Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013 20:31

Μεσσηνιακός και Καλαμάτα στην τελική ευθεία για το ντέρμπι

Γράφτηκε από τον
Μεσσηνιακός και Καλαμάτα στην τελική ευθεία για το ντέρμπι

Μεσσηνιακός και "Μαύρη Θύελλα" μπαίνουν πλέον στην τελική ευθεία για το μεταξύ τους παιχνίδι που θα γίνει την Κυριακή (3 μ.μ.) στο γήπεδο «Στ. Παπαδόπουλος» για την 5η αγωνιστική της Γ' εθνικής.
Οι δύο ομάδες ανεβάζουν ρυθμούς και οι τεχνικοί τους καταστρώνουν τα πλάνα τους ενώ την ίδια ώρα και οι δύο αντίπαλοι κρατούν χαμηλούς τόνους εν όψει του Κυριακάτικου αγώνα.

Κοινό στοιχείο και των δύο το ότι προέρχονται από θετικά αποτελέσματα, ο Μεσσηνιακός από την εκτός έδρας ισοπαλία στην Βάρδα και η Καλαμάτα από το επιβλητικό 4-0 επί της ΑΕ Καραϊσκάκης.
Φυσικά οι «μελανόλευκοι» είναι αυτοί που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη το τρίποντο την Κυριακή καθώς βρίσκονται πολύ χαμηλά στην βαθμολογία με μόλις 3 βαθμούς ενώ ο Μεσσηνιακός είναι πιο… άνετος βαθμολογικά καθώς έχει ήδη πάρει 7 βαθμούς στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια.

Χαμηλούς τόνους κρατούν οι "πράσινοι"

Χωρίς περαιτέρω προβλήματα συνεχίστηκε σήμερα η προετοιμασία του Μεσσηνιακού για το ντέρμπι της Κυριακής με την Καλαμάτα. Η προπόνηση έγινε στο γήπεδο "Στ. Παπαδόπουλος" υπό τις οδηγίες των Γιώργου Κατσούλη και Ελβιο Μάνα μιας και έλειπε ο Δημήτρης Τσάκωνας.
Οι "πράσινοι" κρατούν χαμηλούς τόνους εν όψει του παιχνιδιού της Κυριακής και είναι χαρακτηριστικό πως το κλίμα στη σημερινή προπόνηση ήταν… χαλαρό και τίποτα δεν θύμιζε ότι την σε λίγες ημέρες υπάρχει ένα μεγάλο παιχνίδι.
Ο Μεσσηνιακός πάντως θα πάει με ανεβασμένη ψυχολογία σε αυτό το ματς αφού οι 7 βαθμοί που έχει συγκεντρώσει στα 4 πρώτα παιχνίδια (τα 3 εκτός έδρας) είναι καλός απολογισμός. Ετσι υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα, όμως άπαντες σέβονται την Καλαμάτα και ξέρουν πως θα έρθει με αποκλειστικό στόχο το διπλό.
Στον αγωνιστικό τομέα οι απόντες είναι δύο, οι Μπεγέτης και Ζησιμάτος, με το κενό του πρώτου να είναι σημαντικό. Στη σημερινή προπόνηση δεν έγινε οικογενειακό δίτερμα αλλά ασκήσεις κατοχής και ακόμη δεν έχει φανεί ποιος θα αντικαταστήσει τον έμπειρο μεσοεπιθετικό.
Υποψήφιοι είναι οι Σπανός και Κουκούτσης όμως όλα θα φανούν στις προπονήσεις αύριο και μεθαύριο.
Επίσης θέση στην 11αδα διεκδικεί και ο Μπιμπίρης (αντί πιθανότατα του Κουρεντζή), ενώ δεν αναμένονται άλλες αλλαγές στην 11αδα.

Μέσα ο Οντσβόνγκ, εκτός ο Μπελεβέτης

Με προπόνηση στο γήπεδο του Ασπροχώματος συνεχίστηκε σήμερα το μεσημέρι η προετοιμασία της "Μαύρης Θύελλας" για το τοπικό ντέρμπι της Κυριακής με τον Μεσσηνιακό.
Ο Μπόρις Οντσβόνγκ συνεχίζει και αυτή την εβδομάδα χαλαρό πρόγραμμα καθώς έχει από την προηγούμενη εβδομάδα μια φλεγμονή στο πόδι. Το τεχνικό τιμ προσπαθεί λοιπόν να τον προστατεύσει και έτσι ο έγχρωμος φορ έκανε και σήμερα ατομικό χαλαρό πρόγραμμα. Ωστόσο δεν υπάρχει ανησυχία για την συμμετοχή του στο ματς της Κυριακής (γήπεδο «Στ. Παπαδόπουλος», 3 μ.μ.).
Αντίθετα, ο Μπελεβέτης, ο οποίος τραυματίστηκε στο ματς της περασμένης αγωνιστικής με την ΆΕ Καραϊσκάκης, δεν προλαβαίνει τον αγώνα με τους «πράσινους». Ο ικανός μέσος έχει μια θλάση στον οπίσθιο μηριαίο και τέθηκε ήδη νοκ άουτ από τον Κυριακάτικο αγώνα.
Ο Μίλτος Γκόφας δεν υπολογίζει ακόμη στον στρατευμένο Κώστα Ηλιόπουλος αλλά και στους τραυματίες Γιάννη Καλογερόπουλο και Αντώνη Κωνσταντόπουλο οι οποίοι κάνουν ατομικό πρόγραμμα και μετρούν αντίστροφα για την επιστροφή τους στην δράση.
Από εκεί και πέρα, στις τάξεις της ομάδας υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για το ματς της Κυριακής. Η ψυχολογία έχει ανέβει μετά το 4-0 επί της ΑΕ Καραϊσκάκης ωστόσο γνωρίζουν όλοι ότι δεν αρκεί μια νίκη και ότι θέλει μεγάλη προσπάθεια ακόμη για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος από τις τρεις ήττες στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.
Η προετοιμασία θα συνεχιστεί αύριο με προπόνηση στο Δημοτικό Στάδιο.