Σάββατο, 11 Φεβρουάριος 2017 12:31

Η ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ: Η βεντέτα που ξεθώριασε

Γράφτηκε από τον
Η ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ: Η βεντέτα που ξεθώριασε

Ένα από τα αθλητικά γεγονότα που κατά την ταπεινή άποψη μας δεν προβλήθηκε όσο θα έπρεπε την περασμένη εβδομάδα ήταν το φιλικό των ακαδημιών της «Μαύρης Θύελλας» με τα παιδιά των αντίστοιχων τμημάτων υποδομής του… Πανηλειακού!

Μία πραγματικά αρκετά έξυπνη κίνηση που έρχεται να ρίξει όχι απλά νερό, αλλά και πυροσβεστικό αφρό μαζί, στις στάχτες και τα απομεινάρια της πιο έντονης ποδοσφαιρικής βεντέτας στην Πελοπόννησο.

Ακόμα και κορυφαίες αθλητικές ιστοσελίδες κατέταξαν πριν από μερικούς μήνες τους αγώνες Καλαμάτας – Πανηλειακού στα μεγαλύτερα ντέρμπι του ελληνικού ποδοσφαίρου, περιγράφοντας με λεπτομέρειες τα σκηνικά… πολέμου που στήνονταν και από τις δύο πλευρές, ανάλογα με το ποιος ήταν ο εκάστοτε γηπεδούχος. 

Αποκορύφωμα της κόντρας ήταν το ματς που φοβήθηκε μέχρι και ο συνήθως… ατρόμητος ποδοσφαιρικά Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, κάτι που ομολόγησε και ο ίδιος μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

Τα επεισόδια του 1993 οδήγησαν σε… αντίποινα δύο χρόνια αργότερα στη Β’ Εθνική και κάπου εκεί Παπαδόπουλος και Σταυρόπουλος συμφώνησαν στην απαγόρευση μετακίνησης των οργανωμένων για να ξεφύγει η κατάσταση εκτός ελέγχου.  

Οι δύο αντίπαλοι έχουν… χαθεί τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της κοινής κατρακύλας τους μέχρι το Τοπικό κι αυτή ακριβώς η απουσία των μεταξύ τους αναμετρήσεων έχει καταλαγιάσει τα έντονα… πάθη του παρελθόντος.

Κανείς φυσικά δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει του χρόνου, όταν όπως όλα δείχνουν θα βρεθούν αντιμέτωποι ξανά σε εθνική κατηγορία. Από όσα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε υπάρχει κοινή διάθεση ένθεν και ένθεν για τον τερματισμό της παλιάς βεντέτας, ώστε οι μεταξύ τους σχέσεις να ομαλοποιηθούν. Αυτό ακριβώς το φιλικό είναι ένα από τα πιο ελπιδοφόρα μηνύματα του 2017 και έρχεται να αποδείξει πως πράγματι η «Μαύρη Θύελλα» έχει γυρίσει σελίδα.

Τα ευχάριστα μηνύματα, όμως, από την ακαδημία της ασπρόμαυρης ομάδας δεν σταματούν εδώ. Ήδη έγινε ένα ακόμα βήμα οργάνωσης παραπάνω, με την προσθήκη του νέου συστήματος αξιολόγησης των παιδιών, ενώ ευχάριστη έκπληξη ήταν η χρησιμοποίηση του 15χρονου Ζώτου στον πρόσφατο αγώνα με τον Απόλλωνα Καλαμάτας.

Η υποψηφιότητα… σφήνα του Τάκη Βασιλόπουλου για την ΕΠΣΜ!

Ένα σενάριο που κυκλοφορούσε έντονα τους τελευταίους μήνες και ήθελε τον αντιπρόεδρο της «Μαύρης Θύελλας» και επί σειρά ετών χρηματοδότη του Απόλλωνα Καλαμάτας Τάκη Βασιλόπουλο να προαλείφεται για την προεδρία της ΕΠΣ Μεσσηνίας δείχνει να επιβεβαιώνεται.

Ο ηττημένος των πιο πρόσφατων αρχαιρεσιών είναι έτοιμος σύμφωνα με έγκυρες πηγές να διεκδικήσει ξανά την προεδρία και κατ’ επέκταση το κουμάντο στην ΕΠΣΜ, με τις συνθήκες να είναι αυτή τη φορά σαφώς πιο ευνοϊκές.

Μοναδικός, άλλωστε, δεδομένος αντίπαλός του είναι ο Ηρακλής Τσίκινης που έχει ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητά του και ενδεχομένως ο νυν προεδρεύων Λεωνίδας Οικονομίδης. Ο τελευταίος δεν έχει ξεκαθαρίσει δημόσια αν προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία, παρ’ ότι όλα δείχνουν ότι θα το πράξει με… προίκα τη στήριξη του Αριστείδη Σταθόπουλου.

Ο Βασιλόπουλος ποντάρει πολλά στη στήριξη της «Μαύρης Θύελλας» και του Σταύρου Παπαδόπουλου, εκτιμώντας ότι ο τελευταίος είναι σε θέση να επηρεάσει αρκετά σωματεία.

Σύμφωνα με όσα ισχύουν σήμερα όλα δείχνουν ότι μετά από πάρα πολλά χρόνια οι υποψήφιοι για την προεδρία της ΕΠΣ Μεσσηνίας θα είναι τρεις και όχι δύο και μένει να δούμε ποιον θα ευνοήσει αυτό το τρίγωνο υποψηφιοτήτων.

Φιέστα τη νέα σεζόν στο νέο γήπεδο θέλουν στον Πανθουριακό 

Οι δύο βαθμοί που χάθηκαν στη Μεσσήνη μετά το 1-1 με τον Πάμισο αφήνουν ακόμα πιο πίσω (στο -7) τον Πανθουριακό στη μάχη για την διεκδίκηση της πρωτιάς στην Α’ Τοπική και στο σύλλογο της Θουρίας αρχίζουν σιγά σιγά να προετοιμάζονται για την επόμενη σεζόν.

Επισήμως ο Πανθουριακός μπορεί να μην εξέφρασε παράπονα για τη διαιτησία του Μπλάνα στη Μεσσήνη, υπάρχει ωστόσο δυσαρέσκεια για ορισμένες αποφάσεις του κορυφαίου αυτή τη στιγμή Μεσσήνιου ρέφερι.

Την ίδια στιγμή ο Αγαθοκλής Χριστόπουλος συνεχίζει τις επαφές με τοπικούς φορείς για τις εργασίες στο γήπεδο της Θουρίας, θέτοντας στόχο να διεξαχθεί εκεί η φιέστα ανόδου του 2018.

Με τον Μπιτσάνη και 2-3 προσθήκες ακόμα ο Πανθουριακός αναμένεται έτσι κι αλλιώς να είναι ένας από τα μεγάλα φαβορί για την άνοδο την επόμενη σεζόν.

Πλημμύρισε το "Horizon Blue" ο λαός της "Μαύρης Θύελλας"

 

Ασφυκτικά γεμάτη ήταν η αίθουσα δεξιώσεων του ξενοδοχείου «HORIZON BLUE» το περασμένο Σάββατο στη γιορτή για τα 50 χρόνια της «Μαύρης Θύελλας» που συνδυάστηκε και με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Ήταν τόσο πολύς ο κόσμος που πραγματικά είναι να απορεί κανείς γιατί στο γήπεδο δεν εμφανίζονται ούτε οι… μισοί από τους παρευρισκόμενους. 

 

Η βραδιά έγινε εξόχως συγκινητική όταν στο… πάλκο ανέβηκαν τα μέλη της θρυλικής ομάδας του Λυκούργου Γαϊτανάρου τη δεκαετία του ’70, που κατάφερε για δύο σεζόν να εκπροσωπήσει τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα στην ελίτ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι παλαίμαχοι άσοι ήταν τα τιμώμενα πρόσωπα της βραδιάς και σίγουρα είχαν να θυμηθούν πάρα πολλά.