μπαστιανός), Καλτσάς (55' Ιωαννίδης) , Μάσα, Μανιάς.

Πηγή: sport24.gr